| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O kojení jako nadlidském činu

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 196 [Dalších 96 >>]
Dana
  • 
23.2.2002 14:03:12
Milá Indiansummer, po kojení možná nemají hezká prsa, - to je stejně otázka subjektivního pocitu, ale osobně jsem nejhezčí prsa v životě měla právě v těhotenství a při kojení (kdyby to šlo - nechám si je :-)). O tom to není.
23.2.2002 13:02:24
Mám takovou malou otázečku - čtu si už posté příspěvek - Co je to být ženou, a nějak mi z toho plyne, že dokonalá žena podle tvého vzorce je jen ta žena, která, jak popisuješ žije pro manžela, děti. Zajímalo by mě, kam stavíš ženy, které se nevdají nebo které nemohou mít děti. Opravdu mě zajímá, jak bys nazvala tyto ženy a jak se na ně díváš (když už vlastně podle tebe nejsou dokonalé).
  • 
23.2.2002 12:47:52
Milá Běto a Jano se dvěma dětmi,
velmi vám děkuji za váš příspěvek. Do diskusí na rodině se obvykle nezapojuji, ale tady mi to opravdu nedá. Podle mě je kojení přirozeným pokračováním těhotenství a porodu. Já se na ně takto dívám, kojím dvacet měsíců a kojit budu i dál, protože mě to absolutně v ničem nezatěžuje. Nemám ani černo pod očima, ani mi nepadají vlasy nebo zuby. Plně jsem kojila do osmi měsíců, protože to vyplynulo ze situace. V té době měl Honza téměř deset kilo. Já jsem drobné postavy 157/48, jím zdravě a pochopitelně taky beru vitamíny. Nejsem žádná orvaná matka puťka, která sebe staví na poslední místo za všechny členy rodiny. Těším se z lásky a blízkosti mého syna a snažím se užít si každou minutu.
Myslím si, že část podstaty spočívá v informovanosti. Vědět, jak velkým přínosem mateřské mléko pro moje (naše) dítě je - teď nechávám stranou krásu fyzického kontaktu - a taky, jak mám jíst a jaké látky do sebe dostat, aby moje tělo fyzicky nestrádalo.
Asi mě všichni správně nepochopí, ale nechci se tady rozepisovat, protože tohle je téma na hodiny a hodiny. Z některých maminek v téhle diskuzi je mi smutno.
Všechny zdraví Petra a právě kojící se Honzík
P.S.: Doporučuji knihu od Petra Fořta Moderní výživa v praxi pro těhotné, kojící ženy a děti
Indiansummer
23.2.2002 12:11:53
Nedokážu odhadnout, proč se tahle debata zvrhla ?! Jakákoliv z vás nemusí mermomocí léta kojit, aby byla za dobrou matku ! Kojení nedělá z ženy lepší matku a naopak nekojení neznamá, že je žena jako matka na odpis... Kojení by nemělo být záležitostí sebeobětování . Třeba si spousta žen stěžuje na to, že nemají po kojení tak hezká prsa, ale záleží nám mužům na tom ?? Mně imponovala moje žena tím, že MOHLA a CHTĚLA kojit naše děti do 2,5 roku, ale kdyby nekojila tak dlouho, stejně bych jí měl vždycky za dobrou matku našich dětí !!! Je krásná, i když nemá prsa jako modelka ( a já jsem rád,že moje žena to také neřeší ) Takže myslím, že mateřství tkví někde jinde a pocity z kojení - to, proč kojit, nebo ne - to spíš leží hluboko ve vašich mateřských myslích - tam kde zvažujete všechna pro a proti. Kojení jednoznačně dětem prospívá - ovšem ten princip "vysávání" maminčiného zdraví a snad i trošky té krásy na druhé straně také zaručeně funguje ... Nemáte to lehké !!!
23.2.2002 12:01:49
Petro, promiň, ale neodpověděla jsi mi na otázku - Proč se tady navážíš do Magdy (Autorka článku by raději před štěstím dítěte upřednostnila pětidenní pocit důstojnosti( odmítla by ze sebe udělat kojící zvířátko)a svoji pohodlnost.) i do ostatních (Když někdo napíše "miluji své děti, ale nechci, aby mě mateřství zničilo" , tak to znamená, že své děti nemiluje tak, jak by si zasloužily. Znamená to, že je sobecký a že upřednostňuje svoje zájmy před zájmy dítěte. ) ? ? Čím si to Magda zasloužila? Tím, že radši trpěla bolestí se strženým nehtem a raději nebrla léky, jenom aby mohla kojit? Nebo tím, že si dovolila upozornit, že i takovéhle chvíle můžou nastat? Proč jsi nenapsala, podle čeho poznáš objektivní pravdu ?? Nikdo z nás ti přece nebere, že dle tvého názoru by dítě mělo být kojeno co nejdéle, že by se mělo často chovat a že chce být mazleno. Naopak - myslím, že naprostá většina žen - ne-li všechny - se tak chovají. Pokud mohly, tak kojily (byť třeba jenom velmi krátkou dobu), a jestliže úmyslně dítě odstavily dřív než ty, tak k tomu jistě měly své důvody. Viz například ta poznámka o škodlivinách v mléku.

Prosím, odpověz mi na otázky. A nevymlouvej se na to, že jenom píšeš svůj názor. Protože ty k tomu děláš ještě něco navíc - urážíš lidi, které neznáš a které si dovolí napsat jiný názor než ty (a není to jenom v téhle diskuzi, že?). A prosím, nevymlouvej se ani na svoji povahu. NIkdo není povinen strpět napadání a urážky jenom proto, že urážející "má prostě takovou povahu". Jo, a ještě dřív, než my napíšeš, že i tobě v téhle diskuzi kdosi napsal, že jsi blbá, zkus se zamyslet, čím jsi k tomu přispěla.

S.
23.2.2002 11:18:52
A já vždycky myslela, že to bývá naopak. Člověk se učí během života komunikace s lidmi a tolerance. Že se zdokonaluje, vidí své chyby a těch se vyvaruje. Chybou je podle mě ale to, když někdo jde za svým cílem a ideály a nevidí a neslyší svět kolem sebe. Teprve potom se učí vidět to, že jít přes mrtvoly není vždycky to ideální, protože tím ničí životy jiných lidí okolo.
A když se potom naučí žít mezi lidmi v pohodě, tak potom vidí, že život je i legrace, krása, zábava a hlavně taky přátelé.
Každý, kdo chce něco změnit a hlásat názory, musí se chovat jinak, než ty, Petro. Tak, aby ostatní zaujal a aby ho poslouchali. Takhle se prosazují názory. Ne tak, jak to děláš ty. Tebe nikdo neposlouchá, ani když má stejné názory jako ty. A já prostě mám pocit a dojem, že ty se chováš fanaticky a tento dojem mi nikdo nevyvrátí. Možná na to někdy přijdeš sama. Až změníš tón a až změníš své podání názorů a najednou tě budou lidé poslouchat a budou tě mít i rádi.
Petra, dvě děti
  • 
23.2.2002 10:54:58
Opravdu nejste schopné pochopit, že se najde někdo s podobným uvažováním jako já? Děkuji Alešovi, že mě pochopil. Mně je jedno, že vy mě berete jako exotku s jedinou svatou neměnnou pravdou, jsem ráda, že někdo (Aleš) mě chápe.

Je jasně vidět, Sylvie, že mi nerozumíš, to máš pravdu. Jenom bych si tě dovolila upozornit na pravý opak. Že já si právě snažím uvědomovat, co dělám špatně a snažím se pracovat na svých nedostatcích-to je právě to, co mi zde vyčítáte, že chci žít podle ideálů, bez násilí, v lásce, v sepětí s řádem přírody. Takže k tomu, co zde prohlašuji, jsem DOŠLA POSTUPNĚ SVOU PRACÍ NA SOBĚ a rozhodně to nejsou názory, které hlásám bezmyšlenkovitě odjakživa. Když jsem se zmínila o své povaze, myslela jsem tím to, že v mé povaze je zakotvena touha po dokonalosti v lásce, mateřství...toto mi máte neustále za zlé.
Alice dcera 29 mesicu
  • 
23.2.2002 0:09:28
Ahoj Jano,
uplne s Tebou souhlasim. Jak uz jsem Ti jednou psala, tak nejspis budeme stejne postavy jsem mala a drobna a mas pravdu, ze kdyz jsem svou dceru plne kojila, tak jsem taky strasne zhubla. Dtite pribyvalo az moc az mi v poradne rekla sestra,, to ji nesmite dat vzdycky, kdyz zabreci " docela me to pobavilo, protoze dite vzdy plakalo hladem. Take se nikdo nezajimal o muj zdravotni stav jak se citim. Je pravda, ze jsem se snazila o vetsi prisun nutnych zivin, abych se uplne neznicila a taky mi dost vadilo, ze mi okoli rika mlikarna Kunin, ale jinak je kojeni opravdu dulezite a myslim si, ze i pohodlene jak rekl muj pan doktor je to vzdy poruce a nemusite nic vyvarovat a patlat se s flastickama a taky je kojeni prijemne pro dite i matku...
22.2.2002 23:36:20
Podobnú štúdiu som čítala aj ja. Hovorilo sa v nej, že do materského mlieka sa naozaj všetky škodliviny veľmi ľahko prenášajú. Pre dieťa je najdôležitejšie mledzivo, prvé mlieko. Ale po roku je to vraj skôr už zvyk.
Nevzniká vlastne dlhým kojením u dieťaťa závislosť? Nemyslím závislosť na mlieku, ale závislosť podobná napríklad cumlíku?
Máme susedku, ktorá v troch rokoch musela zo zdravotných dôvodov odstaviť svoju dcéru. Tá okolo nej stále chodila a prosila ju "Maminka, prosím, aspoň mi ukáž ... " :)))
  • 
22.2.2002 22:42:06
Ahoj holky!
Dneska jsem na těchto stránkách byla hrubá na Petru,dvě děti, za což se dodatečně všem včetně Petry omlouvám. Jsem taky býk (ahoj, Miško :o))) a protože jsem nedávno četla Petřiny příspěvky na jiných diskusích, tak mi prostě už ujely nervy...Nicméně je to stále můj názor. Také jsem proti potratům, pokud to není nutné ze zdravotního hlediska, také jsem kojila, a to i v době, kdy jsem měla silnou poporodní infekci, čtyřicítky horečky, zimnici a musela jsem třetí týden po porodu trávit v nemocnici. Vymohla jsem si hospitalizaci i pro dceru a kojila jsem do té doby, dokud mléko nezačala odmítat - zhruba v půl roce. Taky jak tady Petra píše - kde máte děti, když sedíte u internetu - to už je trochu moc, ne? Myslím, že většina z nás využívá chvilky volna v práci nebo zasedne k počítači až večer, když drobečkové spinkají :o) Kdybychom se nezajímaly o blaho našich dětí, tak bychom nebyly na těchto stránkách... Na často se opakující slůvko "já" jsem upozornila proto, že Petra byla nařčena z toho, že je zároveň Aleš. Začínám mít taky ten pocit - po přečtení příspěvků obou jmenovaných. To jen tak mimochodem...
Přeji Vám všem hodně zdraví a ještě pro Ed: nezlob se za mé "nevybíravé" slovo, zkus si pročíst diskusi o potratech a možná pochopíš, proč jsem byla tak nabroušená na Petru.
Dobrou noc všem!
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 196 [Dalších 96 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.