Petra, dvě děti |
• |
22.2.2002 11:54:06
Aleši, ano, děkuji za podporu. Já nechápu, jak někdo může říkat, že nevěra je někdy dobrá, interrupce je někdy dobrá a svévolné nekojení je někdy dobré. To jsou přece věci vždy a jasně špatné!!!!! Já odmítám špatné věci a proto někoho soudím? Kdo tvrdí, že nevěra je někdy dobrá, je potenciální nevěrník. Kdo tvrdí, že interrupce je někdy dobrá (když je děcko nečekané, když je děcko nemocné)tak je potenciální vrah. Já odmítám být potenciálním nevěrníkem a potenciálním vrahem, proto odsuzuji nevěru a interrupce. Co se týče kojení, tak pouze prosazuji práva vašich dětí. Pardon, že chci pro vaše děti to nejlepší. Končím.
|
• |
22.2.2002 11:51:05
Petro, nesouhlas s Tvými názory byl důvodem Tvých nadávek. Ty jsi začala s padlými ženami a dokonce i s kravami. Tak se potom nediv.
Taky s některými Tvými názory souhlasím, ale ne s formou podání. Ty neslušně napadáš ostatní, jakmile s Tebou nesouhlasí. A podrážděné reakce jsou toho jen důsledkem. Tak se chovej jak Ty chceš, jak uznáš za vhodné, ale nevnucuj se ostatním jako jediná správná. |
Lubylu |
22.2.2002 11:47:30
Klaro,
precetla jsem si diskuzi jeste jednou, ale nikde jsem nenasla ani zminku o tom, ze by jsme mely zit v lese, jist kytky, mit 8-15 deti apod. To uz opravdu zvelicujete a dramatizujete oc jde. To preci nikdo po vas nechce. Jedine o cem tato diskuze je, zda-li kojit nebo nekojit na ukor matky. Kazda z nas zna sve hranice, a pokud uz kojit nechci tak kojit prestanu a uricite mi z toho nebude uzko jen proto, ze vsechny ostatni maminky jeste koji. Kdyz jsem s timto rozhodnutim spokojena, tak mi preci muze byt soufl, co si o tom mysli nekdo jiny. Proto opravdu nechapu to rozhorceni, kdyz se ozve nekdo, kdo by kojit chtel a je rad, ze mu to jde pokud mozno co nejdele. Neni to navrat k prirode, ale priroda se vraci do naseho zivota, ktery je opravdu velmi hekticky, o cemz soudi tolik prispevku dnes rano, cili sedime u pocitace. Asi bychom se mely na chvilinku odpojit z internetu a vratit se, az se ukidnime a zase bude fajn. Mimochodem kde jsou nase deti, kdyz tu tak posedavame a "diskutujeme" nebo to je jedno, protoze kdybychom se jim venovaly, tak chceme byt "in"? Petro, pokud mas chut si poklabosit bez urazek, tak vim, ze je to smutne, ze to musime delat soukrome, ale muzes mi napsat na muj mail v zahlavi. Jinak kazdy mame na tom svete mistecko tudiz i tato diskuze, presto ze vetsinou vedena nas nemusi zastrasit. Ed |
22.2.2002 11:46:05
K tomu bych jen chtěla říct svůj pocit - já se na kojení moc těšila, hlavně ale proto, že je to moc krásný pocit, mít u sebe takhle blízko miminko, vědět, že mě potřebuje, dávat mu to nejlepší. A nějak by mě nenapadlo, že se tím pro své dítě obětuju, dělala jsem to z lásky. Ale kdybych cítila, že se obětuju a vnitřně kojit nechci, že mě to už nebaví, tak bych určitě přestala, protože když něco nedělám z lásky a proto, že to sama chci, tak to prostě nedělám, když opravdu nemusím /třeba z důvodu alergie/. A proto mi vlastně ani nevadilo, že se nikdo nestará o to, jestli mi to nevadí, jestli se mi nehuntuje tělo, jestli mi nevadí vstávat atd. Když moje dcera začala moje mléko odmítat, bylo to pro mě sice úleva, že už na mě nebude tolik závislá /bylo jí 7. měsíců/, ale zároveň mi bylo strašně líto, že už nepoznám ten krásný pocit a že už je vlastně patrné, že mě tolik nepotřebuje. Ale zase bylo velkou úlevou to, že byla najednou opravdu najezená a nevyžadovala každou chvilku pít. I když v tom kojení mi to opravdu nevadilo, že pije často. Jen jsem najednou viděla, kolik času mám a že konečně můžu taky dělat něco pro sebe - zhubnout /na mě totiž kojení tento efekt nemělo/ a cvičit a semtam si taky od dítěte odpočinout.
|
Aleš |
• |
22.2.2002 11:33:27
(teď jsem to omylem předčasně odklepnul)
..... V žádné případě neodsuzuje nikoho z vás a v tom je podstatnej rozdíl. Odsuzuje nevěru,pohodlonnost,interrupce atd... Tím vám přece nenadává a neuráží vás. Petro je to tak? Naopak když čtu příspěvky Petry, tak vídím, že ona sama se při jejich psaní dále jakoby vyvíjí a dotváří si svůj pohled. Mně se zdá, že je tady spoustu jiných lidí, kdo nepřipusí jinej názor a místo slušného chování jenom reaguje posměšky, viď Kláro! Já mám svůj názor ale snažím se ho pod vlivem příspěvků poopravovat. Aleš |
Petra, dvě děti |
• |
22.2.2002 11:29:38
Edito, děkuji. Tyhle maminky(smečka) si chtějí mezi sebou posvětit tu svoji pravdu a vrhnou se na každého, kdo má jiný názor. Nikdo na serveru smečce neunikne, ať napíše kamkoliv, vždycky ho dostihnou a "pověsí " se na něj. Já si tady nemůžu s nikým s podobnými názory popovídat, protože nás vždycky smečka uštve a zesměšní, dokonce útočí i na naše rodiny a dávají podpásovky, nařkávají z kdovíčeho a prostě celkově kompromitují. Z muže, jehož názorů si moc cením (z L.D.Trockého v rubrice Milujeme se) udělaly slabošského neschopného blbce a tyrana a ještě se vysmívaly ,že jsem se do něj zamilovala. A to jen proto, že jsme si spolu s Trockým konstruktivně povídali.
Edito, co se týče porodů, tak jsem pro, aby každé ženě bylo umožněno vybrat si, kde chce porodit. Jestli doma, v porodním domě, v nemocnici.. Já bych si vybrala možnost doma. Co se týče kojení, ať si kojí kdo chce a kdo nechce ať nekojí. Já jen nechápu, jak si někdo může řikat, že pro své dítě dělá to nejlepší, když ho schválně nekojí. Já bych nemohla žít s pocitem, že pro své dítě nedělám to, co je v mých možnostech. Mějte se hezky, Edito. |
Jana |
22.2.2002 11:28:18
Hodně mi to tady připomíná diskusi, co proběhla na rodině před nějakou dobou. Byla také o kojení, jen s tím rozdílem, že se řešilo, jestli matka, která u kojení píše smsky, čte, sleduje televizi... je stejně kvalitní jako ta, která kojí s výrazem fanatického štěstí a s pohledem upřeným na sající obličejíček.
Magda ve svém článku neřekla nic nového. Neřekla, že nekojila. Také neřekla, že své holky cpe od třetího měsíce hranolkama. Jenom se divila, jak málo se všichni zajímají o stav matky. O její pohodu, o její pocity při kojení. Trend "budeš kojit do dvou let a basta!" zcela zbytečně v ženách nekojících vyvolává pocit viny, méněcennosti, pocit špatné matky, která není schopná svým dětem dát jen to nejlepší. Souhlasím s Magdou, kojení není vždycky pohoda. Jsem v současné době velmi "in", takže můžu srovnávat. Za posledních 7 měsíců kojení po třech, maximálně 4 hodinách znamená, že 1. ještě jsem nespala déle než 3 hodiny v kuse, 2. zpočátku jsem neustále spala na mokrém prostěradle v mokré noční košili, 3. nemůžu odejít sama z domu na déle než tři hodiny, 4. pokud to zkusím, bolí mě prsa (zkuste si odstříkávat v divadle...), 5. má prsa při kojení vidělo nezanedbatelné množstvní lidí, (centrum Prahy nevyjímaje) 6. jsem "vtipně" titulována zásobárna mléka, potravinová konzerva 7. přestože se cpu jak nezavřená, vyhubla jsem na kost Mám pokračovat? :o) Asi ne, tohle znají všechny kojící. Přesto netvrdím, že Toma nekojím ráda. Jen by mě vzal čert, když slyším že kojení je svatá povinnost, nutná oběť matky, kterou musí dělat se svatozáří nad hlavou za každou cenu. A lékaři? Od narození Toma ze žádný nepozastavil nad tím, jak moc jsem zhubla. Nikoho nezajímá např. krevní obraz kojící matky, nesleduje se, jestli si tím, že kojíme své dítě, nehuntujeme nadobro zdraví. Ale při každé prohlídce u pediatra se zdůrazňuje, jak Tomášek přibývá, jak je zdravý, jak je fajn, že kojím. Jo, pro dítě jen to nejlepší, ale kde je ta rozumná hranice? |
Aleš |
• |
22.2.2002 11:23:19
Nedělejte tady ze sebe chudinky co jim je odpírán vlastní názor. Jarko pamatuješ si mně určitě z diskuze o milování,dovolil jsem si tam hroznou věc, zastal jsem se Petry, protože jsem ty věci cítil jako ona. To jsem neměl dělat, byl jsem obdarován posměšky z vaší strany.
Lee já si myslím, že je dobře svou pravdu obhajovat.Petra rozhodně nikomu neupírá vlastní názor,to snad ani nejde. Já to chápu tak, že Petra odsuzuje činy, které považuje za špatné. V |
Klara 2 dcery |
• |
22.2.2002 11:20:28
No dobře, já přestávám chodit do práce, protože mě mé dcery potřebují celou a peníze asi teda nepotřebují. Přestávám brát antikoncepci jelikož je to ošklivé nemít tolik dětí (tzn. 8-15) kolik mi jich příroda dala do vínku. Nebudu brát ohled na mé porody zatížené zdraví, protože to je není podstatné. Budu kojit nepřetržitě protože když dokojím jedno narodí se druhé. Budu žít v souladu s přírodou v lese v tichu to dětem prospívá, živit se kytkama abych probůh neublížila nějakému živému tvoru. Rodit budu doma a obklopena mými žijícími dětmi. Když při porodu umřu nemusím se bát, manžel přivede jinou ženu která ho bude bezmezně milovat a rodina se dále rozroste. Ano Petra mi promluvila do duše a kaji se za své hříchy. Už zde asi nebudu diskutovat protože mít počítač, TV a elektriku vůbec, není přirozené.
Klára (zatím 2 dcery) |
Petra, dvě děti |
• |
22.2.2002 11:05:16
No je vidět, že vás hodně popuzuji. Vytrháváte moje věty z kontextu, překrucujete je a pěkně je doháníte do absurdity. Jen si poslužte. Vidíte, nastala zas ta chvíle, kdy přestávám číst vaše příspěvky, protože opět začínají být záštiplné. A kdo si začal? Vy!!!!!
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.