| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nadané děti 1

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 83 [Dalších 53 >>]
Lída, 3 kluci a holka
  • 
30.8.2004 14:18:59
Vydržet to klidně může. Já mám jedno z dětí podobné - ve dvou a půl dokázal pomaličku trochu číst. Když mu byly necelé tři, četl už naprosto plynně. Asi rok poté začal sčítat a pak odčítat dvouciferná čísla (SPZ zaparkovaných aut :-)). Do školy nastoupil jako nešestiletý (narodil se na konci září). Skvělá paní učitelka ho zaměstnávala individuálně, a pak na konci druhé třídy navrhla, že by mohl zvládnout třetí a čtvrtou třídu najednou. Všechno jsme v pohodě zvládli, v červnu byly rozdílové zkoušky a za týden syn nastupuje do páté třídy.
Tvůj chlapeček je ale v něčem lepší - Luděk dodneška neumí pořádně r a ř. Na logopedii chodíme pořád, trochu se to lepší. Někdy se mu to podaří, někdy ne, ale důležité je, že se pořád snaží. A ještě drobnost - plínu na noc měl skoro do 4 let. Ale pak už všechno v pořádku. Nelámali jsme to přes koleno a upravilo se to samo.
Lidunka
  • 
30.8.2004 10:30:42
Nevydrží to stále, myslím že děti, které se zdají po narození chytré, časem patrně zhloupnou.
4.8.2004 13:13:48
Moje dcera uměla písmenka v necelých dvou letech. Měla magnety s písmenky na ledničce a ráda si s nimi hrála, říkali jsme jí, jak se jednotlivá písmena jmenují...a zkrátka písmenka uměla. I v ostatních věcech to bylo s ní podobné, jako u vašeho chlapce. Příbuzenstvo žaslo, atd... Vyrostla z ní šikovná,ale celkem normální holčina. Je dobře, že je váš syn tak vnímavý a je dobře, že ho v tom podporujete. Rozhodně bych však nedělala nějaké překotné závěry. Vývoj dětí v tomto věku je strašně rozdílný. Zdravím, M.
  • 
3.8.2004 22:33:03
Jestli se to časem změní, to nemůžu říct.Protože žádné takové dítě jsme neměli a nemáme.Ale můžu říct, že je teda šikovnej. Náš malý bude mít dva a půl, a pořádně mu není rozumět.Prostě klasický dvouletý dítě. To počítání jste ho učili, nebo jak se to naučil?
3.8.2004 10:45:44
Dobrý den, zdravím vás všechny a ráda bych se připojila k vaší diskuzi. Moje tchyně učila celý život na základní škole 2. stupeň (od února je v důchodu), učila češtinu, ruštinu a dějepis. Když v r. 89 přešla revoluce a všechno ruské bylo blbé, přestala ruštinu učit a musela se přeorientovat na němčinu, udělala státnice a já jsem po čase s údivem zjistila, že není schopná se německy domluvit, že prostě nerozumí. Takže to je podobný případ, jako ta paní učitelka angličtiny na 1. stupni v některém předchozím příspěvku. Takže jaký základ ty děti vycházející ze ZŠ mohou mít.
A ještě jednu otázku k nadaným dětem. Mám syna 3 roky, v září jde do školky a umí vyslovovat všechna písmena, vč. r a ř, umí desítky básniček, říkadel a písniček (udrží i melodii), počítá do dvaceti, umí čísla a písmena, zná názvy desítek zvířat a rostlin, pamatuje si věci staré třeba rok, začíná lehce fabulovat. Myslíte, že patří mezi nadané děti? Nebo se to časem změní?
lucie reisnerová
  • 
13.12.2003 11:40:07
Žasnu jak některé Vaše názory jsou předpotopní.Má dcera začala, jako téměř každé opečovávané dítě,rozeznávat písmena tím stylem,že mojí maminku bavilo dělat genia.neuměla téměř mluvit,ale věděla,že toto písmenko je P,H....dnes a je jí 5 let a sama od sebe se naučila druhové názvy motýlů-přečetla si je, a s maličkýma chybičkama napíše cokoliv slyší,třeba si přepíše co říkali v tv v reklamě.Takže nechápu, jak můžete chytré děti hned kategoricky zařadit mezi průměrné a napapouškované od rodičů.To je fakt smutný kino
Evelyn1968,2děti
2.9.2002 21:53:26
Přeji všem krásný školní rok, rodičům co nejméně problémů s dětmi, dětem hodně nových kamarádů a Miriam a ostatním učitelům pevné nervy a pracovité žáky. Před časem jsem na téhle diskusi psala o synovi a ptala jsem se, jak neudělat tytéž chyby s dcerou. Musím se pochlubit, že to snad konečně začíná vycházet. Syn začal ( po přijímačkách ) chodit na tu jazykovku (do 3.třídy) a je najednou úplně jiný. Sám od sebe si začal odpoledne chystat věci, poprvé v životě se těší do školy. Angličtinu začnou ještě tenhle týden a bude to ve skupince deseti dětí 4x týdně, časem přiberou němčinu a volitelný jazyk. Zatím mám poprvé pocit, že je v dobrých rukou a že si rozumí i se spolužáky.S dcerou asi budu postupovat stejně .
Všem, kdo jste mi napsaly, moc a moc děkuju za Vaše názory a rady.( Doufám, že za týden nebudu psát, jak je ta škola hrozná :o)))).
Krásný zbytek léta přeje E.
Evelyn1968,2děti
21.8.2002 23:36:14
Ahoj,
kabelovku zatím nemáme ( už takhle nám televize " žere " dost času :o))), ale ještě to asi přehodnotíme. Asi ze začátku stačí vnímat ten jazyk, bez nutnosti všemu porozumět. Já jsem se docela dost obratů naučila u filmů s titulky, byla to legrace, někdy mě to " chytání " zaujalo víc než děj a kousek filmu mi vypadl :o))). Jazyky se učím docela lehce, ale bez nějakého "dozorce" taky hned končím:o))), tak budu aspoň tyranizovat děti:o)))
Díky za Vaše názory E.
sally
21.8.2002 20:46:56
MIriam :-))) taky je dobrý překvapeně vyhrknout "fakt, jo???"
Mirka, 1 dítě
21.8.2002 19:06:40
Sally, trošku jsi mi připomněla, jak moje kolegyně angličtinářka vzala svoji sestřenici do Anglie, a ta, ačkoliv překladatelka (bohužel teoretička) na jakési recepci pravila:"No to je fakt!" přičemž poslední slovo řekla jaksi...no bez té poslední hlásky...prý to byl dost hukot.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 83 [Dalších 53 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.