| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Speciální pyžámko - pomocník v boji proti syndromu náhlého úmrtí kojenců

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 43 [Dalších 3 >>]
14.7.2002 16:24:53
Katie,
ty pyžamka, "pípátka" a vše jiné vymoženosti jsou přeci proto, aby jsme si mohli říct, že jsme udělali vše pro to, aby jsme tomuto neštěstí zabránili - jsou pro náš klid !!!
Lenka
macicka
14.7.2002 15:58:13
baby, dokedy vlastne hrozi nebezpecenstvo SIDS? mam dceru 5 a pol mesiaca a myslela som, ze od polroka, mozno aj skor, budeme uz mimo nebezpecenstva.
11.7.2002 23:30:39
Ja vim, ze spousta lidi si to pyzamko koupi, stejne jako vsechny mozne pomucky, ktere maji *zabranit* nahlemu umrti. Ale nejsou to vyhozene penize?
Porad se zapomina na to, ze na SIDS deti neumiraji pouze ve spanku! Deti umrely na SIDS nepr. pri jizde autem, na prohlidce u pediatra, u matky na kline, apod.
A co se tyce pomucek na monitorovani dychani - tak co se stane, kdyz se spusti alarm, ze dite nedycha? Pobezite k diteti, zjistite, ze opravdu nedycha, co udelate? Budete s nim trepat nebo mu davat dychani z ust do ust nebo volat zachranku?
Dite pri SIDS neprestane dychat proto, ze ma ucpane dychaci cesty. Prestane dychat, protoze centrum v mozku zodpovedne za cinnost plic da signal, aby plice prestaly pracovat. Proto je to umrti nahle a nicim nevysvetlitelne.
Jediny rozdil mezi tim, jestli toto pyzamko mate nebo ne, je, ze pokud vas potka tato tragedie, tak vas pyzamko na to upozorni, a vy budete moci sve miminko sledovat, jak umira, zatimco bez podobnych pomucek to zjistite az napr. rano, ze miminko uz nedycha. Vysledek je ale stejny.
Maminka z nedaleke vesnice plnila vsechny rady lekaru, jak predejit SIDS - kojila, davala miminko na zada, spalo v pokoji o teplote 18 stupnu, melo "pipatko", nikdo doma nekouril, atp. a stejne miminko na SIDS ve ctyrech tydnech zemrelo.
Je to strasna tragedie.
Myslim si, ze misto badani a vynalezani dalsich pipatek a pyzamek a jinych blbosti, by se mel venovat vyzkum tomu, jak SIDS vlastne funguje a jak zabranit mozku novorozence, aby naridil plicim prestat dychat.
Do te doby budeme bohuzel vsichni proti SIDS bezmocni.
Lucka P., Kryštof 5 měsíců
  • 
11.7.2002 22:07:34
Drahá Zuzano,
cena pyžamka ani místo, kde by se dalo koupit, mi zatím nejsou známé, ovšem při sériové výrobě se cena sníží zcela jistě na tolik, že mizerně placená au-pair (mluvím ze své vlastní zkušenosti) bude velmi dobře nahraditelná. Doufám, že Tě Tvých 10 dětí nezlobí.

Lucka :)
  • 
11.7.2002 19:48:50
Iveto, děkuji Janě, která už tady podala podrobné vysvětlení, dříve jsem se sem nedostala. Také jsem použití podložky konzultovala s technicky založeným člověkem před porodem a bylo mi řečeno to samé, právě proto že tam není žádný signál, ale vše se přenáší drátem. Možná se SNU vyskytuje v pár promilých, ale u nás rozhodla osobní zkušenost v rodině a rozhodě i pár, který to měl za sebou a absolvoval s námi předporodní kurz v porodnici.
Nemyslím že je to jen pokus jak vydělat. Babysense má jako jediný oprávnění tohoto typu v ČR a funguje spolehlivě. Kojenec má (nejen dle návodu, ale podle pediatra s kterým jsem to konzultovala) mít max. 20sec pauzu mezi nádechy. Pak se spustí takový rámus, že je alespon šance na nějaký oživovací pokus. Nejde o zabránění SNU, ale o pomoc, prevenci. Nevidímm jedinou špatnou věc na tom, když se někdo pokouší v tom být rodičům nápomocen. V takovém případě je mi jedno jestli to platím nebo je to zadarmo.
S pozdravem Linda

P.S. Mášo, koupili jsme to na Palmovce ve Světu mateřství. je tam 8tužkových baterek - je to tak na 1/2roku. Více na http://ruth.tripod.com nebo ještě lépe (jsou podrobnější) http://babysense.webpark.cz
Jana
10.7.2002 23:07:58
Iveto,
problém podložky na hlídání dechu jsem konzultovala se svým manželem, technicky velmi zdatným. Vysvětlil mi princip, zkusím to přetlumočit - ta destička pod matrací čeká pouze na pohyb dítěte, který převání na el. signál. Přístroj (pokud je aspoň trochu chytrý) je schopný rozlišit dýchání od pohybu (má to jinou frekvenci, jinou sílu...), případně se může naučit přímo dýchání vašeho mimíše. Nic se nevyzařuje, není důvod. Destička funguje jako membrána, podobně jako u reproduktoru, převede pohyb na signál, nic víc. Do "pípáku" se signál přenáší drátem, ne vzduchem. Podle něj je to z hlediska elektromagnetického pole zcela v pohodě.
Jana
iveta
  • 
10.7.2002 22:43:38
Rekla bych, ze úcinnost techto preventivnich pomucek proti SNU je zhruba jedna - a to obchodni trik. Výskyt syndromu nahleho umrti je několik promile v populaci a pochopitelne kazdy soudny rodic udela vse pro to, aby se teto "prihode" vyhnul. Tj. rad koupi cokoliv, co bude blikat, pipat ci jinak signalizovat, ze dite normalne spi. Rodicovska uzkost je, jak vidno, dobry artikl. Jo, osobne jsem mela stesti - moje deti to prezily i bez speciálního pyzámka, podlozky ci babysensu. Kladu jinou otázku: takovy pristroj zcela nepochybne vysila a snima nejake signaly. jsem sice technicky neznalek, ale diskuse a naznaky, ze mobilovat ci varit v mikrovlnce neni pro lidske telo vdy uplne to nejlepsi, sleduji se zajmem. A co pak vystaveni vyvijejiciho se detskeho organismu v podstate dlouhodobe expozici el. pole jakehosi pristroje?
Máša
  • 
10.7.2002 20:20:43
Ahoj Lindo, můžeš mi dát zprávu, kde se tato podložka kupuje? Je v klasických miminkovských obchodech?
Díky Máša
Linda, Sara 18měsíců
  • 
10.7.2002 14:38:59
Mám 18ti měsíční dceru a podložku používáme od 1. dne návratu z porodnice. Naše holčička sice nespadala do rizikové skupiny, ale přesto jsme si tuhle úžasnou věc koupily, co kdyby...Výrobce v návodu upozornuje, že v případě materiálu jako polystyrén v matraci se může dech dítěte špatně snímat, ale nemusí to tak být vždycky. 2. možnost je že měla vybité baterky. Ono to má signál, který tě pár dní varuje, je to jen takové ťukání, ale jakmile jsou vybité, spustí se to do 15 sec. U nás se to spustilo jen jednou (máme matraci s polystyrenovým prostředkem) a to když ještě spala malá v zavinovačce (extra silné - byl leden), jinak je to velká pomoc. Po celo dobu bliká s dechem miminka slabé zelené světýlko. A že se jí spustil alarm, když se dítě pohybovalo, si dokážu vysvětlit jen v případě, že by se dítě dostalo mimo podložku. Ale i to je dost divné, protože se v balení prodávají dvě, a ta 2. je když už máš starší batolata. Možná jen tvé kamarádce nedali k zapůjčení i návod, který je nesmírně důležitý.
S pozdravem Linda
Jana
10.7.2002 11:39:15
Tom celou dobu dýchal, takže nevím, jestli by pípala v případě jeho nedýchání, ale na běžné pohyby nereagovala. Předpokládám, že to záleží na nastavení citlivosti v závislosti na tom, jakou máš matraci. Řekla bych, že v nemocnici to maji nastavene na ty sve matračky a funguje to v poho, doma to musíš nějak změnit (ale jsou to jenom moje dedukce...).
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 43 [Dalších 3 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.