| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Montessori systém v MŠ

Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]
SZ
2.10.2013 18:15:49
Dobrý den,
já bych se jen chtěla zeptat co je zapotřebí k založení centra Montessori anebo Montessori školky....myslím tím hlavně z hlediska vzdělání.
Držím vám palce ať vám to vyjde :)
SZ
2.10.2013 18:13:42
Milá Lenko,
za prvé by mě zajímalo, jak jste mohla učit v Montessori školce, když na to nemáte příslušné vzdělání....jinak byste nikdy nenapsala svůj příspěvek.
Za druhé, nevím jak tato školka fungovala, ale možná to nebylo metodou Montessori ale ostatním personálem proč se vám tato práce nelíbíla.
Je mi líto, že takhle haníte Montessori metodu....já mám vystudovaný diplom v Londýně, učila jsem v Montessori školce 7 let a můžu vám říct, že jsem ještě na lepší metodu výuky dětí nepřišla. Děti jsou samostatné, umí si poradit s problémy, umí si vyřešit konflikty s kamarády, umí pomoci ostatním, jsou zvídavé....ne jako stádo ovcí!!!!!
Jediné co se mi na Montessori školkách nelíbí je to, že jsou soukromé a tím pádem jen pár vyvolených má to štěstí se zapojit do této výuky :( V Anglii je už pár státních školek, které pochopily, že mohou touto metodou poskytnout dětem neuvěřitelně zajímavou výuku :)
Lenka
  • 
15.6.2010 0:28:14
Bohužel jsem v Montessori školce na černém mostě učila. Učila jsem tam a vydržela jsem tam týden. Dítě je osobnost a může si dělat co chce, třeba běhat po celé školce, nemusí Vás ani poslouchat a když jsem dítě napomenula a posadila jsem ho jinam, protože vedle holčičky strašně zlobilo, dostala jsem od kolegině vynadáno, že to nemůžu dělat, pouze mu můžu říci "Zamysli se nad sebou, to se přece nedělá". Ve školce se nevařilo, takže veškeré pití a jídlo si děti měly přinést z domova a když na to maminka zapomněla mělo dítě celý den smůlu. Hračky tam kromě patelek a pár kostek také nebyly, dítě si hrálo s tím co si přineslo. Jedno dítě si dokonce přineslo dětský notebook.
Takže Montessori již nikdy, nedokáži si představit co z těch dětí vyroste.

Alena
  • 
28.11.2007 19:33:39
Nové centrum Montessori se nachází v zš Gajdošova 3, Brno Židenice, Stará osada. První vstup je zdarma. Doporučuji se jít podívat.
Po - pá 9-12 hodin. čt i odpoledne 14-17 hodin. tel:776146494
Lída+2
2.9.2006 14:01:22
Škola volá.
MY teda zatím jen přemýšlíme o kroužku. Díky přímestskému táboru se nás Luk snaží přesvědčit, že lízt po skále je to pravé. TAk jsme se s manželem slitovali a už ho budeme přihlašovat do lezeckého kroužku.No chce to má to mít...a lidušku malbu má jasnou už třetí rok.:-)
  • 
30.8.2006 16:20:04
Chtěla bych založit vzdělávací centrum Montessori na jihu Brna. Momentálně potřebuji sehnat prostory. Jak probíhá vyuka se můžete zajet podívat do takového centra, které již funguje na Šťouračové ulici v Bystrci. Určitě se vám tam bude líbit. Ale je to jediné centrum v celé české republice. Proto je žádoucí založit nové, protože jeho kapacita není nekonečná. Moc prosím maminky, které by měly o moje služby zájem, ať mi nezávazně napíší. Chtěla bych si udělat obrázek o tom, jaký bude zájem. Centrum by bylo zaměřeno zatím jen pro rodiče s dětmi, jako je tomu v Brně Bystrci. Později podle zájmu by se udělala i školka. Podrobnější informace ráda zašlu na vaši
e-mailovou adresu.
Pokud by někdo věděl o vhodném prostoru, budu moc ráda. Pomůcky mám. Jedná se o jih Brna. Nejlépe Tuřany. Také můžete volat na tel. 776 146 494 od 8 do 20 hodin. Hela.
  • 
30.8.2006 16:09:59
Jednalo by se o vzdelávací centrum maminek s dětmi, takže za svého syna si odpovídáte sama a nebude se tam dít nic proti vaši vůli. Práce je jak samostatná, tak i v kolektivu. Jen sonduji, zda o to bude zájem. Zajeďte se podívat do Bystrce na Šťouračovu ulici. Určitě vás to zaujme. Bylo by to podobné.
  • 
15.4.2006 21:14:32
Chtěla bych založit centrum Montessori, 20 minut jižně od Brna. Momentálně potřebuji sehnat prostory. Moc prosím maminky, které by měly o moje služby zájem, ať mi nezávazně napíší na Partykova.H@seznam.cz. Chtěla bych si udělat obrázek o tom, jaký bude zájem. Centrum by bylo zaměřeno i pro rodiče s dětmi, jako je tomu v Brně Bystrci. Podrobnější informace ráda zašlu na vaši e-mailovou adresu.
Pokud by někdo věděl o vhodném prostoru, budu moc ráda. Pomůcky mám. Jedná se o jih Brna. Nejlépe Tuřany. Také můžete volat na tel. 776 146 494 od 8 do 20 hodin. Hela.
Pepicka
  • 
26.10.2005 23:27:07
Moc veskere ty informace zrovna nejsou, protoze tu podstatnou vec se tam stejne nedovite: totiz kolik to opravdu stoji.

Slysela jsem, ze je to jeden z tech ustavu pro hornich x tisic, coz znamena, ze skolne jde bohuzel take do tisicu ...

Rada bych dala dite do nejake takove prestizni skolky, bohuzel za mesic nevydelam ani polovinu toho, co bych musela dat za takovouto skolku.

Takze stary dobry statni system.

Doufam, ze se nam podari sehnat aspon neco ... protoze i ty statni skolky zacinaji byt preplnene.

P.
  • 
21.2.2005 16:05:34
Mile maminky,

Montessori system je fantasticky. Dalsi veci ale je jeho aplikace. Existuje tzv. Asociace Montessori International (AMI), ktera vychovava, certifikuje a sdruzuje ucitele a zaroven tak dohlizi na to, aby byla kvalita vsude po svete stejna a to 100% takova, jakou do systemu vtelila pani Montessori (viz. napr. jeji knizky - Tajuplne detstvi a mozna i nejake dalsi byly prelozeny take do cestiny).

Ucitelske studium je intenzivni a velmi narocne, a tak jeste pred par lety v CR melo AMI certifikat jen par lidi (dva ci tri?). Nevim jak je tomu dnes. Jasne si ale muzete vsimnout, ze drtiva vetsina skolek neni Montessori, ale S PRVKY Montessori! Coz je dost zasadni rozdil a taky pekny alibismus.

Ucitelkam se proste libi Montessori pomucky, tak je zacnou pouzivat. Za prve to neumi a za druhe je nic nesvazuje, takze si "system" prizpusobi podle svych predstav. Rodice vidi pomucky, slysi od ucitelek nadsene povidani o tom, jak je to skvela "metoda", nalaka je to, ale podstata unika a neni divu, ze to vede k ruznym zklamanim, a nakonec to dava argumenty alternativobijcum v cele s lidmi z MSMT.
"Prvky Montessori" budou zrejme i pripadem Modran, i kdyz mam pocit, ze prave tam probihaly take seminare pro ucitele, takze by tam naopak meli vedet jak na to...

Kazdopadne bych se nebal sverit dite certifikovamu uciteli. A Maria Montessori byla opravdu fantasticka (podobne jako Jan Amos Komensky :-).
 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.