Jára |
2.8.2002 16:19:20
Holky chci se zeptat na zkušensoti se sušičkou, já jsem si loni koupila pračku se sušičkou, ale skoro jí nepoužívám, jenom když na něco hodně spěchám. Taky se mi nedzá, že by prádlo usušené bylo nezamčkané, spíše naopak, když to pověsím, nemusím to většinou žehlit, usušené v sušičce ale žehlit musím. Můžete mi poradit? Co všechno sušíte v sušiččce, jenom dětské věci nebo i pánská trička atd.? Díky za opdověd
|
Míša, 36 týden |
• |
2.8.2002 16:08:39
Nějak neuznávám ten typ nářků - "když ten můj tak strašně pracuje, že se pak jen svalí a na nějaký starání se nemá náladu". Mám dva bratry a každej z nich má děti. Oba pracují manuálně a dost tvrdě. Jeden je zedník a jezdí DENNĚ za prací 80 km. Druhej prcek se jim narodil před 14 dny. Teď v létě jsou zedníci nejvytíženější. Přesto si to vždycky zařídí tak, aby byl doma na koupání a o SVOJE dítě je schopen se naprosto v pohodě postarat. Když byla švagrová v porodnici, vzal si volno a měl staršího kluka doma, neodložil ho k babičce, jak je v našich končinách zvykem. Druhej brácha má kluka už sedmiletého, ale když byl miminko, naprosto samozřejmě se se ženou střídali o koupání a přípravu večeře pro sebe i malého.
Můj muž je jedináček, takže se v životě nemusel o nikoho starat. Na rozdíl od mých bratrů nepracuje rukama, ale hlavou a když ho nic nenutí, zůstává v práci déle. Ale také považuje za naprosto samozřejmé, že se po narození bude o prcka starat, že ho bude koupat, přebalovat a uspávat. Protože považuje za přirozené, že o děti se starají oba rodiče od nejútlejšího věku, protože dítě potřebuje oba, nejen jednoho rodiče. Pracovala jsem v čistě mužském kolektivu a když se kolegové "rozrodili", nikdo jim nedělal problémy s tím, že prostě začali jezdit domu dřív a nezůstávali přesčas, což v mnoha firmách patří jaksi k dobrému tónu. Myslím, že když člověk, a dokonce i chlap, chce, tak si to zařídí tak, aby se o své děti postarat mohl. Život je otázkou priorit a pokud rodina mezi mužovy priority nepatří, tak není nad čím spekulovat. A žena pak může přemýšlet, proč si s takovým chlapem pořizovali děti a jestli jí to uspořádání náhodou nevyhovuje. |
2.8.2002 11:58:09
Přesně tak, toto jde možná v případě, že manžel přijde například v 16:00 z práce a praští sebou na gauč před televizi. Jenže můj muž je s námi sice často celý den doma (má v domě kancelář a řídí odtud svou firmu), jenže mu to zabírá mnoho času a já jsem moc ráda když dcera večer usne a máme čas alespoň sami na sebe. Jasně že mě často štve že se o domácnost starát sama, jenže vidím že se můj muž nefláká. A když se nad tím zamyslím, já si občas najdu více času pro sebe než on. Kdybych chodila do práce (což zatím naplánujeme), asi bych od něho pomoc vyžadovala. Také vím, že až bude dcera starší bude se svým otcem trávit více času, než dosud. Vše je to jen o dohodě a hlavně o typu povolání, protože ač se nám to líbí nebo ne, někdo musí vydělávat a někdo se starat...Málo kde jsou síly vyrovnané.
|
Lida a 2holky |
2.8.2002 11:26:41
Oto s rocnimi dvojcatky,
gratuluji. Mym holcickam je 14m. Jednu vec o ktere jsem cetla. Otcove dvojcatek se v daleko vetsi mire podileji (automaticky) na domacich pracech, bez toho, ze jim to prijde divne. Delali tady v Anglii na to vyzkum a to % podilu bylo neskutecne vysoke. Muj manzel se take hodne venuje holkam a domacnosti. Asi ty dvojcatka nejakym zpusobem vice ovlivnuji tatinky. Mozna, kdyby vsechny rodiny mely dvojcatka, tak by vsichni tatinkove byli uplne jini - to by byl nadherny svet. |
Ota,roční dvojčátka |
• |
2.8.2002 9:59:52
Z článku vyplynulo,že málokterý muž pomáhá ohledně výchovy dětí a s pracemi,které s tímto souvisejí.Je to možná pravda co se týká rodin,které mají jedno malé dítě,ale v případě dvojčat by se žena bez výrazné pomoci svého muže asi zbláznila.To by teprve viděla pisatelka článku ten šrumec! Většinou má rodina co dělat s jedním miminem,ale představit si to dvojnásobně,to si již moc nepřipouští.Já pomáhám ženě,když vidím,že je to potřeba,zcela automaticky,mimo krmení,které si dvojčátka přejí výhradně od maminky,dá se říci,že koupání,přebalování atd. mám natrénováno velice slušně.A musím říci,že mi to rozhodně nepřipadá proti srsti,ba naopak.Každá doba ve vývoji dítěte je jedinečná,která se nebude opakovat,a na tu dobu,kterou si třeba přejeme mít za sebou,můžeme ještě v budoucnu vzpomínat.Článek naznačil,jak to mají ženy v životě těžké,to nezastírám,pokud by bylo rození dětí na mužích asi bychom před miliony let dávno vymřeli,ale na druhou stranu chlap musí ještě chodit do práce,což není v prních letech života dítěte často jednoduché. A víte,kdo se dožívá o 6 let průměrně delšího věku - zase ženy. |
Iveta, roční syn |
• |
1.8.2002 21:39:22
Souhlasím s Alicí, můj muž je taky pořád pryč, a to i o víkendech.
Myslím si, že manžel je obvykle svéprávný člověk, který si nastavil životní priority. Někteří tátové prostě mají spoustu "důležitějších" povinností v práci a nějaké přebalování a koupání dětí je nezajímá a ani doporučenými větami je k tomu nelze dotlačit. A je to jejich volba (a jejich škoda)... |
Julie, Annabelle 7,5 mesice |
• |
1.8.2002 19:36:27
Muj manzel ma take casove narocnou praci. My se to ale snazime zkoordinovat tak, ze holt manzel vyrazi do prace uz od 7:00, aby mohl byt v tech 19:30 doma a vykoupat Annabellku. Ze zacatku jsem ale musela "obcas vypenit", nez jsem ho k casnemu vstavani "dokopala". On byl zvykly pracovat od 9:00 a vracet se az kolem 21:00.
Jinak nastesti mame pracku a susicku v garazi. Musim se priznat, ze mam obrovsky odpor k domacim pracem. Varim rada, prani mi take nevadi. Nezehlim - veci, jez se musi zehlit davam do cistirny a kosile si manzel zehli sam:-) Nekolik let k nam dochazela pani na uklid, coz bylo bajecne. Ted jsme v procesu stehovani a tak "musim" uklizet. Vzhledem k tomu, ze cely den se venuji 100% dcerce, tak cas na uklizeni mam akorat od 20:00, kdy dcerka spinka. To jsem ale uz tak unavena, ze to vzdycky odlozim az na vikend. Poslu manzela s malou do parku a snazim se v rychlosti uklidit, co se da... Ja moc neverim v to, ze chlap, jez neni zvykly doma pomahat, se to nauci. Myslim, ze pokud tak neni vychovany, tak s nim nic nehne. Proto se meho manzela nesnazim zmenit a nezaclenuji do domacich praci. Pokud potrebuji jeho pomoc, tak mu konkretne reknu, co, kdy a jak potrebuji a on to bez reci udela. Starost a vychova Annabellky je ale neco jineho. On sam citi, ze chce s Annabellkou byt co nejvice a tak se ji venuje hlavne o vikendu a ja si mohu odpocinout. Nastesti jsme oba s manzelem lidi, jez nemusi mit doma "vzorne cisto". Nemame doma "bordel", ale "urcite detaily", nas treba nekolik dnu nevzrusuji... |
sally |
1.8.2002 18:42:48
Aido... nic si z toho nedělej... my jsme koupili dům s tím, co budeme mít místa.... hehe.... tak garáž už přetejká.... a takový věci jako džusy tam stejně nemůžeme dát, protože je tam moc vedro... ale máme tam tu pračku se suškou, což je fajn (akorát se děsím dne, kdy do nich zaparkuju)... ale do kuchyně budeme potřebovat ještě nějakou skříň... a máme tam málo poliček... Ale jestli se vám časem podaří přestěhova se do většího, tak si zkus všechny tyhle mašinky pořídit...
|
Lida a twins |
1.8.2002 18:24:02
Sally,
to je ta jedina neprijemnost. Musime susit napul. Kdyz pereme dospele veci, tak to nevadi, protoze nektere veci se susit stejne nesmi, takze schnou na raminku. U detskych veci susim vsechno (zamerne kupuji veci, ktere se smi prat na jakekoliv stupne a susit), to potom musim pulku vyndat a cekat, az se ta prvni ususi. Ale zas tak moc me to neobtezuje - zvlaste, kdyz z duvodu mista (stejny problem jako Aida) bychom si susicku zvlast dovolit nemohli. Ale jinak susi perfektne. Meli jsme starou (prac.+sus.), ktera se rozbila, a ta nesusila nic moc. Tahle nova je vsak na 1*. |
*Aida* |
1.8.2002 18:20:03
No tak na pracku se susickou uz je pozde, pracku mam hezkou a vyhazovat ji asi nebudu, Ta pracka je pod linkou a nad ni je police se vsemi nasemi taliri a hrnky atd, nemluve o jedine pracovni plose na lince...ani dvere od lednice se v te moji "kuchyni" nedaji poradne otevrit. Verte, ze narvat tam tu lednici s mrazakem byl artisticky vykon ( i kdyz je vedle sporaku, coz idealni neni) a nic jineho uz se tam fakt nevejde. Minule jsme nakoupili plato dzusu (byla sleva) a museli jsme je skladovat v obyvaku (k velke radosti Samika, strhal vsechna vicka z krabic, takze ted kdyz je otevreme, tak nam v lednici krasne nacichnou :o)).
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.