| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodila jsem v USA

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 98 [Dalších 38 >>]
Alena
  • 
5.5.2002 19:38:13
Ahoj Jano,rozpoutala jsi docela dobrou diskusi.Svuj dopis jsi opravdu napsala moc hezky,takze nelze se hnevat ze Amerika je zase lepsi.Ale pravda je ze i u nas je uz dost porodnic s dobrou peci,odbornosti a lidskym pristupem coz hodne ocenuji pri podminkach ktere jsou v USA a u nas.Stejne je vse o penezich,kdyz jsou penize na vybaveni-muze byt prepychove,kdyz jsou penize na dobre zaplaceni personalu proc se neusmivat.A proto mnohem vice hodnotim nase sestricky,lekare a cely zdrav.personal.Jejich usmev,ochota a pece je opravdu z lasky ke svemu povolani.Maminky nebojte se rodit v Cechach,informujte se a zvolte tu porodnici ktera splnuje vase predstavy.Jani,gratuluji k holcice.Alena
Milena, 3 koťátka
5.5.2002 17:51:14
Ahoj, Katko, ano, bylo to v Baťově nemocnici, ve Zlíně jiná porodnice není, ani žádná soukromá, utajená :o) Vybrala jsem si nadstandard, ale moc se od standardních pokojů neliší. Standardní porodní boxy jsou bez vany, ale jinak je tam maminka taky sama s manželem, má míč a přístrojové vybavení přímo tam. Na šestinedělí jsem byla na standardních pokojích několikrát navštívit kamarádky. Jsou tam 2 maminky, pokoj má sociální zařízení, telefon u lůžka na přijímání hovorů. Lednička, televize a pohovka je asi jenom v jednolůžkových pokojích. Manžel se na přespání nikoho neptal, prostě tam s námi večer zůstal až do rána a nikdo ho nevyhazoval.
Já vidím důvod své spokojenosti hlavně v příjemných sestrách a doktorech, bez nich bych si navzdory materiálnímu vybavení hezké vzpomínky neodnesla. V létě to bude tři roky a doufám, že se to tam posunulo ještě více k přirozeným porodům. Slyšela jsem, že se už i ve Zlíně může rodit na porodní židličce, což tam při mém porodu ještě neměli.
Když půjdeš na exkurzi, určitě ti všechno ukážou a dozvíš se toho ještě mnohem víc, tak napiš, co je tam nového. Ať miminko hezky v bříšku roste, přeju hladký porod. Milena
Katka, 1dcera, 20.týden
  • 
5.5.2002 17:22:13
Mileno, rodila jsi v Baťově nemocnici?
Je fakt, že Natálka už bude mít 5 let, ale překvapila mě vybavenost šestinedělí. To byl nadstandard? Byla jsem tehdy také sama, ale lednice nebyla, tv nešla, o přespání manžela ani zmínka. Mám se těšit na změny nebo jsi byla v nějakém soukromém utajeném zařízení? Čeká mě to v září a bylo by příjemné se těšit na něco takového.
Dík za odpověď.
Katka
Milena, 3 koťátka
5.5.2002 15:47:06
Rodila jsem ve Zlíně a v podstatě se to od té popsané americké porodnice nijak nelišilo: manžel celou dobu se mnou, samostatný porodní pokoj s veškerým vybavením /míč, žebřiny, porodní vak, vana, sprcha, WC, postel, křeslo, židle, KTG/, každý z personálu přišel, představil se jménem a podal mi ruku. Na oddělení šestinedělí to bylo obdobné: sestřičky ochotné v kteroukoli denní či noční dobu, příjemné prostředí, pokoj pro 1 matku s dítětem, pro návštěvy pohovka, návštěvní doba neomezená, manžel i přespal, WC, sprcha, lednice, televize /ta nevím proč. Ani jsem ji nezapla, protože jsem se pořád dívala na to naše zlatíčko/.
Takže si nemyslím, že by naše porodnictví za světovým nějak zaostávalo. Podle toho, co čtu v novinách, mají co zlepšovat pražské porodnice, ale jinak je po republice více porodnic, které s těmi americkými srovnání snesou.
Jarka
  • 
5.5.2002 15:12:29
Já si naopak myslím,že co se týká přístupu personálu k rodičkám (a alespoň mně o toto hlavně jde,ne o nějaké do růžova vymalované zdi v pokojích nebo koženková rodící křesla) - OPRAVDU JSME a to aspoň 300 let za opicema oproti Americe.Tam si na rozdíl od českých zdravotníků moc dobře uvědomují,že jsou placená služba a pacient je klient!Jarka
5.5.2002 14:29:51
Nevím, jestli je Praha nejhorší místo k porodu.... já jsem rodila v listopadu v Praze v Podolí a byla jsem moc spokojená. Přístup porodních asistentek i lékařů byl úžasný - a nejen při porodu, ale i před ním (jak v poradně, tak na oddělení rizikového těhotenství, kde jsem v létě strávila šest týdnů.... takže jsem měla moře času posuzovat).

A co se porodu samotného týče, tak: oddělené porodní boxy, každý se sprchou a WC, klistýr jsem neměla (nakonec na něj už nebyl čas, ale myslím, že kdybych nechtěla, tak by mi ho nikdo nevnucoval), polohovatelné porodní lůžko, ale také porodní stolička, míč, kazeťák, prostě příjemný pokojíček. Měla jsem sice nástřih, ale automaticky se určitě neprovádí, protože má spolubydlící nebyla šitá vůbec. Po porodu jsme byli s manželem ještě dvě hodiny v porodním boxu (z důvodu infekce v porodních cestách a silně zkalené plodové vody nám miminko asi po půl hodině odnesli k sestřičkám, ale paní doktorka vše vysvětlila a ještě ujistila, že je to opravdu jen pro jistotu). Asistentky mě chodily pravidelně kontrolovat a vždy zaklepaly a vysvětlily, proč přišly... prostě příjemné prostředí a skvělý personál - ač je to poměrně velká porodnice, rozhodně jsem si nepřipadala jako na běžícím pásu. Všichni se usmívali, chválili a povzbuzovali.

Naši holčičku bylo nutné ze zdravotních důvodů přikrmovat, vždy se tak ale dělo jen stříkačkou nebo z kádinky - žádná láhev. Sestřičky mi moc pomohly při kojení, které nám s Magdou zpočátku moc nešlo - a nevadilo jim, jestli je zrovna den nebo noc. Byla jsem na normálním pokoji - žádný luxus, ale po pravdě řečeno mi to nijak nevadilo - stejně jsem se nemohla vynadívat na své miminko, když mohlo být konečně u mě a měla jsem navíc báječné spolubydlící. K dispozici byly síťované kalhotky a vložky, sprchy a záchody sice společné a staré, ale udržované.

Vím, že každá maminka vše vnímá velmi subjektivně, ale já jsem byla opravdu moc spokojená a často na narození své vytoužené (a vyležené) holčičky vzpomínám - a jsou to vzpomínky JEN příjemné!
M.
  • 
5.5.2002 10:52:13
Myslím,že odstrašující to není.Já bych tu klidně rodila podruhé a ne ve Švédsku,kde bych rodit mohla.A už jsem zmiňovala,že moje kamarádka,původem gynekoložka(taky pracovala např.v Podolí a nejenom),žije nyní v USA a tam porodila své dvě děti(má nyní jinou specializaci).Protože to tady zná,jistě by pro ni nebyl problém rodit tady,což se nyní v jejich rodině bude týkat jejího bratra,tedy jeho manželky.Řekla bych,že je velká pravděpodobnost narazit v USA na českého lékaře,kterých je tam plno(ale i z Ukrajiny a jiných zemí).Pokud už je v něčem problém,tak myslím,že to není v samotných doktorech.
A záleží na přístupu k porodu vůbec,někdo k tomu jako hrdina přistupuje velmi sportovně....
No ale měla jsem štěstí ve více věcech,i v průběhu celého těhotenství a nejenom.
Někdo má problém i s těhotenstvím samotným,nejen s porodem.
Moje zkušenost je z 90 % spíše pozitivní.
  • 
5.5.2002 9:32:07
Čtvrté dítě jsem rodila ve Vrchlabí a cítila jsem se jako královna. Jen asi ten epidurál by neměli, ale nepotřebovala jsem ho. Co hledáš je možno najít v havlíčkově Brodě. Aspoň tak soudím podle ohlasu maminek a moje máma se tam byla podívat, dělala o téhle porodnici reportáž. Byla unesena a barvitě mi líčila prostředí a personál. Už jsem měla vybráno Vrchlabí a tak jsem jela tam. Kilometry nejsou problém, bydlíme na Vysočině, tedy 200 nebo 270 km podle toho kudy to vezmeme. A bylo to v pohodě. Praha je, bohužel, nejhorší místo k porodu. To už raději doma, v autě, na mezi ... :-) Hezké jaro všem přeje Štěpánka
Libushe+3
5.5.2002 7:41:34
a podminky budou vypadat presne tak jak jsi popsala ikdyz budu rodit v jinem state. A VELMI ZA TO DEKUJI. Pred dvema dny jsem se bavila se svou kamaradkou ktera tu take zije a rodila tu pred 3 mesici, jak bych nikdy nesla rodit do ceska, protoze jak stale v roce 2002 zachazeji v cesku lekari s rodickama je opravdu velmi odstrasujici...
5.5.2002 6:36:53
Ahoj Jano,
prave se ti chystam poslat e-mail, ale muj prispevek i tva odpoved s adresou proste nekam zmizely, takze se ozyvam touto cestou.
Musim te ale zklamat, pred nekolika mesici jsme USA opustili. Ja vzdycky prijdu az s krizkem po funuse, uz podruhe se mi stava, ze tesne po prestehovani zjistim, ze za rohem bydlela jina Ceska. Ach jo.
Jinak memu Americankovi je 7 mesicu. Pokud chces, ozvi se na muj e-mail, zajima me, jak tam v CT valcis.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 98 [Dalších 38 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.