| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod doma v Čechách (v Praze)

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 110 [Dalších 80 >>]
Sosan
  • 
10.3.2003 9:56:56
Lukáši, a čím si vysvětlujete, že všude jinde v západní evropě jsou porody doma běžné a lékaři je tam tolerují a nepovažují je za neúnosné riziko? Buď jsou tam ti lékaři hloupí nebo je to o penězích nebo třeba jsou tam lidé k sobě lhostejnější a je jim jedno, že cizí lidé podstupují riziko, nebo třeba taky není pravda, že jsou tam ty porody doma běžné, ale nějaký důvod tam být musí. Zkuste se nad tím zamyslet. Jak je možné, že se pracovní postupy českých a zahraničních lékařů tak diametrálně liší? Vždyť věda je jenom jedna a ta snad platí všeobecně, ne?
9.3.2003 23:30:06
proč lékař nechce jít k porodu domů je ten, že by mohla nastat komplikace, kterou by doma zvládnout nemohl, přestože v porodnici by si s ní poradil.
V případě fatálních následků by si jistě kladl otázku zda neměl rodičku více přesvědčovat ...
Nikdo z příbuzných by mu pak nepácal po zádech a neříkal, že to nevadí, že se s tím muselo počítat.
Nemám rád, když někdo mluví o odmítání pomoci. V případě neplánovaného porodu mimo porodnici jistě každý rád přispěchá na pomoc bude-li to třeba, ale plánovaný domácí porod je pro mě neúnosné riziko.
Docela by mě zajímalo, jestli si PA, které u domácích porodů asistují kladou podobné otázky " co kdyby?" jako si kladu já.
Zodovědnost je každodenní součástí naší práce a předpokládání vzniku komplikací k tomu prostě patří. často tady čtu, že lékaři se snaží léčit i když to není potřeba.Do značné míry je to tím, že si nemohou dovolit spoléhat se na to, že vše dobře dopadne. V normální průběh porodu nám nestačí jen věřit, je třeba si to občas ověřit.
L.
9.3.2003 23:13:43

Nevím kde berete své zkušenosti Lexo.
V naší porodnici je lékař přítomen porodu celou druhou dobu porodní a v případě vzniku komplikace může být během celého porodu téměř okamžitě přítomen. Vážné komplikace nejsou časté, ale jejich zrádnost je v nepředvídatelnosti a rychlosti s jakou mohou vzniknout. Na porodním sále je úspěšnost jejich zvládání zaplať Bůh vysoká.
Nevím proč je pro zastánce domácího porodu tak těžké přiznat si, že jisté nebezpečí prostě hrozí.
Třeba hypotonie děložní se silným krvácením je doma těžko zvládnutelná a často zmińovaný rychlý převoz by patrně neby dost rychlý...
Nebo mě můžete poučit, co byste dělali v případě této komplikace doma? L.
Lexa, 1 dcera.
  • 
9.3.2003 20:36:00
Dobry den.
A mohl byste, prosim, uvest cetnost takovýchto neocekavanych smrticich komplikaci ? A kdyz se zminovana komplikace stane na porodnim sale ( kde je bezne, ze se lekar objevi zkontrolovat prubeh dosud normalniho porodu spise po desitkach minut az hodinach nez minutach ci sekundach ... ) jaka je cetnost uspesneho reseni ?
Dekuji za odpoved.
S pozdravem Lexa.
porodník s 23 letou praxí
  • 
9.3.2003 15:08:01
Kdo už viděl pořádnou smrtící porodnickou komplikaci, která vzniká zničeho-nic častokrát v průběhu normálního porodu (například předčasné odlučování placenty, eklampsie, hypoxie až asfyxie plodu a podobně), musí se na tyto lidi a jejich obdivovatele dívat nejen shovívavě, ale s ťežkým despektem - ohrožují totiž kromě svého života i toho, kdo za nic nemůže a nemůže se bránit - novorozence.
Bedrun, 5 teček
17.9.2002 3:15:26
Tady v Kanade jsem zustala 2 noci. U prvniho se mi to zdalo dost brzy. V nemocnici, kde jsem byla, mi ho brali na noc a ja se snazila neco naspat. Doma se to uz nedalo. Ale u druheho, jelikoz mi porod trval jen hodinu jsem byla rada, ze jsem sla domu, nebot jsem se uz ten vecer citila dobre.

No a to jsem mela hodne kratke porody, nevim jestli by mi dve noci stacily, kdybych travila pul dne rodenim. Pak se tu divi, kdyz novopecena mamka zabije svoje dite v posttehotenskem stresu, kdyz jim ani nedaji tu peci, jakou si zaslouzi.
Lubylu
16.9.2002 0:52:28
Ahoj Lindo,

tak na tohle ti mohu odpovedet, jelikoz ziji v Anglii.
Maminky mohou po porodu pokud nebyly komplikace odejit jiz po 6 hodinach.
Doporucuje se ale zustat prave ty 2-3 dny a pravo v nemocnici zustat ma zena celych 7 dni a to i presto, ze ji ani miminku nic neni.
To ze zeny odchazi domu drive jeste neznamena, ze je z nemocnic nekdo vyhazuje, je to vetsinou jejich prani.
Tak jako by to bylo prani me, ja totiz na tom, ze zdrava maminka a zdravy novorozenec MUSI zustat v nemocnici 5 dni zase tolik uzasneho nevidim ;o)

Ed
Linda
  • 
15.9.2002 17:59:41
Tady,v Italii,me prekvapilo,ze maminky s miminkem z porodnice odchazi po 2-3dnech.Ale vidim,ze i v Anglii to bude zrejme bezny jev.Naopak jsem si myslela,ze ceske zdrav.je na tom asi lip,kdyz necha maminky 5dni v porodnici.Tak jak to teda je?
31.8.2002 8:33:04
Ráda bych vám napsala, ale nemáte dobře vypsaný mail.
  • 
26.8.2002 19:28:03
|V TV Prima připravujeme pořad na téma porody. Jaké jsou vaše zkušenosti? Jaký byl váš porod? Rodili jste v běžné porodnici nebo alternativním způsobem? Nebo se na porod teprve chystáte? Nechcete o tom přijít povídat do pořadu Sauna? Napište mi co nejdříve. Díky.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 110 [Dalších 80 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.