Eva |
• |
25.6.2003 5:46:03
Take jsem mela v detstvi tuto zkusenost. Velmi dobre si pamatuji, ze jsem se za to hrozne stydela, ale nikdy jsem nikomu nerekla, ze problem je asi nekde jinde, nez pise pani doktorka. Mne se totiz pokazde zdalo, ze potrebuji na zachod a ty sny byly tak zive, ze jsem vzdycky "byla" na WC a pritom to teklo do postele. Sny jsem si pamatovala, protoze tesne potom jsem se probudila. Okolo puberty vse preslo, ale i pozdeji se mi takove sny zdavaly a probouzela jsem se, kdyz uz to teklo...
Moje rodice mi nikdy nic nevycitali, nikdo se mi neposmival, ani moji sourozenci a detstvi jsem prozivala obklopena laskou, uprostred krasne prirody. Jestli nekdo prozil eroticky sen, tak vi, o cem pisu. |
Olina,3 děti |
• |
15.3.2003 22:28:25
Mám téměř devítiletého syna,který má stejný problém. Má za sebou celou řadu vyšetření a je negativní. Jsou také měsíce suchých dní,ale nyní je to snad každý druhý den. Vyzkoušela jsem snad vše a jeho samotného je mi líto. Nyní se mu snažím sehnat přístroj na buzení,který má děti naučit ovládat svěrač. Je to sice drahá záležitost,ale asi poslední řešení. Také dostával Adiuretin,který pomáhal,ale nechci ho krmit něčím tak drastickým. Chce to pouze trpělivost a určitě za to dítě nekárat. Mě samotné to není příjemné,ale třeba jsem někde pochybila a můžu za to já. Držím palce.
|
Katka,24l. |
• |
28.2.2003 13:09:58
U mně enuréza vymizela s pubertou - asi ve 13letech.Bevadné jsou cviky zaměřené k posílení pánevnícho dna.Velmi důležité je též s dítětem hovořit a neklást mu vinu!Dle mého názoru je i dosti podstatné vytvářet harmonické prostředí v rodině.
|
Hanka. 30 let |
• |
15.5.2002 15:01:26
Jako dítě jsem se léčila skoro do 10 let na enurézu. Ze začátku to bylo těžké, pro mě, že jsem nemohla jezdit na tábory a asi hlavně pro rodiče, protože si nevěděli rady. Po návštěvě odborníka to bylo o 100% lepší. Rodiče dostali radu - úprava pitného režimu, posilování svalů pánevního dna, kaendář se hvězdičkami a puntíky podle úspěšných a neúspěšných nocí. Ale největším povzbuzením a pomocí pro mě byl speciální tábor pro děti s enurézou v Horních Holčovicích pod patronací Psychiatrické léčebny v Opavě. Bylo to skvělé. Byly tam děti z cělé republiky. Najednou člověk věděl, že v tom není sám, že existuje spousta podobně postižených dětí. A dělali jsem všechno jako na normálním táboře a ani nám tolik nevadilo, že musíme 3x denně cvičit speciální cviky, že nás v noci budí, abychom došli na záchod, že si občas napíšeme do záznamu černý puntík. Vělice ráda na toto období vzpomínám. Myslím, že děti musí vědět, že nejsou sami kdo tak trpí, že to není jejich vina a že je rodiče podporují (tím nemyslím, že to bagatelizují a nedělají nic).
|
Štěpa - dcera 12, syn 6 |
• |
14.5.2002 14:58:32
Nikdy by mi nanapadlo, že tohle bude jednou náš problém. Holčička udržela čistotu v roce (nebyl problém jí nechat přes léto běhat venku s holým zadečkem) a synovi to trvalo trochu déle. Ale pak přišla alergie na citrusy, z pitného režimu vypadlo mnoho možností a zbytek "nechutnal", následovala zácpa. Pak zase začal pít, zácpa se umírnila, ale měchýř se "srazil". Po skleničce běží na záchod. A v noci má tvrdé spaní, takže buzení večer nemá smysl. Někdy je klid celý měsíc, jindy máme nehodu 6 krát do měsíce. Homeopatika trochu problémy umírnily, ale úplně je nezastavily. A tak vím, že když se po probuzení nespěchá pomazlit, je mokro.
A tak uvítám radu a zkušennost s mokrou postelí. Díky |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.