| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Měla jsem poporodní depku - 2. část

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 72 [Dalších 52 >>]
Misa
  • 
21.7.2005 22:10:44
NEmuzete vycitat rodine ze zavolali sanitku, urcite sami netusili jak to dopadne. Predstavte si jak Vam dcera sedi, breci, trese se, je par dni po porodu... me ji volali malem taky, ale nastesti to samo preslo, vycerpanim jsem proste usnula a diky tomu ze mala byla hned na umele vyzive me nemuseli budit na krmeni a nechali me (poprve od porodu a naposled do ted) vyspat. A pak uz jsem mela jen zbytek sestinedeli tezke chvilkove navaly nalad od totalni euforie po totalni beznadej. Ted uz je to OK, ale docela chapu ze v takove depresi dokaze matka i zabit mimco.
Lenka
  • 
15.3.2004 14:54:51
Teda z tohohle článku jsem v šoku! Vůbec nechápu,jak vám něco takového mohli udělat - hlavně manžel a maminka! přece by stačilo to řešit ambulantně,alespoň se pokusit! Ono je vůbec hrozně, že matka nechce svoje dítě, ale stává se to a je to většinou jenom chvilkový zkrat - jedná moje kamarádka nechtěla miminko hned po porodu,ale naštěstí tak po dvou dnech jí ta deprese a únava přešla už se to dalo....
Jsem ráda, že jste z Bohnic vyvázla se zdravím a doufám že i miminko je v pořádku a nepodepsalo se to vše na vás!
Linda 34.týden
  • 
9.7.2002 13:07:19
Moc děkuji za tento článek, doufám, ale že mě nic takového nečeká.
Musím uznat, že to chtělo asi velkou odvahu něco takového napsat.Držím ti všechny palečka, jestli se rozhodneš pro druhé miminko, ať ti to vyjde a kdyby ses náhodou dostala do stejné situace, bude to v pohodě, jsi už přeci mazák :-))))))
19.6.2002 10:39:26
Připojuju se k Petře. Je vidět, že na člověka (pokud není fakt extra silné povahy:o) se docela podepíšou věci kolem těhotenství, porodu, i dětství.
Ačkoliv vlastně nevím, zda já jsem ten, kdo by mohl někomu dávat nějaké rady :o)))
Nechci, aby ses z toho vyděsila, co to proboha děláš – co si to dovoluješ mít za city?! – ale zamyslela se třeba nad očekáváním svých rodičů vůči sobě. Ne je vinit, ale když to víc pochopíš, snáz jim třeba odpustíš /bude-li co/ a už Tě to nebude tolik ovlivňovat. Nevím, jak je to u Tebe. Já si sem jistá, že mě dost ovlivnil postoj mého táty k ženám. Není moc lichotivý...
Máma asi chtěla holčičku, ale bylo jí to spíš jedno. Táta byl fakt zklamanej, že má „jenom dceru“... Kolikrát jsem si vyslechla: „To kdybys byla kluk......“
Jo jo. Vlastně až v dospělosti se mi přiznal, že sice mámu má rád, je to pro něj nejbližší tvor (ačkoliv se k sobě často chovali zcela opačně:-) – ale ženským nerozumí (dle mého názoru ani rozumět nechce) a v podstatě je považuje za NE-lidské bytosti. Je to trochu úchylka, jenže tátu vidím tak 2* do roka, má dost práce sám se sebou, na komunikaci se mnou mu nezbývá síla a v jeho věku ho těžko změním (ačkoliv i tak bláznivé nápady jsem měla – VYSVĚTLIT mu, jak to vlastně je; je inteligentní, tak to přece POCHOPÍ... No, naivita na n-tou!). Takže musím něco změnit spíš já v sobě, vyrovnat se s tím.
Táta ženám vyčítá nevypočitatelnost, vrtkavost nálad v závislosti na kolísání hormonů, to, že se prý řídí daleko víc emocemi než rozumem (přitom měl šéfku skvělou matematičku, skoro geniální mozek:-))... atd. To mu připadá nelidské. Jako kdyby byla PLATNÁ jen jedna polovina lidstva, ta druhá už ne. Úplně ji neguje (uvědomuju si tu chybu, ty dvě poloviny jsou 2 strany jedné mince, nemůže být jedna bez druhé....), uznává jen mužský svět coby lidský. Kdyby se sám nad tím zamyslel, musel by pochopit, že tam je něco v nepořádku, ale na to nemá čas. Táta je ovšem chemik.
Ale co když takový pohled na svět bude mít muž – PORODNÍK? Odbočuji od tématu skokem, ale tohle mi hned vytanulo na mysli. To je pak průšvih a mockrát se už tady o tom psalo (ženské tělo je nevypočitatelné, musíme z něj to miminko zachránit! Musíme to mít stále pod kontrolou a jak něco nebude hrát – odpovídat normám – honem s tím musíme něco dělat!)
Tolik má duševní smršť.
Nevím, zda Ti to pomohlo :o)
Drží palce Ester
P.S.:
Jsem moc vděčná svému mužíkovi za to, jak má naše malé zvíře rád a blbne s ním, -i když/ - právě proto, že to je holčička! :o)))
18.6.2002 23:41:39
Ahoj Dášo, já nechtěla moralizovat a už vůbec ne dávat nějaké facky, byť slovní.
Proč myslíš, že se mě to tak dotklo?
Já jsem plánovaný chlapeček a narozené holka.
Celá rodina byla zklamaná.
A rodiče mě v dopisech, které si tehdy psali v době mámina těhotenství psali (táta byl na vojně) nenazvali jinak než vybraným klučičím jménem.
Když připočítám ještě to, že máma pila červené víno a skákala ze stolu, aby se mě v 1. trimestru těhotenství zbavila...
No, myslím, že mě mají rádi stejně jako moje bratry, ale tahle rodinná legenda mě dodneška moc a moc mrzí.
Takže proto tolik myslím na to tvoje miminko, (nechtěného) chlapečka.
A také proto, že moje nejlepší kamarádka ví o zdravotním problému (se zrakem) svého syna teprve 14 dní a já jsem toho stále plná a ptám se: "Proč zrovna ksakru ona, její manžel a malý Adámek? Proč vůbec?"
Chtěla jsem za tvého chlapečka trochu "orodovat".
Kdybys viděla, jak je můj Kryštof úžasný!
Určitě budeš mít toho broučka ráda.
18.6.2002 21:49:06
Ale to víš že nejsi! Právě před chvílí jsem Ti shodou okolností napsala na mail. ahoj!
Dáša, Patrik 16 měsíců
18.6.2002 20:48:47
Ahoj holky,
moc děkuju za podporu, teď ji fakt potřebuju. Připadám si jako krkavčice krkavčí. Pak dám vědět, jak se všechno vyvíjí.
17.6.2002 22:02:48
Tím se vůbec netrap! Často naše srdce a psýcha tvrdí "divné" věci, kterým nerozumíme. Určitě ho budeš mít ráda. Já jsem zase chtěla kluka a mám holčičku. Smířila jsem se s tím hned a teď jsem spíš ráda, že je to právě holčička. A taky nevím proč. To mimčo si Tě časem úplně omotá kolem prstíku a vůbec už nebudeš myslet na to, co jsi to vlastně očekávala...
Jinak Petra má úplnou pravdu a ta báseň je moc krásná. Když jí budeš mít stále na paměti, nemůžeš udělat chybu. A třeba časem i přijdeš na to, proč jsi chtěla právě holčičku. Třeba ne. To hlavní je něco jinýho...:-) A Ty určitě víš, co.
Tak ahoj! Ester.
17.6.2002 21:29:24
Ja som tiež chcela dcérku a narodil sa chlapec. A priznávam, že dodnes (20 mesiacov) mi to občas príde ľúto. Stále (teda len občas, keď stíham:))) si hovorím, keby to bolo dievča, asi by to bolo jednoduchšie. Dievčatá sú šikovnejšie, poslušnejšie, menej ich trápia boľavé brušká ... Ale na druhú stranu, ukľudňuje ma, že chlapci to majú v živote jednoduchšie. 18 rokov som chodila do školy a mala som okolo seba kopec múdrych a šikovných dievčat ale v praktickom živote sa nejak stratili. Niekedy mám pocit, že ich jediným poslaním je iba vychovávať a starať sa.
Dáša, Patrik 16 měsíců
17.6.2002 19:04:00
Ahoj Petro,
já moc dobře vím, že plno lidí ty moje slzy nepochopí a ťukají si na hlavu. Nedivím se jim. Proto o tom normálně vůbec nemluvím. Chápu, že to ostatní rozčiluje, vždyť nejdůležitější je to, "aby bylo zdravé". Rozumově je mi to naprosto jasné, ale to "srdce" nějak nefunguje. Nemysli si, že si jen tak naříkám. Samozřejmě jsem po své první reakci začala pátrat PROČ. Myslím si, že už to vím. Nadávám si, jaká jsem nevděčnice nevděčná, manžel se těší jako malý kluk, už má dvě děti z prvního manželství, ale tohle jako by bylo první. Skoro každý den mrňousovi říká, jak už by byl nejradši, kdyby se narodil. Je bezvadnej. Uvědomuju si, že jsem divná. Ale nevím, co s tím mám dělat. Nejsem tak naivní, abych se uklidňovala tím, že až to mrně poprvé uvidím, tak se do něj zamiluju. Já totiž na takovéhle šťastné konce nevěřím. Holčičku už neplánuju. Nechci dvě děti, nemyslím si, že si to můžeme s těmi alimenty dovolit.
Děkuju za básničku i za tu jemnou slovní facku. Zasloužím si ji. Dáša
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 72 [Dalších 52 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.