| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodila jsem v USA

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 98 [Dalších 8 >>]
  • 
2.5.2002 21:20:06
Jsem rád, že to šlo ve Státech takhle pěkně :o). Ono jde leccos realizovat i u nás - konkrétně co se lidského a empatického přístupu týče - a ten dělá strašně moc. Nepříjemné je, že druhá část - důležitý pocit soukromí atd je dosažen tím, že každý z pokojů je vybaven v podstatě jako malý porodní sál se všemi pomůckami a přístroji. To už je bohužel tvrdě o penězích. Naše i US zdravotnictví nakupuje léky a přístroje u stejných firem, v podstatě za stejné ceny. A když si někde přečteme srovnání kolik peněz jde na osobu do zdravotního systému v USA a kolik u nás tak je jasné, že to někde prostě musí být vidět. A tak u nás nemá každá rodička svůj malý porodní sál, ale postupně se vystřídají na jednom. Ale nezoufejme - Nikita Chruščov nám v šedesátých letech sliboval že zanedlouho nejen doženeme ale i předeženeme Spojené státy - takže i pokud se trochu sekl, už bychom měli být pomalu před nimi.........nebo že by ne ???
  • 
2.5.2002 21:02:08

Ahoj Molly,

já jsem rodila ve Zlíně a musím říct, že to bylo stejné. Ihned po císařském řezu manžel dostal dceru do rukou. Já jsem se probrala cca za 20 minut po operaci. Protože jsem měla zimnici, tak mi ji přiložili až za hodinu, ale potom jsem si mohla sama vybrat jestli ji chci mít u sebe nebo ne. Manžela ani z pokoje šestinedělek nikdo nevyhodil. Byl tam se mnou po porodu ještě asi dvě hodiny. Bylo to bezvadné.

Míša
2.5.2002 20:42:34
Ahoj Jani,

snad až na ty služby na poporodním oddělení si vůbec nemyslím, že nemáš naději stejným způsobem porodit i v Čechách.Maminy z Čech ti jistě poradí dle jejich názoru naprosto skvělé Vrchlabí, ale i jiná města a když by sis nevybrala tam, tak přijeď k nám do Frýdku - Místku ! Máme teď třetí dítě - osmimesíčního syna a ty předchozí dvě narozené "za totáče", takže mohu srovnávat. Věř mi, neviděla jsem sebemenší problém v komunikaci ani v chování, jde jen o to "umět si říct".

Zdraví Jolma
2.5.2002 20:40:48
Nejsi jediná, kdo jedl na porodním stole. Rodila jsem v Thomayerově nemocnici a po porodu jsem dostala taky ohřátý oběd - bylo asi 4 odpoledne. Dodnes si pamatuji, že to byla bramborová kaše s řízkem - a jak to bodlo. Jídlo mi přinesli automaticky, ani se neptali, jestli mám hlad.
2.5.2002 20:08:19
Ahoj, tak se taky musim ozvat a zastat se nasi male republiky. Ja jsem rodila pred rokem a pul v Brne-Bohunicich a zazila jsem tam to, co je popisovano v clanku o porodech z USA.I u nas se daji vybrat vyborne porodnice, jen se musi hledat a projit si je uz pred porodem.
Pred 7 mesici jsme se prestehovali do USA a dalsi miminko planujeme asi tak za rok, takze jsem moc zvedava, jak to tu bude vypadat.
Jinak jak pise Veronika, ze nemeli pojistku, kdyz jim onemocnelo dite, tak to je spis jejich problem, ze si nezaridili pojistku v Cechach, z ktere by se pripadna pece platila. A porod na ulici?! Myslim, ze je to dost smesne. Lekarska pece je tu sice dost draha, ale vse je udelano tak, aby i ti , kdo nemaji penize mohli jit do nemocnice.
Srovnavat USA z Ceskou republikou nejde. Neco je lepsi v jedne zemi , neco zase v te druhe. Rozhodne s kym jsem se zatim bavila, tak je tu nejvice lidi kvuli penezum , jazyku a poznani trosku jineho zivota a kultury.
Gabina a Eliska[17 mesicu]
xyxyx
2.5.2002 19:53:34
Tak takle nejak bych si to predstavovala.Kde to bylo smim li se zeptat?Ja jsem se po cisari probrala az vecer a to uz jsem malyho nemohla videt.Videla jsem ho az druhy den a to jeste ode dveri.Do ruky mi ho nikdo nedal az do dalsiho dne.Manzel za mnou nemohl a ze by si synka pochoval o tom nemohla byt rec.
Dana, dvě dcery
  • 
2.5.2002 19:28:46
Nedá mně to a musím se zastat naší malinkaté republiky. Svou dceru jsem rodila před 3 lety v jedné menší porodnici ve středních Čechách. Celé těhotenství jsem navštěvovala jednoho gynekologa. Za celou dobu jsem nebyla vyšetřována na klasickém gynekologickém stole, toto vyšetření bylo nahrazeno v případě potřeby vaginálním ultrazvukem. Ultrazvukové vyšetření bylo součástí každé kontroly. Na všechny prohlídky jsem chodila s manželem a z každé jsme si odnášeli CD se záznamem našeho mimi.
To, že pan doktor spíše než lékaře připomínal manažera, ordinace i čekárna byla vybavena moderním nábytkem a květinami jsem považovala za samozřejmé. Možná za zajímavost stojí, že většina prohlídek se odehrála mezi 18 - 22 hodinou, neboť jsme s manželem poměrně vytížení a navíc v této době, jsou hodiny určené pro soukromou klientelu. Vzhledem k mým zdravotním problémům (onemocnění kloubů mimo jiné i kyčelních) jsme se rozhodli pro plánovaný císařský řez. Vybrali jsme si vhodné datum porodu a v den D jsme s manželem dorazili v 8 hodin ráno do nemocnice, kde nás kromě primáře očekával i nás gynekolog. Vše probíhalo ve velmi příjemné atmosféře, já jsem samozřejmě neměla žádné porodní bolesti. Protože jsme se rozhodli, že na přirozený nástup porodu nebudeme čekat. Oholená jsem byla z domova, na vyprázdnění jsem dostala také domů den předem jistý přípravek, takže v nemocnici po úvodních formalitách zahrnující např. ukázku pokoje, kde jsem si vyložila své věci, údaje do formuláře jsem nevyplňovala, sestřička pravila, že na to bude dost čase až budu na sále, že to vyplní s manželem, aby mu to čekání rychleji uteklo. Takže zkrátím-li to v osum jsem přišla, v 9:20 byla Lucinka na světě. V 9:40 jsem již byla probraná z narkózy na svém pokoji a manžel mě vítal s malou v náručí. Malou jsme si na pokoji již u sebe nechali, pediatr ji prohlížel v našem pokoji. První noc se o ní staral manžel, od druhého dne už jsme se starali společně. Jídlo bylo výborné, ale obávám se, že z nemocniční kuchyně nepocházelo. Vše bylo senzační, sestřičky usměvavé, lékaři se culili od dveří s otázkou, zda nám nic nechybí. Pátý den jsme odešli domů.
2.5.2002 19:12:43
Sosane, když se vrátím k naší diskuzi o porodních domech - to je přesně to, co by chtěli naši lékaři. Klasické porody v krásných porodních pokojích. A toje to, co se nelíbí těm, co by rády rodily přirozeně. Mimochodem, USa je svými klasickými přístupy k porodům proslulá - a pokud čtu "kritické krihy", často jsou právě od asistentek z USA :-)

S.
  • 
2.5.2002 18:47:40
V prvni rade vam gratuluji k holcicce, ale taka vam musim rici,ze to, jak jste prozila tehotenstvi a porod rozhodne neni samozrejmost ani v USA. Vas manzel ma urcite velmi dobre zdravotni pojisteni, ktere kryje i Vas, kdybyste ho totiaz nemela, taky by se vam byvalo mohlo stat, ze byste porodila na ulici. Ale nechci vam vas zazitek nijak zosklivovat. Ja jsem ted V USA na navsteve u manzelovych rodicu a bohuzel nastala situace, kdy jsme museli naseho 15 mesicniho chlapecka odvezt k doktorovi, pojisteni jsme nemeli(nase chyba) a navsteva nas stala 45.000 Kc. Tim chci jen naznacit, proc asi je zdejsi zdrav. personal(a pani doktori) tak zainteresovany, oni nejsou svati, ale velice bohati lide a v tom je ten veliky rozdil at tomu verite ci ne. Preji hodne zdravi a stesti do zivota Vam i vasi Barusce. Veronika.

Julie, Annabelle 4,5 mesice
  • 
2.5.2002 18:34:02
Mam uplne stejny zazitek. Rodila jsem v prosinci minuleho roku v Kalifornii. Muj porod byl ten nejkrasnejsi zazitek a cely pobyt v nemocnici jsem si ja, manzel a snad i nase holcicka naramne uzili. Muj doktor / gynekolog pracuje sam a 99% rodicek si i sam odrodi. Bylo to uzasne - spolupracovat 9 mesicu s jednou osobou. Pred porodem mne dokonce a manzela pratelsky objal a dodal "tak jste pripraveni stat se rodici?" Pece zdejsich sester byla uzasna, vybaveni nemocnice na nejvyssi urovni. Samozrejme tatinek zustal cely pobyt s nami (v pokoji byla pro tatinky vysouvaci postel). Navstevy jsme mohli prijimat 24 hodin denne. A navic jsme noc pred odchodem z nemocnice dostali slavnostni veceri a s "detskym vinem" a dort na oslavu. Navic nemocnice mela jidelni listek - jez by mohl konkurovat normalni restauraci. Vyber predkrmu, hlavnich jidel atd... clovek si mohl obednat - na co mel zrovna chut... Uz se tesim, az budu zase rodit - proste to byl krasny zazitek:-)
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 98 [Dalších 8 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.