| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Měla jsem poporodní depku - 2. část

Příspěvky 110 z 72 [Dalších 62 >>]
Alena a syn Adámek
  • 
7.6.2009 15:40:29
Přejí Petře mnoho sil a velice ji to s Terezkou sluší.Já mám 2.letého syna.Vím o čem mluví.Měli jsme syna vymodleného ale taky jsem trpěla poporodní depresi.Furt jsem jen brečela a brečela.Tak doufám když budeme čekat druhé dítě nebudu tím to trpět je to opravdu hrozné.Alena
5.8.2008 20:31:05
Já měla krizi, jak je popisována v 1. díle už v porodnici. Byla jsem po císařském řezu, nevyspalá několik nocí, protože kvůli diabetu mi měřili glykémii snad každou hodinu i v noci, k tomu vysoké horečky (až 39 st.). Nemohla jsem usnout a když, tak mi buď přinesli malého na kojení, nebo měřit glykémii (cukr v krvi). Byla jsem už tak vynervovaná, že když když odnášeli malého v 11 v noci z kojení, tak jsem se rozbrečela, že už to dítě fakt nechci, že už dál nemůžu. A myslela jsem to vážně! Chtěla jsem prostě jen klid a trochu odpočinku. Ještě teď se mi na to těžko vzpomíná, ale kvůli tomu jsem si ke svému synovi dlouho hledala cestu. Teď už je to snad v pořádku, ale to utrpení kvůli němu jsem mu nemohla zapomenou.
Šárka + 4měsíční Honzík
  • 
21.4.2008 13:11:16
Je mi opravdu moc líto,že sis musela projít takovýmhle děsivým obdobím,ale jsi moc statečná,že ses z toho všeho dostala,že ses odrazila od pomyslného dna a našla sílu přijmout vše jak je!!!Moc vám to s Terízkem sluší:)
8.1.2008 11:49:18
Ahoj Petro!
Předpokloádám, že si můj reakci a dotaz asi už nepřečteš, když toto téma bylo aktuální před 5ti lety, viď?! Teď je ale aktuální i pro mě, tak to zkusím.... Mohla by jsi mi prosím Tě napsat více o svých zkušenostech, kdy jsi brala Seropram při kojení. Tuto variantu právě s psychiatričkou řešíme, ale nemáme bohužel dostatek informací o vlivu na miminko! Děkuji Tobě či komukoliv jinému za odpověď! Oremka
Iveta,syn11,dcera 11 měs.
  • 
18.6.2007 10:20:31
Ahoj.Ja mám hyperaktivního syna.Vím, že za LMD nemůže, že není zlý, nikoho nebije, nemluví sprostě, je prostě lidově řečeno"splašený",ale poslední dobou už mi "rupají nervy" každý den,vyjedu na něj, pak brečím,jdu se mu omluvit,chvilku klid, za chvilku nanovo-no horor.Některé dny jako bych k němu ani nic necítila jen povinnost se o něj starat.Dcera je taky hypermobilní,zrovna dnes jsem se jen otočila, a to na ni manžel koukal, spadla a tukla se o televizi,nic vážného.Mám pocit, že nic nezvládám, pořád se jen honím a v hlavě jen myšlenky-"už aby spala,spal,konečně je klid,už aby jel na tábor".Absolutně žádná radost z ničeho,všechno přebije hrozná únava,manžel dělá na 4 směny a jeho"to musíš zvládnout a nehysterči mi moc pomáhá".Někdy mám pocit, že jsme spolu z povinnosti, kvůli dětem, vlastně všechno dělám, že musím.Je pravda , že asi od 20 let mám problémy s depresí, ambulantně se léčila s pocitem, že mi prášky nepomohly, jen to všechno utlumily a dokud si to nevyřeším v sobě, nebudu mít nikdy v duši klid.Máma mě nechtěla,tak jsem vyrůstala s nemocnou babičkou, ta byla hodně přísná, pro ránu nešla daleko,všechno to má příčinu v dětství.Vždy, když jsem na dně, se objeví nějaká ošklivá vzpomínka a všechno se zhoršuje. Nemyslím si, že by ve mě bylo málo lásky,jen je někdy zasutá pod hromadou "toho starého haraburdí"Kamarádky mají také své starosti,nechci jim přidávat svoje. Nevím, jestli mám zase začít brát prášky až nebudu kojit.Asi by mi pomohlo mít takovou tu zdravou víru,mít se ráda, někdy se hrozně nenávidím,mám pocit, že nic nezvládám a neumím, a všichni okolo mě jsou v pohodě. Vím přitom, že je to hloupost, že každý má problémy, jen se s nimi umí poprat.Tchyně mi nehlídá, z mé strany žádné příbuzné už nemám.Žiji v rodině a přijdi si sama.....
  • 
18.6.2007 10:19:31
Ahoj.Ja mám hyperaktivního syna.Vím, že za LMD nemůže, že není zlý, nikoho nebije, nemluví sprostě, je prostě lidově řečeno"splašený",ale poslední dobou už mi "rupají nervy" každý den,vyjedu na něj, pak brečím,jdu se mu omluvit,chvilku klid, za chvilku nanovo-no horor.Některé dny jako bych k němu ani nic necítila jen povinnost se o něj starat.Dcera je taky hypermobilní,zrovna dnes jsem se jen otočila, a to na ni manžel koukal, spadla a tukla se o televizi,nic vážného.Mám pocit, že nic nezvládám, pořád se jen honím a v hlavě jen myšlenky-"už aby spala,spal,konečně je klid,už aby jel na tábor".Absolutně žádná radost z ničeho,všechno přebije hrozná únava,manžel dělá na 4 směny a jeho"to musíš zvládnout a nehysterči mi moc pomáhá".Někdy mám pocit, že jsme spolu z povinnosti, kvůli dětem, vlastně všechno dělám, že musím.Je pravda , že asi od 20 let mám problémy s depresí, ambulantně se léčila s pocitem, že mi prášky nepomohly, jen to všechno utlumily a dokud si to nevyřeším v sobě, nebudu mít nikdy v duši klid.Máma mě nechtěla,tak jsem vyrůstala s nemocnou babičkou, ta byla hodně přísná, pro ránu nešla daleko,všechno to má příčinu v dětství.Vždy, když jsem na dně, se objeví nějaká ošklivá vzpomínka a všechno se zhoršuje. Nemyslím si, že by ve mě bylo málo lásky,jen je někdy zasutá pod hromadou "toho starého haraburdí"Kamarádky mají také své starosti,nechci jim přidávat svoje. Nevím, jestli mám zase začít brát prášky až nebudu kojit.Asi by mi pomohlo mít takovou tu zdravou víru,mít se ráda, někdy se hrozně nenávidím,mám pocit, že nic nezvládám a neumím, a všichni okolo mě jsou v pohodě. Vím přitom, že je to hloupost, že každý má problémy, jen se s nimi umí poprat.Tchyně mi nehlídá, z mé strany žádné příbuzné už nemám.Žiji v rodině a přijdi si sama.....
  • 
18.6.2007 10:19:29
  • 
8.3.2007 15:39:08
Ptám se sama sebe,jestli jsem normální,když stále častěji nesnáším svou mladší dceru!Zasloužím si vůbec to vymodlený miminko?Ono to už chodí,ukáže si na to co chce...ale celé dny jenom brečí,vzteká se a pro nic za nic ječí....sápe¨se na mě tak jí vezmu do náruče av tu ránu se kroutí a chce za zem a hned zase na ruku a zase se kroutí a ječí a kdybych jí nepustila upadla by mi.V noci se budí snad každých 20minut,vyřvávání pomohlo na usínání to jsme zvládli,ale v noci to nezabírá.Přez den spí ca 30minut.Jsem zoufalá,manžel také ten dělá raději přezčasy a starší dcerka nechce chodit ze školky.Dospěli jsme jako rodina k velké krizi za kterou může roční dítě.
5.12.2005 11:40:18
Taky jsem si prožila poporodní depresi a to tak těžkou, že jsem se z léčila v Bohnicích 2 měsíce!!! Naštěstí mě psychiatr poslal hned na "ten správný" pavilon č.3 a ne na příjmový (kde asi byla pisatelka - z toho bych se v mém stavu už asi fakt zbláznila). Teďka je to akorát rok a na ten pobyt vzpomínám v dobrém jako na skvělé lázně nebo pionýrský tábor nebo tak něco:-) Sešla se nás tam výborná parta, když bylo volno mezi terapiema, hráli jsme na kytaru, zpívali, vzájemně se podporovali a dobře si rozumněli.

Léčit jsem se šla měsíc po porodu a dneska nechápu jako jsem to vůbec tak dlouho mohla vydržet, bylo mi tehdy nejhůř v životě. Laktaci mi zastavili Mysalfonem a mokrým obinadlem, stejnak jsem dostala zánět prsu, takže k anxiolytikům a antidepresivům jsem dostala ještě antibiotika... Brala jsem Remeron (přibrala jsem ale 7 kg za 3 měsíce), pak Seropram (ten mi taky nesedl) a teď mám Wellbutrin. Ještě jedno dítě bych chtěla a taky se bojím, že se mi to bude opakovat.

Moc ráda si s váma, kdo jste tím prošly, pokecám a získám další zkušenosti.
Blanka, Luky,Dan,Naty
3.9.2005 17:05:50
Když jsem četla ten článek, jako bych to psala já. Jsem cca 14dní po porodu v Podolí a stalo se mi to samé. Šla jsem za sestrou s tím, že už nemůžu, měla jsem strach, že vyčerpáním, pláčem a tím vším snad upadnu do bezvědomí a to třeba v momentě kdy ponesu malého na tu pitomou váhu - před kojením nebo po kojení. Byla to také poporodní deprese, v léčebně jsem byla 4dny. Nikomu nic nezazlívám, spíš mě mrzí,že se vám v Podolí dostane odborné péče o vás i o mimi nikoli však o vaši psychiku. Myslím si, že by s tím měli něco dělat. Přežít se dá ale opravdu všechno a to, že jsem byla v léčebně s ženami trpícími halucinacemi, těžkými depresemi po pokusech o sebevraždu, mi dalo velikou zkušenost a nahlížím na ně úplně jinak.
 Příspěvky 110 z 72 [Dalších 62 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.