Petra |
• |
12.4.2002 9:40:23
Ahoj Pájo,
přeji Ti to nejkrásnější a nejzdravější miminko. Já mám podobnou zkušenost. Můj manžel je latentní přenašeč nejběžnější genetické poruchy bílé rasy s menšími zdravotními problémy. To jsem věděla už když jsem si ho brala. Po svatbě jsem otěhotněla dvakrát ale pokaždé to skončilo samovolným potratem, jednou v 15. a jednou v 12 týdnu. Oba plody byly plně pozitivní, takže to příroda asi zařídila dobře. Nyní jsem v 25. týdnu po umělém oplodnění. Meli jsme sedm embrií ale jen dvě zdravá a nakonec se ujalo jedno. Jsem šťastná že to takhle dopadlo, ale kdyby to nedopadlo asi bysme dítě adoptovali. Rozhodli jsme se že nebudeme zkoušet přírodu které dítě bude zdravé a které ne. Délka života u této nemoci při jejím průběhu je 15-22 let a to bych asi nepřežila, modlit se aby se našel dárce plic, radovat se z cizí smrti pro život mého dítěte. A to by byla možná transplantace pouze při dobrém průběhu. No, nebo bych byla jak manželova prababička, která ( v té době nebyla dostupná plná antikoncepce) mezi lety 1906-1918 porodila 9 dětí ale zdravé byly jen 2. Ostatní zemřeli do 5 let. Takže Ti chci dolít optimismus do žil, jde to !! Ahoj a držím palce Petra |
Alena, dva kluci |
• |
11.4.2002 22:45:24
Pajo, jsi velice statecna zena a my vsichni Ti tu drzime pesti pro stesti!!
Alena |
11.4.2002 21:56:56
Pajo, pripojuji se k ostatnim holcinam a preju ti ohromnou horu stesticka!!!!! Tfuj tfuj tfuj, tuk tuk tuk - moc na tebe budu myslet a modlit se za tvoje miminko!!!! Nenapsala bys presny termin? Kazdopadne, az se pak dostanes k PC, tak napis - ze vsechno dopadlo SKVELE!!!! :-)))
Petule |
11.4.2002 15:51:28
přeju opravdu od srdce, aby bylo miminko zdravé a krásné a prospívalo ku zdraví a porod byl v pohodě. Když to takhle čtu, co vše se může stát, jsem nesmírně šťastná, že naše miminko je zdravé. slyší, vidí, chodí, vyluzuje zvuky, tak snad bude i mluvit. Jenom aby takové byly všechny děti.
Pavla |
xyxyx |
11.4.2002 15:22:22
Pajo,drzim ti vsech dvacet prstu at to dobre dopadne!Nezapomen potom napsat.Kde budes rodit?
|
Ivana, dcera |
• |
11.4.2002 11:33:34
Ahoj Pajo, palce Ti drzim strasne moc, budu se za Vas modlit. Zivot je nekdy strasne slozity, plny zakrut a kotrmelcu, ale uvidis, vsechno dobre dopadne... :-} I.
|
Lucie, dcera Tinka |
• |
10.4.2002 21:13:27
Ahoj Pájo,
moc ti držím palce, at mate krasne a zdrave miminko (je to nadherny pocit drzet v naruci ten maly teploucky a mekkoucky uzlicek, ja bych Tinku i s její diagnozou nevyměnila ani za celý svět.). Lucie |
If & 3♥ |
10.4.2002 19:20:41
Tfuj, tfuj, tfuj! Držím ti všechny palce co mám a dej vědět jak to dopadlo!!! Ifča
|
xyxyx |
10.4.2002 19:13:34
Pripada mi vuci tomu diteti trochu sobecke aby bylo hluche.Moje sestrenice je neslysici jeji manzel taky a maji dve deti ktere slysi,a jak jsou radi!
|
paja |
• |
10.4.2002 18:57:47
Sama mam genetickou vadu, podstoupila jsem nekolik operaci a ziji celkem v pohode. Pri prvnim tehotenstvi se ale tato vada u plodu projevila v obrovske mire a ani operace by nazajistily sobestacnost ditete. Navic jsem v prvnim trimestru prodelala infekci, ktera muze zpusobit smyslove postizeni. Nakonec jsme se rozhodli pro ukonceni. Uz jsem zde o tom psala, vse se zkomplikovalo a castecne i vinou lekare jsem malem zemrela. Nasledovala dalsi operace a temer rocni zdravotni problemy s rozhazenou imunitou. Trapily me vycitky svedomi, prestoze pitva diagnozu potvrdila. Nedavno byl ale v televizi dokument o genetice, kde se prave mluvilo o rodicich, kteri privadeji na svet postizene deti, prestoze o jejich postizeni vedi. Zaznel tam otresny nazor, ze by pak meli jejich lecbu platit. Podle meho nazoru zadna diagnoza nema 100% pravdepodobnost postizeni deti a je pravem zeny doufat v ta procenta pro zdrave miminko. Pokud to nevyjde, nikdo ji nemuze nutit podstoupit takovy zakrok. Navic vinou chyby porodnika se rodi bohuzel stale spousta postizenych deti, stejne jako v dusledku infekce v tehotenstvi, atd. Proste zdrave dite nema jiste nikdo. V tom dokumentu dokonce byly zmineny americke zeny, u nichz geneticky prenatalni rozbor potvrdil cca 80% pravdepodobnost, ze jejich dcery jednou onemocni rakovinou prsu v dusledku geneticke zateze. A tyto zeny sly na preruseni. Bohuzel to neni sci-fi. A jeste ma osobni zkusenost - po tom vsem jsme se rozhodli pro darcovstvi vajicka od zdrave zeny a umele oplodneni. Tim bychom ziskali zdrave dite, ktere by nebylo ani prenasecem. V soukromem senatoriu vsak i pres prispevek pojistovny chteli cca 50 000,- Kc, ve statnim jsme nakonec platili 20 000,- ale na vajicko jsme cekali cca 10 mesicu v poradniku. Pokus bohuzel nevysel,a nez jsme dosli opet na radu tak jsem spontane otehotnela. Testy dopadly vyborne ( i kdyz tentokrat bych uz na preruseni nesla) a me se ma behem mesice narodit miminko. Drzte mi prosim palce. Jinak ty neslysici zeny povazuji za obrovske sobce. Paja
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.