| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Enuréza očima dětí

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 65 [Dalších 45 >>]
  • 
4.3.2007 17:13:19
Děkuji za odpovědi, budu mu dávat plenu, snad se to doma i vše sklidní.Vidím, že má tento problém i hodně lidí, ale v mém okolí nikdo a nebo o tom nemluví. Zdraví Š
šárka
  • 
4.3.2007 13:12:38
Ahoj Šárko, myslím že toto bylo asi pro mě. My už snad vše vyřešili. Rozhodně jsme ho nebudili, prostě jsme počkali, až mu dozraje nervový systém. Pro případ dovolené a pobytu mimo domov jsme vyfasovali kapičky, které mohou krátkodobě nahradit ADH - hormon který toto ovlivŇuje a kterého měl syn nedostatek. Nefrolog nám řekl, že syn je zdravý, jen nezralost NS a hormon.prod. mu dělá tyto problémy. Ještě v 1.třídě se prý občas v noci počůrá asi polovina dětí, nám to trvalo asi do 3.třídy, ale už hje to OK. Ťuk ťuk na dřevo.....
Šárka a Jiřidlo
  • 
4.3.2007 12:57:00
Ahoj ŠÁRKO,
JÁ VÁM SICE NEPOMOHU, RADOU, ALE PŘÍBĚHEM. JAKO DÍTĚ JSEM JEZDILA NA ZDRAVOTNÍ TÁBORY A BYLY TEM I ODDÍLY DĚTÍ S NOČNÍM POMOČOVÁNÍM. BYLY TO PŘEVÁŽNĚ KLUCI. A KDYŽ JSME SE BAVILI O JEJICH NEMOCI, TAK NÁM VYPRÁVĚLI, JAK JIM VADILO PRÁVĚ NOČNÍ BUZENÍ. ŽE ČASTO BYLY TAK UNAVENÍ, ŽE NEMĚLI SÍLU SE UČIT. JÁ MÁM 3LETÉHO SYNA A JEŠTĚ PŘED 4MĚSÍCI MĚL PLENKU I PŘES DEN. TAK JSEM SE INFORMOVALA U SVÉ LÉKAŘKY, ZDA JE TO NORMÁLNÍ. TA MI ODPOVĚDĚLA, ŽE CHLAPCI MOHOU MÍT NĚKDY PLENU PŘES DEN AŽ DO 5.LET A V NOCI I O PŮL ROKU DÉLE - V TÉ DOBĚ, ŽE POSÍLÁ DĚTI NA TESTY. SOUVISÍ TO PRÝ S VYZRÁVÁNÍM MOČOVÉHO ÚSTROJÍ. JÁ BYCH SE PŘIMLOUVALA ZA PLÍNKU V NOCI AŤ SI ODPOČINE HOŠÍČEK I VY. JE JEŠTĚ MALÝ A POKUD BY MU TO NOČNÍ VSTÁVÁNÍ MĚLO BRÁT CHUŤ DO HRY A UČENÍ, TAK BY TO BYLO SMUTNÉ. OBRŇTE SE TRPĚLIVOSTÍ, HODNĚ ZDARU A PŘÁNÍ AŤ SE JEDNÁ O NEVYZRÁLOST MÚ.
  • 
4.3.2007 10:18:23
Já bych to tak cítila taky, ale nechci něco zanedbat. Omezovaní odpoledního pití jsem taky zavrhla, protože jsme spolu vedli akorát dohady o pití pořád přmlouval aspoň loka a stejně to nebylo lepší.
  • 
4.3.2007 10:10:38
Omylem jsem to před tím odeslala 2x. Ještě jsem chtěla dodat, že se bojím, aby to nezanechalo důsledky v chování. Už takhle s ním mám problémy u doktorů, nekomunikuje, dělá zcény, vše odmítá. I s cizími lidmi nenavazuje kontakty dobře. Vlastně i kvůli tomuhle jsme začali chodit k psycholožce. Je prý bázlivý a negativista. Mám pocit, že to ovlivňuje nás všechny, jak jsem unavená tak nemám náladu na manžela a trpělivost na mladšího kluka, vlastně na oba, ten každodenní nekonečný kolotoč nás ubíjí
4.3.2007 10:08:19
A když vidíš, že buzenmí je k ničemu, tak to neni dostatečnej důvod nechat to bejt?
Já plenku dávám a neřešim.
  • 
4.3.2007 9:42:00
Já mu čas klidně dám,ale jde mi, jestli mu mám dát plenu a nijak to neřešit a nebo jestli dál ho mám budit a dávat čůrat, protože mi to přijde na nic a stejně mi nepřipadá že jde úplně vzbudit. Rozporuje se v názoru psycholožka s dětskou doktorkou. Jak už jsem psala psych. bez plen a dětská , že mu plena neublíží ani nepomůže, naopak, při častém buzení je prý špatné,že dítě se vevyspí. Ještě jsem také četla, že může s tím být spojena nosní mandle a dětská doktorka mi to potvrdila. Jdeme na ni v dubnu, protože už od miminka chrochtal nosíkem a teď huhňá a mluví nosem a má to vliv na řeč, hodně věcí špatně vyslovuje a připadá mi ,že i hůře slyší. Tak snad v tom máme také nějakou naději.
  • 
4.3.2007 9:40:16
Já mu čas klidně dám,ale jde mi, jestli mu mám dát plenu a nijak to neřešit a nebo jestli dál ho mám budit a dávat čůrat, protože mi to přijde na nic a stejně mi nepřipadá že jde úplně vzbudit. Rozporuje se v názoru psycholožka s dětskou doktorkou. Jak už jsem psala psych. bez plen a dětská , že mu plena neublíží ani nepomůže, naopak, při častém buzení je prý špatné,že dítě se vevyspí. Ještě jsem také četla, že může s tím být spojena nosní mandle a dětská doktorka mi to potvrdila. Jdeme na ni v dubnu, protože už od miminka chrochtal nosíkem a teď huhňá a mluví nosem a má to vliv na řeč, hodně věcí špatně vyslovuje a připadá mi ,že i hůře slyší. Tak snad v tom máme také nějakou naději.
3.3.2007 13:20:36
Teda nemyslela jsme 4 z pěti dětí obecně, ale 4 z pěti zrovna na té diskusi :-)
3.3.2007 13:19:18
Zrovna nedávno jsme se o tomhle bavili na jiné diskusi a z pěti čerstvě čtyřletých dětí se v noci počůrávají 4. U psycholga nebyl nikdo z nás, dala bych synovi čas.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 65 [Dalších 45 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.