| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O tikotu biologických hodin

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2124 z 24 
22.4.2002 19:14:44
Mila Magdo,
mozna, ze se mylim, ale vyznely mi trochu pejorativne tvoje zminky o tech, ktere nemaji ve triadvaceti dite, protoze se chteji NEJDRIV ZABEZPECIT...a uzivat si...
ten ton me trochu zveda ze zidle, protoze je mi zkratka jasne, jestli ma nejaka zena ve triadvaceti prvni a pak hned druhe a treti dite a nebydli pritom ve stanu ani pod mostem nebo v maringotce,
ze ta zena se nikdy SAMA ZABEZPECIT NEMUSELA,
ze na tu strechu nad hlavou v hlavnim meste se nezmohla vlastni praci, ale ze ji od nekoho dostala
a pouziji-li tvoje jinde zminena slova
- ona nevi - jeke je to tezke, nerku-li nemozne, zalozit bez jakekoli pomoci vlastni existenci v tak nizkem veku...
proto mi pripada trochu neomalene zminovat ve clanku nekoho, kdo ceka se zalozenim rodiny, az splati hypoteku, a klast mu do ust i slova, ze je nutne pred narozenim ditete koupit novy lustr do obyvaku...prijde mi, ze tim delas tak trochu z kazdeho, kdo se musi sam zabezpecit a na byt si vydelat, snoba, ktery vic nez po diteti touzi po kristalovem osvetleni...
22.4.2002 17:49:35
Mně těhotenství potkalo taky nečekaně i když ne nechtěně a rozhodně jsem byla dávno připravená, bylo mi 26. Měla jsem nastoupit do práce a byla to skvělá práce, ale v týdnu, kdy jsem měla podepisovat smlouvu, jsem zjistila, že všechno bude jinak. A nikdy jsem toho nelitovala. S manželem jsme si dávali pozor tak půl na půl, někdy jo, někdy ne a plánování mně nikdy nenapadlo, prostě to tak vyšlo. Teď když už jedno mám, tak se mi nabízí to další plánovat, ale leze mi to na nervy. Manžel je o osm let starší, tak zohledňuju jeho věk (36), nechtěla bych aby měl po 40. Ale já bych chtěla dítko až později a potom si připadám jako pako, protože já mám prostě ráda překvapení. Asi to zase necháme na náhodu. Je to super.
A taky jsem nedávno potkala holčinu v drogérii, taky něco pod třicet a já s vozíkem plným polívčiček Hipp a Hami a jednorázových plenek a zlevněných dupaček a krému na prdýlku jsem se dívala jak si vybírá nějakou kosmetiku a usmívala jsem se nad posunem hodnot u sebe. Sice jsem byla upravená, ale už mi nepřipadá tak důležité mít odstín tužky na obočí hnědý nebo hnědější a pleťovou vodu ještě jemnější a krém ještě hydratačnější. Jsem ráda, když si večer opláchnu tvář čistou vodou, ale jsem strašně ráda. A jí to taky hrozně přeju.
Martina, 26, vdaná, bezdětná
  • 
22.4.2002 14:59:36
Ahoj Magdi i Simono,
jsem na tom stejne jako Simona. Jenze my se jeste nepokousime o mimi. Manzel je stale jeste ve stadiu nejdrive.... a pak mimi. Smula je, ze me nejak prijde, presne jak pise Magda, cele to planovani jako nesmysl. Jeste pred rokem bych na tom take trvala,ze je to rozumny ted uz jsem pochopila, ze stejne nikdy neprijde okamzik kdy si rekneme ted uz je to vse a muze byt mimi. Tak premyslim a rikam si, ze doufam, ze manzela to taky brzo prejde a my si budeme moct rici uz nebude delat nic proti tomu aby to mimi bylo. Proste nechame antikoncepci a ochranu stranou a nebudeme si davat pozor a ono nas to snad drive nebo pozdeji prekvapi.
Doufam, ze drive :-)))
Mejte se krasne.
Martina
Simona
  • 
22.4.2002 11:58:49
Ahoj Magdi.
Tvé příspěvky čtu pravidelně a vždycky se na ně moc těším. Ale tenhle - to je teda úúúúúúžasné.
Víš, úplně mi mluvíš z duše. Taky jsem si říkala: "nejdřív vysokou, pak dítě", pak jsem si říkala: "nejdřív nějaká praxe, pak dítě", ještě do nedávna jsem si říkala: "nejřív opravit dům, pak dítě" ... a teď, teď si říkám: "TEĎ DÍTĚ". A taky jsem ještě před nějakou dobou šílela - a vždy "po" si říkala - teď je to tady, budu matka - a pak hrozné zklamání, když zase nic.
Stále jsem dávala něčemu přednost, a PLÁNOVALA. Teď jsme se na to s manželem vykašlali a necháváme všemu volný průběh. Ještě sice "máme čas", je nám "teprve" 27 ... ale to je také relativní.
Když jsme se poznali, bylo nám 22. Tehdy jsme si říkali: "až nám bude tak 25 - to je roků - tak bychom si mohli pořídit mimi. Doba nastala a my si připadali moc mladí. Říkali jsme si - tak za rok - ale je to stále stejné. Roky běží a já si připadám stále stejně "mladá" a nezkušená a nepřipravená. Jenže jsem zjistila, že asi nikdy nepřijde doba, kdy na jednou uslyším hlas, který řekne: už jsi připravena být matkou, teď ..." a tak jsme se začali snažit o mimi. Každý neúspěšný "pokus" jsem brala dost tragicky. A najednou mi to všechno přišlo jako strašná hloupost. To plánování: jestli dřív vybourat a udělat novou koupelnu nebo mimi. Jestli být v práci ještě raději rok, dva - nebo mimi. Celé to plánování je nanic. Až to bude mít být, tak to bude. Nemá cenu se stresovat a chtít právě teď a tady ...
Asi je to celé zmatené, píšu to tak, jak mi myšlenky letí hlavou. Jen jsem ti zkrátka chtěla moc poděkovat za skvělý článek, který mě utvrdil v tom, že dělám dobře. Měj se moc krásně, ty, Jakub i holčičky.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2124 z 24 

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.