Jana |
• |
14.4.2002 16:22:31
Milé maminky, jsem matkou 9-ti letého výrostečka s LMD, /hyperaktivita je předzvěst / a jak tady čtu, mám dojem, že vaše děťátka to od něj opsali :-)) - výchova - žádná ; návštěvy - katastrofa ; školka - na zabití ; škola - čím dál tím lepší :-)))) A rady ? Žádné!! Co zabírá na jednoho, u druhého nefunguje. Snad jediné - až trochu povyrostou tak se pár věcí změní k lepšímu / ale jiné zase k horšímu /. My těm našim dětem říkáme E.T. a jestli máte pocit, že se to už nedá vydržet, tak mrkněte na stránky o lehké mozkové dysfunkci a zjistíte, že vlastně máte doma andílky :-) Takže hlavu vzhůru - může být hůř !! :-)))))
|
Markéta, syn 2 roky |
• |
14.4.2002 15:16:06
Ahoj Radko, to snad není možné. Když popisuješ svého hyperaktivního synka, mám pocit, že se jedná o naše Adama! Blonďatý, kudrnatý, modrooký, kus chlapa (2 roky, 17 kilo a měří 98 cm). Že by hyperaktivita měla svoje favority mezi blonďatými valibuky:-)) Jako druhé dítě jsem si také naplánovala holčičku (vlastně i jako první, ale nepovedla se), tak uvidíme. Zatím jsem to odložila, doufám, že Adámek bude rád ve školce s dětmi, tak snad až bude dopoledne ve školce, najdu prostor i pro Betynku (pracovní jméno).Měj se hezky Ahoj Markéta
|
Radka |
• |
14.4.2002 14:52:22
Markéto, někdo tvrdí, že se to zlepší kolem šestého, sedmého roku, tedy alespoň to na první pohled vivitelné divočení:-)
Já jsem to druhé dítě riskla, doufala jsem, že pravděpodobnost druhého běsíka je nízká, otěhotněla jsem, když bylo Matoušovi rok a půl, takže jsem si během těhotenství fakt užívala:-( a hlášky o tom, že jsem šílená, když mi tohle nestačí jsem musela prostě pouštět jedním uchem dovnitř a druhým ven. Manžel moc chtěl holčičku, nakonec je z toho druhý kluk, ale od narození intelektuál! Akorát, že se nechá strhnout... U nás je to ještě zábavnější tím, že chlapci si nejsou moc podobní: starší je blonďáček, kudrnatej, modrookej, s hodně světlou kůží, spíše robustnější kostry, tedy ne žádný valibuk, ale ve srovnání se svým mladším droboučkým bratrem, který má pro změnu od přírody snědou pleť, hnědé oči, tmavé rovné vlasy. Když s nima někde jsem, lidi moc nevěří, že maj stejný oba rodiče. |
Markéta, syn 2 roky |
• |
14.4.2002 14:18:14
Ahoj, musím se také "pochlubit" hyperaktivním dítětem. Má všechny příznaky jako ty vaše a jsem z něho docela hotová. Vstává obvykle v 5 ráno, někdy dříve. Výjimečně zaspí do šesti, to jsem pak fakt přespalá. Na návštěvu se s ním nikam jít nedá, protože jediné, co ho zajímá, je demolice. Včera v Carrefouru ale vymyslel novou zábavu: vypnul jezdící schody (teda spíš chodník). To jsem ho asi dvě vteřiny nedržela za ruku, protože jsem si dovolila ten luxus vysmrkat se.... Pádila jsem tam odtud, v náručí řvoucí Adam, no ostuda. A trvá to až do puberty? To teda fakt nevím, co budu dělat. Chtěla jsem ještě jedno dítě, ale kdyby se měl narodit takový exemplář jako Adam, tak nevím, co bych dělala. Ale jsem ráda, že jsem našla někoho, kdo je na tom jako já. Ahoj Markéta
|
Iva, 2 děti |
• |
12.4.2002 13:37:29
Chceš-li vědět jaké máš také kolegy, popíšu Ti historku s chirurgie. Dceři bylo asi 1 1/2 roku, když se pověsila manželovi na ruku, zatočila se a začala "řvát". Lekli jsme se, že má něco s rukou a jeli jsme na chirurgii. Přijala nás paní doktorka, kolem které se sestry plazily stylem paní primářko sem, paní primářko tam - osobně jsem ji neznala a jméno jsem zjistila až následně ze zápisu o úrazu. Počala vyšetřovat dceru stylem - dej ruce nahoru!!! Lucka brečela, ruka jí bolela, nechtěla ruce zdvihnout i když jsem kolem ní šaškovala stylem "Ukaž jak jsi veliká". Když už se mi zdálo, že přestane a uklidním ji, pravila paní primářka: "Jestli to neuděláš, maminka půjde domů". Lucka začala nanovo, paní doktorka řekla, že to nic není - nějaká vyskočená a zakočená šlacha nebo co? a ať jí dám ruku na šátek. A že to časem přebolí. Nasedli jsme do auta a jeli k naší pediatričce, protože, jestli měla ručička přebolet sama od sebe, chtěla jsem léky na bolest. Tuto svou historku jsem naší paní doktorce vylíčila a až ona mi vysvětlila toto zacházení. Řekla mi: Prosím Vás si z toho nic nedělejte, ona je major (bývalá vojenská doktorka) a s dětmi neumí vůbec jednat. Z toho plyne poučení že potkáte-li v nemocnici majora, prchejte. Měli by být ovšem alespoň označeni. Nic ve zlým, zažila jsem víc výborných doktorů. (A v neposlední řadě Vás naštěstí tak často nepotřebujeme)
|
xyxyx |
10.4.2002 18:52:14
Ahoj Macumbo,musim rici,ze tvuj manzel ma pravdu,na zapade se opravdu usi nepichaji.Mul starsi syn,tehdy asi dvoulety mel zanet stredniho ucha nekolikrat,na Karlaku jsme zazili neco podobneho co ty,druhy den zpatky s druhym uchem.Muj mladsi syn(tehdy asi rocni)mel to sami taky,ale to uz jsme v Cechach nebydleli takze zde dostal kapky a opravdu to po par dnech preslo.Sama jsem mela zanzt stredniho ucha dvakrat a muzu rici,ze ty kapky se mi zdali daleko vice setrnejsi a hlavne me nebolelo zadny pichani ucha.
A jeste neco pro Marii:Jednou pichli klukovi ucho jenom proto ze presne nevedeli proc tolik rev,respektive co mu je.Pravda v roce a pul jim to jeste nerekl.Takze potom co mu to preventivne propichli zjistili,ze tam zanet zadnej nema takze to bude asi neco jineho.To je standartni postup? |
Radka |
• |
9.4.2002 10:32:15
My taky zase tak moc nikam nechodíme:-( Oni nás také nikde nechtějí.
|
Hanka, 3 děti |
• |
8.4.2002 22:02:17
Milá Radko, k té vaší návštěvě. To, že se pak syn uklidnil, neznamená, že by nebyl hyperaktivní. Prostě se jen přizpůsobil změně situace. U nás to vypadá i tak, že první dny na dovolené jsou děs běs a pak se to zklidní. Prostě jakákoliv změna to dítě totálně vyhodí z konceptu, že pak opravdu "chodí pro stropě", jak píšeš.
|
xyxyx |
8.4.2002 21:02:39
Tak to mas skveli kamarady,ja kdyz jdu nekam na navstevu tak to tak vypada,ze se ostatni nesteci divit,radsi k nikomu nechodim.:-)
|
Radka |
• |
7.4.2002 21:45:55
Jo, tu knížku mám, už jsem jí kdysi začala studovat a tak jsem se začala litovat, že jsme ji musela odložit:-) Ale asi se k ní zase vrátím.
Jasně, že hyperaktivita je příšerná, ale pořád to není taková tragédie, jako když má někdo postižené dítě, na druhou stranu ale zase si spousta lidí myslí, že je to jen trochu neklidnější dítě - no a co, že? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.