Ivana, syn tři měsíce |
• |
26.2.2002 22:14:55
Milá Petro,
moc by mě zajímalo, co bys dělala, kdybys dítě kojila od půlnoci do půl druhé v noci střídavě z jednoho a druhého prsu, dítě by Ti pořád řvalo, vždycky by se přisálo a okamžitě jak zjistilo, že nic neteče, odtrhlo se a začalo řvát. Víš, co jsem udělala já? Nalila jsem mu 50 ml do láhve, ano, děs se!, do láhve, on ji vypil za 10 sekund a v tu ránu spal. Pohoda, ne? Zkus mi napsat Tvoje řešení. Ivana |
Ivana, syn tři měsíce |
• |
26.2.2002 22:05:00
Ahoj,
můj syn pije hned od začátku Nutrilon z lahve a pije i ode mne bez problémů. Když se oboje střídá, nemůže s tím být problém, mám to vyzkoušeno. Takže i to schvaluji. Nedokáži si představit, že by manžel, když jdu do školy (chodím na vysokou školu), krmil syna ze lžičky. Ivana |
Magda Silná |
• |
26.2.2002 20:24:42
Milé maminky a tatínkové,
chtěla bych Vám poděkovat za všechny reakce na můj článek. Přesně to jsem chtěla. Vyvolat diskusi o pocitech, které u kojení nebo po, může mít kterákoli z nás. Potěšilo mne, že se ozvali i muži . Myslím, že je důležité vědět, že stokrát krásný pocit může být vystřídán něčím, za co na sebe v jeden okamžik nejste pyšna a přitom i to je součást Vašeho já. Pro všechny maminky, které mi psaly i soukromě a měly strach o mé děti a mé prožívání kojení - myslím, že jsem docela normální matka. Prostě zlatý průměr - všechny dcerky jsem výhradně kojila šest měsíců (Laďku dokonce sedm - odmítala příkrmy) a pak s příkrmy a přidáváním mléka umělého s kojením skončila. Tak nějak nenásilně a pro holčiny, řekla bych, přirozeně. Považuji to za hezké období, ale i teď když Laďce dávám láhev s mlékem, miluji ji stejně intenzivně. Myslím, že to ví. Obdivuji maminky, které kojí dva či více let, ale vím, že i tak jsem měla problémy kojit a zároveń už být těhotná. Teď si teprve dávám své tělo dopořádku. Měla jsem pocit, že popsáním a pojmenováním nejniternějších pocitů (a nejen mých), které trápí nejednu maminku (ať už si to přizná nebo ne), bude jen dobře. Věřím, že jste to cítily stejně. Vaše Magda Silná |
Iva Čapková |
26.2.2002 20:14:34
Ahojky Jani,
upřímně doufám, že se mi to podruhé podaří lépe. Snad to bolet nebude a pokud ano, snad mi tentokrát paní doktorka Paulová poradí někoho schopnějšího. Moc bych kojit chtěla, protože současná síla propagace kojení na mne působí tak, že kdo nekojí, není dobrá matka. Vím, že je to jen můj problém, ale co se dá dělat, už jsem holt taková, tak se budu snažit;-)) Ahoj iva |
• |
25.2.2002 22:54:14
Ahoj Buffy,
i když je Honza už docela velký, pořád je kojení jedna z nejčastějších činností, které dělám. Kojení je pro mě momentálně životní styl, takže kojím při nejrůznějších příležitostech. Ahoj Petra |
25.2.2002 22:35:12
Já vím Sylvi, že nejsme v rubrice kojení, ale rozvinula se tady zrovna o kojení taková zajímavá diskuse, proto jsem o kojení i psala. Jsem ráda, že patříš k těm rozumnějším maminám a doufám, že i ostatní budou mít stejný názor jak ty. O kojení se bavím ráda, protože pro mně to byla velice pozitivní zkušenost a přála bych to i ostatním maminám. Taky jsem zpočátku nevěděla jak na to, ale to snad neví žádná prvorodička, jak jí to půjde. Možná kdybychom si tady víc pomáhaly, v lecčem si vzájemně poradily, tak by možná bylo míň smutných maminek a víc šťastných miminek. Dík že si se ozvala pa Jana
|
Dana, dvojčata |
• |
25.2.2002 22:04:43
Nikdo se nikomu nic namluvit nepokoušel. Tak to prostě bylo. To, že jsem nedokázala vyprodukovat dost mléka možná dokazuje fakt, že jsem asi 14 dní první kojila, pak přikrmovala, potom kluci asi pochopili, že to "jednodušší" přijde potom, takže ještě asi 3 dny předváděli, že pijou z prsu a najednou mléko prostě nebylo. Vůbec. Žádná mokrá podprsenka, žádné bolesti, nic takového. Nechat vyhladovět, jak doporučovala paní doktorka, jsem je tedy opravdu nechtěla.
|
25.2.2002 21:55:51
Jani, o kojení si nepovídáme, poněvadž nejsme v rubrice "Kojení" :-) Ale taky mám ten pocit, že s "honem na Lišku" bychom mohly přestat, beztak na otázky víceméně neodpovídá. Ráda si popíšu s kýmkoli, máš nějaké zajímavé téma :-)
SW |
25.2.2002 21:35:43
Náš syn sa tiež narodil o mesiac skôr a naviac mal problém so srdiečkom. Z toho dôvodu sme kojiť nemohli, ťahanie ho veľmi vyčerpávalo. Ja som odstriekavala a on potom dostal fľašu. V reále to vyzeralo tak, že som pol hodiny odstriekavala, 3/4 hodiny ho kŕmila, aby vypil aspoň 30 - 40 ml, potom pol hodinky držala hore, prebaliť a o pol hodiny som zase odstriekavala:))). Vydržala som to mesiac a potom som ho prinútila ťahať z prsníka. Takže mi nikto nenahovorí, že keď dieťa dostane pár krát napiť z fľaše, z prsníka už ťahať nebude. My sme to "v pohode" zvládli po celom mesiaci kŕmenia z fľaše.
Ale uznávam, že každé dieťa sa správa inak, každé je vlastne originál :)) |
25.2.2002 21:34:37
Milá Miško, Sharon, Simčo, Sylvo, Jarko dvě dcery a spol. Nevím proč si tady nepovídame o kojení nebo o problémech kojení, nebo jak to probíhalo u vás a co byste vy poradily druhým maminkám, místo večného špičkování mezi vámi a paní Petrou 2 děti. Já se nechci nikoho tady na netu dotknout, ale podle mně je to zbytečná ztráta času donekonečna se zabývat příspěvky, které se mi zrovna nelíbí. Já si vážím každého příspěvku, který mně naopak nějak obohatí, vždyť každá mamina ho píše v čase, kdy třeba místo toho může relaxovat nebo věnovat se svým koníčkům. Vždyť většinou jsme všechny na mateřské a dá se říct vlastně, že i na jedné lodi. Tak zkrátka Petřiny články nečtěte, když vás dráždí. Já si čtu vše a snažím se pochopit obě strany a myslím, že se ta debata stočila uplně někam jinam a nejsem si jista jestli to je dobře. Tak těším se na vaše další příspěvky a doufám, že si umíte psát i s někým jiným než je paní Petra hi hi:o)
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.