| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dovolte dětem, aby byly dětmi

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 20 
veronika, Martínek 11/00, Tomášek 4/03
  • 
6.5.2006 22:35:29
Mám dotaz. Co je , podle vás, pro děti (asi tak do 7 let) lepší?
1) Maminka, která nevydělá moc peněz, případně žádné, ale věnuje se dětem. Chodí s nimi ven, do cvičení, do angličtiny, čte jim, ví o jejich radostech i starostech, protože na ně má čas a sílu
Děti se ale nedostanou k moři, nemají drahé hračky, ví, že se platí peníze za vodu, elektřinu,...
2) Maminka, která chodí do práce, přijde domů ve 4, vyzvedne si děti od babičky nebo ze školky, nemá na ně moc času ani sil, někdy ani náladu
Ale mohou každý rok k moři, mají hromady hraček, netuší, že se má hospodařit s penězi, nedostanou se přes týden jinam, než do školky

Samozřejmě předpokládám, že tatínek má plat takový, aby rodinu uživil, ale nezaplatí už třeba právě tu dovolenou, taková ta hranice únosnosti.

Děkuji za názory
Veronika
  • 
6.5.2006 21:31:27
Taky nasim raubirum dovoluji a umoznuji poznavat svet vsemi moznymi i nemoznymi zpusoby. Sice je potom vice prace s uklidem a cistenim deti i okoli, jsem vsak preci jen nadsena jejich uspokojenim, kdyz sleduji, s jakym zajmem a nasazenim mohou tvorive experimentovat.
Jinak hru jim moc neorganizuji, behem dne si stihnu udelat vsechny domaci prace a deti si v me blizkosti hraji, pracuji, zkoumaji, nebo se se mnou zapojuji do beznych cinnosti jako je vareni, zehleni, prani, myti auta, zalevani kvetin, luxovani, uklizeni nadobi, myti umyvadla, stirani podlahy, peceni, atd.
Chce to nekdy jen trochu vic posilit nervy, ale verim tomu, ze je to pro me deti ta nejlepsi zkusenost do zivota.
6.5.2005 19:28:21
Erzet, jenže malé děti (dvacetiměsíční batole!!!) nejsou schopné vnímat reklamu jako výmysl dospělých, kterým jde "jen" o peníze - oni ji berou jako pravdu. Takže když osmiletá holčička v reklamě rozbije panenkou okno auta a ukradne sušenku, přebere si z toho, že je zcela normální rozbíjet věci a krást. Pak už bude jen kdo z koho - bude-li věřit mámě, že se nekrade, anebo lidem v televizi, že se krást smí. A tak je to se vším. I já, ačkoliv je mi přes třicet a od reklamy se odtahuju co nejdál, jsem reklamami a televizí totálně zblblá - taky mám mindrák, že na 165 cm výšky mám výrazně nad 50 kg - a co teprve deseti, dvanáctileté holčiny? Třeba moje nejstarší neteř - od malička je hubená jak lunt. Přesto ve svých deseti, jedenácti letech byla zamindrákovaná a měla pocit, že je tlustá a nesmí jíst.
Nemůžeš od batolete čekat, že bude brát reklamu jako "zajímavý teoretický experiment" - ono tomu bude věřit - a taky bude věřit (aspoň po nějakou Tobě dost nepříjemnou dobu), že jediná zdravá forma mléka je (teď nevím, na co ta reklama je, možná Kinderčokoláda).
M.
28.4.2005 16:59:30
anicka:
a co je spatneho na reklamach?nejake krvaky, nektere dost drsne kriminalky odpoledne,pohadky o robotech a zabijeni taky nic moc,ale reklamy.nas syn ma 20 mesicu a jen co slysi znelku reklamy vseho necha bezi se divat.reklama patri do dnesnej doby,to ci sa nou nekdo necha ovlyvnit nebo ne je druha vec,ja reklamy taky zboznuji,divam se na z pohledu umeleckeho.niekedy je az zarazajuce aku reklamu dokazu vymysliet trebars na banku.je to velky kreativizmus.
Anička Hubert
27.4.2005 9:41:04
To je pravda. My jsme televizi vůbec nepořizovali a zdárně žijeme už 8 let bez ní a vůbec nám nechybí. Náš starší pak sice když někde televizi viděl, tak od ní nemohl odtrhnout oči, protože ho ta krabice s hýbajícíma se obrázkama fascinovala. Nakonec jsme to vyřešili videem, kde máme stoprocentní kontrolu nad tím, na co bude koukat. V době nemoci jsou tv pohádky a přírodopisné filmy vhodný prostředek, který ho udrží v klidu. Snažíme se mu tak pečlivým výběrem doplňovat televizní "vzdělání", aby mezi se mezi kamárády ve školce necítil vyautován. Svůj účel to plní a co víc, není tak jeho dětský svět ani ovlivněn proudem reklam.
  • 
27.4.2005 9:40:03
To je pravda. My jsme televizi vůbec nepořizovali a zdárně žijeme už 8 let bez ní a vůbec nám nechybí. Náš starší pak sice když někde televizi viděl, tak od ní nemohl odtrhnout oči, protože ho ta krabice s hýbajícíma se obrázkama fascinovala. Nakonec jsme to vyřešili videem, kde máme stoprocentní kontrolu nad tím, na co bude koukat. V době nemoci jsou tv pohádky a přírodopisné filmy vhodný prostředek, který ho udrží v klidu. Snažíme se mu tak pečlivým výběrem doplňovat televizní "vzdělání", aby mezi se mezi kamárády ve školce necítil vyautován. Svůj účel to plní a co víc, není tak jeho dětský svět ani ovlivněn proudem reklam.
26.4.2005 12:11:14
spousta rodičů moc pracuje a proto nemá čas, ale taky je spousta rodičů co čas mají a dětem se stejně nevěnují
nechápu ani jedny ani druhé
na zprávy nekoukám a pracuji tak akorát a většinu času trávím s mojí dcerou (3), ale ne že bych jí dělala program, prostě jsme spolu a děláme co nás napadne, někdy jen tak ležíme v objetí, někdy řádíme jak šílený a je to děsná prča......
Šárka Volná
  • 
5.5.2002 21:04:39
Tohle je opravdu veliký problém většiny rodičů. Jejich záchytným bodem je - teď musím uvařit, uklidit,..., ale ve většině případů je to o tom, jak se ne věnovat svému vlastnímu dítěti!!!!! Teď jsou tu s námi děti, za chvíli z nich budou dospělí a my tu jejich jedinečnost už víckrát neprožijeme!!!
Míra & spol
11.4.2002 10:52:49
"se ví a ušetřim čas, protože je to v pracovní době....
Sosan
  • 
10.4.2002 12:47:10
Možná jsem sám také ještě dítětem, ale nehodlám si ničit nejhezčí část dne, když se konečně večer vrátím domů k rodině a mám chvíli volného času sledováním přehledu katastrof, které se mne buď netýkají nebo proti nim stejně nic nemohu dělat. A o čem jiném televizní zprávy jsou? To důležité si přece ráno přečtu na Neviditelném psu.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 20 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.