| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O kojení jako nadlidském činu

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 196 [Dalších 66 >>]
22.2.2002 13:18:32
Ahoj všechny přítomné diskutující. Přečetla jsem Magdin článek a protože s ním dost souhlasím (taky jsem při první dceři zažila šok, kdy malá byla po kojení zvážena, sděleno mi, že nic nevypila a na chodbě s provozem jako na Václaváku mne sestra chytla za prs, stiskla a když zjistila, že se vytlačila mini kapička, konstatovala: no jo, prsa to má a mlíko žádný. Napíšeme Feminar, to nestojí za to s TÍMHLE kojit! ), byla jsem dost zvědavá na Vaše reakce.
Překvapilo mne, že
*mnohé nepochopily trochu nadsazený Magdin styl a humor, pro který její články tady milujeme a čteme
*debata se zvrhla na řešení "co dělá správná matka" (komu by toho bylo zde málo, doporučuji debatu o správných a padlých ženách v kapitole "Milování" - podobní iniciátoři!!)
*Prosím vás, vždyť si vezměte nějakou překladovou literaturu (např. mám doma Velkou knihu o matcea dítěti) a zjistíte, že jsou zde hodoceny klady a zápory různých metod (porodů, kojení, oblékání, plenek apod.) a vše je na volbě matky (resp. rodičů) a že o to se např. v "Porodech" jedná. Né,že by jedna metoda byla dobrá a druhá špatná, ale o té svobodě rozhodnutí! A o tom také Magda psala. (Moc dobře o tom vím, mám zážitky z poradny, kdy na mne dr. rok řval každou návštěvu, že nekojím a že jsem pohodlná..... A já měla výčitky, že jsem děti nakojila, ale prostě se mi mléko netvořilo.)
*Magda psala o honu na čarodějnice: každá matka, která nekojí (ať už ji k tomu vede cokoli) je apriori odsouzena. Každá rodina by si přece měla sama rozhodnout o způsobech vedení dětí, stravě, výchově a pod a POKUD SE LIŠÍ OD UZNANÉHO STANDARTU nezaslouží si od ostatních okamžité odsouzení. Snažme se si už uvědomit, že svět není černo-bílý, ale velice pestrobarevný!

PS.Aby nedošlo k mýlce: jsem velkým zastáncem kojení, brala bych ho se všemi jeho nevýhodami i výhodami :-), "kojícím" maminám moc závidím. Mám ze svého nekojení (1. dceru s dokrmem asi 2 týdny, 2. asi 8 týdnů) dodnes blok a výčitky svědomí možná horší právě pro postoj okolí........
Ája
  • 
22.2.2002 13:09:42
Petro, a jak víš, že Tebou popsané věci jsou, cituji, "přece vždycky špatné?" Co je to "objektivně hezké", a kdo to rozhodne v případě, že se na tom lidi nedohodnou? A jaké je to "jedno dobro", které máme cítit, já ho nějak opravdu necítím. Jak to víš, že jsou to zrovna názory, které zastáváš Ty?

Edito, a kdo by to jako měl rozhodnout za nás? Kde najdeme toho vševěda, který opravdu ví, o čem mluví? Máš snad dojem, že Ty to nevíš?

Magdo, díky za hezký článek. A díky všem, kteří si taky myslíte, že všechno má své hranice a to, že si člověk občas dovolí myslet i na vlastní pohodlí a spokojenost, a není ochoten se rozdat do poslední kapky krve a pak padnout vysílením, nepovažujete za sobectví,hyenismus a zvrácenost.
Ludmilka
  • 
22.2.2002 12:50:43
Ahoj všichni,
osobně si myslím, že článek paní Magdy a také příspěvek, na který odpovídám, jsou velice cenné. Hned řeknu proč - je spousta možností jak v sobě pěstovat pocit viny - že jsem špatná matka, špatná žena, špatný člověk, protože nejsem DOKONALÁ. Každému člověku moc pomůže, když si uvědomí, že dokonalý být nemusí a ani nemůže. Což právě říkají zmíněné články.Proč se zbytečně trápit, že necítím při kojení extázi, když "správná matka" by ji měla cítit? Na stránkách Ligy la lechte jsem četla několik článků propagujících kojení a všude bylo výslovně uvedeno, že těmito radami se má žena řídit (například několikaleté kojení), pokud to v ní nevyvolává nadměrně negativní pocity. Nebo jsem to snad špatně pochopila?
Všem přeji hezký víkend a dostatek tolerance.
Lenka, Kryštůfek *1.8.2002
22.2.2002 12:32:35
Chci taky žít v souladu s přírodou, ale stejně důležitý mi připadá i soulad s LIDMI. To mi připadá stejně tak důležité. Umět naslouchat, být tolerantní. Zatím se mi to v životě jenom vyplatilo. A to nejsem nevěrná, nepodstoupila jsem interrupci a svoje dítě, které se mi brzo narodí, jsem odhodlaná kojit, když to půjde.

Petro, z těch náznaků ze svého života, co jsi napsala na všech fórech, je jasné, že nemáš problémy jenom vypořádat se s jinými názory v teoretické rovině tady na webu, ale i v životě. Připadáš mi jako hodně nešťastná ženská, která kolem sebe mlátí rukama. Padni komu padni.
Klara 2 dcery
  • 
22.2.2002 12:26:33
Ahoj Edit,

tak se mějte s holčičkou pěkně,užijte si víkend.

Klára a dvě potvůrky

Lubylu
22.2.2002 12:15:38
Ahoj Klaro,

ono je to opravdu asi velikanske nedorozumeni.
Jsem rada, ze do diskuze o potratech jsem se radeji nezapojila, protoze to vypada, ze bych asi s necim s Petrou nesouhlasila, coz je porodit dite za kazdou cenu ikdyby bylo velmi nemocne. Ovsem proto si jeste nemyslim, ze to ona nemysli dobre.
Pokud sve ciny opodstatnime tim, ze jsme s nimi spokojene, potom neni preci o cem diskutovat a co si hajit.

Velika skoda, ze se to tady nejak vyjelo z koleji a misto rad a povzbuzeni tu dochazi k urazkam :o(
Ed

Klara 2 dcery
  • 
22.2.2002 12:07:13
Ahoj Edito,
to byla reakce na diskuzi o interupci a Petřin názor je že je to špatné. Já jí to nechci (a myslím že ani nemůžu) brát. Je to její názor ano beru to. Ale jakmile mám jiný názor hned jsem špatná.
Petra, dvě děti
  • 
22.2.2002 12:06:40
Bylo by zajímavé opravdu udělat žebříček počtu přímých útoků. Kdyby se u každé osoby od zloby, kterou dostal, odečetla ta, kterou udělil, tak myslím, že vy byste byly v hlubokém mínusu.
22.2.2002 11:58:21
Jsi demagog, nepochopila si nic a ani se nesnažíš pochopit... považuješ se nejspíš za Johanku z Arku nebo nějakou jinou světici, protože proti všem obhajuješ tu svoji svatou PRAVDU ... a všichni ostatní si zaslouží srazit do pekel.

22.2.2002 11:57:18
Jani, ty mi přímo mluvíš z duše. Já až jsem se sama u lékaře ozvala, že jsem hrozně zhubla začal teprve kolem mě šrumec a hned mi bylo řečeno, přestat kojit. Kojení ano, ale na úkor zdraví matky to vám řekne každý rozumný člověk. Jde pouze o to, že vše musí být prospěšné pro obě strany. A pokud správně vidím tak Petra tady hlásá VŠE PRO dítě, ale co matky nic ? Já vím, že miminka jsou bezbranná a plně závislá na nás, ale snad existují nějaké hranice ...
Já jsem hrozně ráda, že žiji v civilizovaném světě, kde se mohu obrátit na odbornou péči, že můj muž nemusí v lese lovit, abychom se najedli, že nemusím rodit v temném lese jedno dítě za druhým, že mohu kdykoliv uznám za vhodné kojení ukončit, že nemusím prát prádlo v řece, že mohu sbírat informace na internetu ....

Na tobě Petro mi vadí jediné, že vždy, toho, kdo má jiný názor než ty nazveš nymfomankou, padlou ženou nebo matkou, kterou její dítě obtěžuje. Proč ti tak strašně vadí, že žijeme jinak, milujeme své muže, děti a jsme tak jak žijeme šťastné ?

Když chceš žít přirozeně, tak první věc, kterou bys měla udělat je zbavit se počítače :) Je to hnusně nepřirozené :)
[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 196 [Dalších 66 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.