| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Speciální pyžámko - pomocník v boji proti syndromu náhlého úmrtí kojenců

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 43 [Dalších 13 >>]
  • 
2.3.2004 16:29:30
Ahoj,
tato podložka je baby senzor.Dostala jsem ho za porod od švagrové. Včera v noci zachránil mému dítěti život.
Když malý přestal dýchat, spustil se alalrm a my jsme mu pomohli.
Podložku tedy doporučuji.
17.9.2002 15:46:15
Ahoj všichni,
právě jsem si přečetla všechny Vaše příspěvky a měla jsem pocit,že se musím podělit se svými pocity.
Jsem teprve v 10 týdnu svého prvního těhotenství a hrozně se s manželem na miminko těšíme. Dříve jsem si myslela, že když se budu snažit, všechno bude skvělý a nic mě nemůže zaskočit. Omyl. Mé velmi dobré kamarádce se před rokem v říjnu narodilo miminko. Všichni jsme z toho měli velikou radost. Vzorná rodina, péče o miminko na jedničku s hvězdičkou. Všechno bylo úžasný ,až do srpna tohoto roku, kdy jejich chlapeček zemřel na SIDS. V ten moment jsem si uvědomila, jak křehké je štěstí, jak křehký je život miminka. Ještě jsem se s tím nevyrovnala, snad proto, že šlo o mojí blízkou kamarádku. Od té doby se nažím číst všechny dostupné informace o této nemoci a samozdřejmě jsem se informovala na podložky, hlídající dech miminka. Musím říct, že jsem člověk konzervativní, nepodléhám modním trendům, nekupuju co uvidím v reklamách už z principu. Dá se říct, že s manželem jsme rozhodnuti podložku koupit. Tady nejde o to, jestli na mě někdo na základě reklamní kampaně dobře vydělá nebo jestli utratím neefektivně peníze. Jak se dá změřit užitečnost něčeho takového. Vždyť mě půjde o to, abych ochránila svoje miminko a budu doufat, že nikdy ta podložka v noci ani ve dne nezazvoní na poplach. A je cena té podložky opravdu tak vysoká, když si vememe, co pomáhá chránit? A kolik jsme ochotni utratit třeba za zahraniční dovolenou nebo nové lyžařské vybavení?
měj te se hezky
S.
Pavla,16 t.t.,29 let
  • 
21.8.2002 12:43:05
Katie,
tomuhle se přece říká prevence, nebo ne? Každý doufá, že ho nikdy nic hrozného nepotká, ale co kdyby...? Kojenec se dá zachránit stejne tak, jako dospělý člověk. A je povinností každého udělat pro záchranu života toho druhého vše, co je v jeho silách. Ale musí se jednat velmi rychle, jinak šance na oživeni mizí. Tak, že i kdybych ty peníze měla ušetřit na jiné výbavičce pro díte, tak senzor určitě koupím. A jsem ráda, že takovéhle pomůcky existují. A argument, že sledovat, jak miminko umírá je šílený, je fakt šílený. Ne sledovat,ale zachraňovat.

No nic. Mějte se všichni fajn a přeji hezký den.
Zuzka Rambo, 0 deti, ale snazim se
  • 
18.7.2002 13:25:34
Drahousku, ja zjistim, kde se to prodava.
15.7.2002 14:22:22
Lenko,
s tim prave vyrobci techto pomucek pocitaji - ze kazda nova mama je paranoidni a nakoupi vsechno, aby mohla mit "ciste svedomi", a pekne na tom vydelavaji.
A to se mi nelibi.
Katie
Petra+Sandra 15 měsíců
  • 
14.7.2002 21:43:36
Ahoj,
během spánku umírá dle různých zdrojů 78-100% dětí. Příčina není zdaleka tak jasná, předpokládá se více faktorů. Jedná se o poruchy řízení dýchání, dává se do souvislosti z nezralostí nervové soustavy (vyšší riziko u nezralých a nedonošených) a s přechodem mezi REM a non-REM fází spánku. Neexistuje dokonalý monitor, který by zabránil SIDS, ale je možné dítě při zástavě dechu včasnou resuscitací záchránit. U SIDS se nejedná o nemoc, která by při vzniku zabránila dýchání jako takovému, ale o apnoickou pauzu, tedy delší časový úsek bez dechu (více než 10 s), pak dítě buď začne spontánně samo dýchat nebo může být resuscitací zachráněno. Proto jsou různá monitorovací zařízení důležitá obzvlášť u rizikových skupin.
Petra+Sandra 15 měsíců
  • 
14.7.2002 21:34:26
Ahoj,
obecně se uvádí možnost SIDS do jednoho roku, nejčastěji uváděný maximální výskyt je mezi 2. a 4. měsícem, během spánku do 6. hodiny ráno.
Jana
14.7.2002 20:32:47
Lenko,
umělé dýchání i masáž srdce u novorozenců a kojenců je trošku jiná, než u dospělých.
Masáž srdce se u novorozenců provádí tak, že obejmu oběma rukama hrudníček, prsty pod záda, palce na hrudník a masáž srdce se provádí pomocí palců. Stačení hrudníku by mělo být asi o jednu třetinu, je to docela hodně a může to vypadat nebezpečně, ale mačkání "jen tak trošku" není účinné. Frekvence stlačování je vysoká, 140 až 110krát za minutu, t.j. asi dvakrát do vteřiny.
Umělé dýchání - nedýchá se jenom do pusy, ale do pusy i nosu současně a dost malý objem vzduchu. Nefoukat proti odporu.
U novorozenců je poměr stlačení hrudníku a dechů 3:1, u dětí nad jeden měsíc 5:1. To znamená 3krát (5krát) zmáčknout, jednou dýchnout.

Možná to zní morbidně, ale pokud máš vážně strach z SIDS, natrénuj si to třeba na panence. Těžko na cvičišti... bojiště doufám nebudeme nikdy žádná potřebovat. :o)
J.
14.7.2002 16:46:43
Lenko, myslím, že logické by bylo udělat umělé dýchání a masáž srdce, ne? Hlavně ale musíš nejdřív zkontrolovat, jestli dítě opravdu nedýchá a nebije mu srdíčko.
14.7.2002 16:36:36
Jaká by byla první pomoc v případě, kdyby pyžamko (či jiný monitor) začal hlásit, že dídě nechýchá či mu přestalo tlouct srdce ???
Ví to někdo ???
Lenka
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 43 [Dalších 13 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.