| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodila jsem v USA

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 98 [Dalších 28 >>]
Anna
  • 
4.5.2002 23:12:17
Pokud už tedy vůbec použiju to slovo VIP(za což jsou tady považovány zejména herečky atd,protože různé ředitelky firem,lékařky apod.nejsou tak mediálně známé a nebudu to brát jak někdo z legrace říká jako very imbecil people...),tak bych neřekla,že by Motol byl jednoznačně nejpreferovanější.V Praze.I na Bulovce je nadstandard,někdo rodí v Podolí,někdo u Apolináře,někdo v Krči nebo třeba i na Vinohradech.
Je to v přístupu,jak co komu vyhovuje,kde kdo
koho zná,kdo mu o čem a co říkal a doporučil a tak.
Nika, 1 syn
  • 
4.5.2002 21:01:36
Milá Jano,
Tvůj článek mě tak trochu zaskočil.Všechno co popisuješ bylo určitě milé a spoustu z toho v Čechách určitě nenajdeš.Já sice rodila v Ostravě v porodnici se špičkovým personálem a porodním sálem.To ostatní, jako pokoje poporodní by Ti asi vyrazily dech, nemluvě o společném WC a sprchách, kde opadávala omítka a připadala jsi si tam jak na internátě.
Co ovšem by Ti asi vadilo nejvíc, je to, že ve spoustě českých porodnic je zakázáno návštěvám přístup na pokoj.Je to sice drastické, ale po osobní zkušenosti s jinou porodnicí, kde se celé příbuzenstvo ve špinavých kabátech "válelo"mamince po posteli a dýchalo bacily na čerstvé miminko, tak mě mrazí.U nás byl přístup zakázán,návštěvy v jídelně a miminka jen ukázat.Plně s tím souhlasím, ikdyž mě mrzelo, že si ho nemohli všichni pochovat.Ale, je to můj osobní názor.
Jinak na Tvůj dotaz ohledně pražských porodni, vyhlášená je Motol a Apolinář. V Motoli rodí české VIP maminy.Taky jsem se tu dočetla chvály na porodnici ve Vrchlabí a v Břeclaci.
Tak si snad vybereš. Určitě sleduj tyto stránky, protože než si druhé pořídíte, možná bude v Praze porodní dům, kde dostaneš to, co jsi zažila v Americe.
Jinak si myslím, že jsi měla štěstí a že všechno v té americe není tak růžové jak si všichni myslí.Chtěla bych vidět jak tam rodí sociálně slabší a černošské matky.Nevěřím tomu, že mají takovou péči...
Monika,4deti
  • 
4.5.2002 2:01:28
V Bohunicích jsem rodila 3x,z toho jen jednou tam byl příjemný a vstřícný personál,ale až tak hrozné to nebylo.hh
sally
3.5.2002 22:03:05
Moje maminka si (zřejmě z letadla) přivezla zánět močového měchýře. Celé ošetření + léky stálo 360 dolarů, pojišťovna (Generali) proplatila vše. Navíc mají zastoupení ve Washingtonu, spoustu věcí vyřizovali oni, jsou na osmistovkovém čísle (volání zdarma).

Jediný, s kým byl problém byla česká pobočka, která nám zavolala v neděli ve čtyři ráno (zaměstnanci asi nikdy neslyšeli o časových pásmech) a po našem upozornění volali pak ještě v šest a v osm, s tím, že podle průměrného času v USA máme deset dopoledne a tak "vo co de". Ale to byl zřejmě jen jeden neprofesionální operátor, zbytek byl milý, vstřícný, flexibilní (mají 24 hodin službu na telefonu).

Kdybychom jim zavolali předem, než jsme odjeli k doktorovi, prý by i zajistili platbu přímo od nich (= nemuseli bychom napřed platit my a pak to vyúčtovávat)

Takže jde asi i to, jaké pojištění si sjednáte. Pokud nějaké "hodně levné" - tak holt potom dostanete servis na úrovni, jakou jste si zaplatili.
3.5.2002 21:24:52
A jeste k tem samoplatcum - ti plati 13,5% z mimimalni mzdy, coz je v soucasnosti 5700 Kc, takze mesicni pojistne pro samoplatce je opravdu 770 Kc.
3.5.2002 21:20:41
Ahoj Lenko, spravne pises, ze zdravotni pojisteni se plati ve vysi 4,5% bez ohledu na vysi platu, ale tech 13 000 Kc mesicne s tim vubec nesouvisi, to je totiz maximalni nemocenska a ta souvisi s pojistnym na socialni zabezpeceni - to je 8% ze zakladu, u zamestnancu opet nijak neomezeneho. Takze to vyjde na stejno, jenom jsem to chtela trochu upresnit... jsem to ale stoural.. Martina
Lenka
  • 
3.5.2002 18:39:55
Coze??? A ja jako studentka samoplatce, momentalne bez prijmu, platim 770,-??? Nejak se mi ty cisla nezdaji...
Jana Gaislerova
  • 
3.5.2002 17:49:47
Ahoj! Neda mi to nezareagovat, to jsme opravdu skoro sousedky, bydlime ve Stamfordu. Cechu jsem tu v okoli prilis neobjevila a neni nad to, cas od casu pohovorit v rodnem jazyce! Nasi Barce bude za chvili 10 mesicu, nevim kolik je vasemu mimcu, ale pokud budes mit chut, ozvi se mi na mail: jgaisler@optonline.net a treba by mohlo dojit i na nejake to setkani.
3.5.2002 17:00:04
Ahoj Jano,
tak to jsme byly sousedky, pred par mesici jsem rodila take v CT, pobliz Danbury.
V nemocnici jsem byla take moc spokojena, probihalo to tam podobne jako u tebe.
Porod nebyl zrovna jednoduchy, ale zato se tam sesly skvele porodni asistenky, schopne cerneho humoru (na muj ucet), coz mi moc pomohlo (dokazaly me odhadnout). A potom, pokud sestricka chtela jit k nam do pokoje, nejdriv jemne zaklepala a presvedcila se, jestli nespime...
Lenka, Kryštůfek *1.8.2002
3.5.2002 14:45:11
Dášo,
tak to bohužel... v Čechách se platí zdravotní pojištění 4.5% z hrubé mzdy. Bereš-li 10.000, platíš 450 Kč, pokud máš plat 100.000, platíš 4.500, kdyby to byl milion, platila bys 45.000.
Jediné, co je omezené, je potom to čerpání - to je Ti vysoký plat nanic, dostáváš maximálně nějakých cca 13.000.
Lenka
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 98 [Dalších 28 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.