27.7.2006 21:43:17
Ahoj máme stejný problém.Malé je skoro 4,5 roku a v noci bez plenky ani ránu.Já jsem z toho asi víc neštastná než ona.Už když ji dávam než jdu spát na záchod nedokážu ji vůbec vzbudit.Sice se vyčůrá,ale pomalu o tom ani neví.Omezilo se pití před spaním,je pravda, že teď ta plenka není tak počůraná, ale 1x tam načůráno má.Prostě spí tvrdě.Doktorka nás chce v září poslat na vyšetření, docela se toho bojím.Nerada bych malou zradila.A dávat nějaKÉ KAPKY nebo prášky se mě nechce.Zkoušeli jsme ji nechat bez plenky, že když se počůrá a bude v m okru třeba se vzbudí.Kdepak rochní se jak prasátko.To je akorát o nějaký zánět.Tak má plenku,sliby a motivace nepomáhají.Už nevím co s ní.Co zkoušíte vy? Budu rád když poradíte.radkarihovarr@seznam.cz - děkuju.Člověku se hned uleví, když ví, že nejsme jediní.Jen doufám, že se nám to povede než půjdem do školy.Ahoj Radka
|
• |
12.7.2006 13:18:52
Odpovídám na váš příspěvek o enůréze. Mám devítiletou holčičku a stále se mi počůrává. Mohu říci, že je to už posledním roce lepší. Předtím se mi Hanička počůrávala i čtyřikrát za noc, takže rady jako musíš jí v noci budit vůbec nešly uplatnit, protože já jsem byla zničená a malá byla také nevyspalá. Tak jsme stále používaly plenky. Asi tak před rokem mi sama řekla, že už nemám další plenky kupovat, že to budeme zkoušet. Zůstalo u toho zkoušení, i když těch suchých nocí bylo, že by se daly spočítat na prstech ruky. Zkoušela jsem jí také nedávat jí pít večer, ale bylo to tramatizující jak pro mne tak pro ni. Podle mne je to nesmysl právě u enuretických dětí, protože mají porušený příjem tekutin. Myslím to v tom smyslu, že musí pít po celý den po troškách a ne se napít dopředu. Mám to také u dcerky vypozorované, že to skutečně může souviset s neurologickým vyzráním organismu a také stresové prostředí jako je škola a následně pak družina, pozdní příchod domů a jakoby dohánění přívodu tekutin do organismu až doma po uvolnění. Mnohem lepší noci jsou o víkendových dnech, kdy může pít kdy chce a já jí to často připomínám. Odnaučili jí pít ve školce /vždy, když jsem pro ni přišla měla hroznou žízěň/ a tam také zažila několik strachů z usnutí a následné mokré příhody. Několikrát byly na ní učitelky jako "kvalifikované pedagožky" velmi nepříjemné a situaci evidentně vůči dítěti nezvládly. Došlo to tak daleko, že malá plakala, že tam nechce spinkat, protože se bojí, že se počůrá a zase jí budou přede všema nadávat! Já jsem se také počůrávala, ale mne to přešlo asi po první třídě, moje sestra se také počůrávala a také jí to samo přešlo. Takže věřím a těším se až to samo přestane. Malou jsem vyšetřit nenechala, bojujeme s tím samy. Dana
|
12.5.2006 3:01:13
Mám 5letou holčičku,která nedávno ležela v nemocnici na vyšetření kvůli nočnímu pomočování.Už v minulém roce nám p.doktorka řekla,abychom dodržovaly pitný režim,od 17h nepít,bylo to hrozné a strašně deptající jak pro mně tak hlavně pro malou,a stejně nebyl žádný viditelný účinek.V nemocnici nezjistili žádnou organickou poruchu,dostaly jsme spray,jenže malé z něho bylo po každém jídle špatně,naštěstí se to už uklidňuje.I se sprayem jsme občas mokří.Myslím si však,že je to tím,že malá strašně tvrdě spí a vzruchy z močového měchýře nezaznamená.Četla jsem ,že se můžou dávat léky na změlčení spánku,ale říkám si co to je asi za dryják,a tak se radši utěšuji,že s věkem to přejde.Jestli si někdo chcete psát a máte stejný problém,budu jen ráda.Ahoj
|
MirkaVasulková,2 děti 8 a 5 let |
• |
11.2.2006 8:18:03
Sama mám zkušenosti s nočním pomočováním,ktreré ustali až s příchodem puberty a to ve 12 letech.Chodila sem po ruzných ne zrovna příjemných vyšetřeních kde bylo vše v pořádku nebo v normě.Nyní mám synka(8)a s tímto problémem bojujeme i ted.Každou noc se počurá a to i několikrát po sobě.Vyšetření nic neprokázálo.Jen mu uvolnili uzdičku na penisu ale ani to nepomohlo,i když v nemocnici byl suchý.I když sem to prožila sama tak opět prožívám to vše znovu se synkem.Nejspíš to chce čas. Mirka
|
Dana |
• |
11.1.2006 23:17:07
Jenom poznámku - nezdá se vám poněkud nebezpečné jakkoliv omezovat pitný režim?
Člověk přece musí pít tak, jak sám chce, sama si nedovedu představit, že bych se nemohla napít, jak potřebuju. Problémy s ledvinami a žízeň jsou mnohem horší... |
Leoš |
• |
11.7.2005 17:42:15
Tak to znám moc dobře, zdá se mi ve snu že jdu na záchod a pak se najednou probudím a jsem mokrej. A to se mi stává i nyní když mi kolem 25 let. Je to vždy období opakující se asi po třech měsících a trvá tak tři týdny. I přes různá vyšetření se nic nezjistilo. Je to nemoc. Když to přijde, tak si beru na noc pampersky, které mám předepsány od lékaře. Pořád lepší než každý druhý den mokrá postel.
|
• |
13.3.2004 21:23:09
No pokud nějaký tábor bude - taky bych si vzala kontakt - napište mi jo? Budu ráda i za pokec a ozvání se. Jana
|
Lenka |
• |
10.3.2004 14:37:51
Petře a kdo ten tábor organizoval? Nevíš, jestli se něco podobného nebude konat i letos? Díky.
|
Petr Kopal |
• |
7.3.2004 2:02:49
V rámci své vysokoškolské praxe při studiu oboru pedagogika-psychologie jsem před lety absolvoval putovní tábor pro enuretiky. A byla to jedna z nejkrásnějších akcí, které jsem v životě s dětmi absolvoval. Vztahy mezi dětmi různého věku a z různých míst republiky byly úžasné, spolupráce účastníků fantastická. Těch několik dní na Broumovsku a Adršpašsku patří mezi mé nejhezčí vzpomínky. Nevím, co bych k tomu dodal, ale myslím, že by to tady mělo být řečeno.
|
• |
3.3.2004 19:00:48
Mě se stávalo úplně to samé vždy jsem byla na záchodě no ale ve skutečnosti jsem spala. Naštěstí mě rodiče netrestali a po pubertě to přešlo. Možná mi pomohlo i to že jsem se začala vždy když jsem šla na záchod štípat do nohy jestli se mi to nezdá!!! To bych doporučila učit děti co se pomočují já na to přišla sama a až v pubertě jestli to někdo zkusíte dejte mi prosím vědět jak to zabralo.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.