9.9.2002 9:49:19
Moc se mi to nelíbí. V ČR a tak i všude jinde po celém světě se dá porodit v klidu, pohodě a příjemné atmosféře. Porody jinde a nadávání na porodnictví v ČR se tu nějak přemnožuje :(( A být naštvaná na celou republiku se mi zdá poněkud přehnané ...
|
9.9.2002 9:24:10
Evžo, taky mám tak trochu pocit, jako by teď bylo "moderní" házet na doktory v ČR špínu a vychvalovat jen ty zahraniční. Já sama mám se zdravotnictvím v ČR také dost ošklivé zkušenosti, ale neházím všechny doktory do jednoho pytle a snažím se je pochopit. Je fakt, že za ty směšné platy, které mají, se jim někdy nelze divit, že se chovají tak, jak se chovají - jsou to také jenom lidé. Blbce člověk najde mezi příslušníky všech profesí, doktoři nejsou výjimkou, ale nelze přece říct, že celé zdravotnictví v ČR stojí za starou bačkoru.
Naopak, pokud je mi známo, co se týče péče o matku a dítě, jsme (myslím tím ČR) na předním místě v žebříčku států s nejnižší novorozeneckou úmrtností (možná úplně první, nejsem si tím jistá) a když si srovnáte běžný standard prohlídek v cizině a u nás, nastávající maminka v ČR jich absolvuje rozhodně víc než třeba v USA (aspoň co je mi známo). Takže bych to zas tak nedramatizovala... |
Helena, bezdetna |
• |
9.9.2002 9:13:16
Souhlasim, ja jsem take potratila a kdybych k tomu mela byt zahorkla na celou CR tak nevim kam bych se mela stehovat. Spontane potratit muze clovek v Nemecku i na druhe strane polokoule...
|
9.9.2002 8:40:28
Začínám mít pocit, že se tady nějak množí příspěvky na téma jak to je v ČR hrozné, nejlepší je to v Německu, Kanadě, USA, Belgii, Anglii..... Abych vyjádřila svůj názor, vůbec se mi to nelíbí vychvalovat se, jak jsem rodila jinde. Ať se tu raději probírají témata kolem dětiček kolem nás se hemžících, sladkých, hrozných, zlobivých, až moc hodných a všech těch roztomilých darebácích, kteří nám občas pijou krev ale nemůžem bez nich být, protože jsou to naše nejcenější a nejmilovanější, co doma máme.
Což se takhle pobavit o prvních školních a školkových dnech? Jak to všichni dohromady zvládáte? Evža |
• |
6.9.2002 23:37:35
Mila Katerino, sdilime podobny osud.
Moje prvni holcicka se take narodila v Nemecku. Bylo to nadherne tehotenstvi a nadherny (byt tezky) porod. Nikdy na tu dobu nezapomenu a prave proto budu vzdy povazovat Nemecko za muj druhy domov, i kdyz uz zijeme v jine zemi. Podruhe jsem otehotnela DOMA v Cechach. Velmi podobne. Kdyz jsem zacala krvacet a volala pohotovost, mi lekar sdelil, ze mam zustat doma a dalsi den vyhledat sveho lekare. Kaceni pro ceske lekare pravdepodobne nic neznamena. Druhy den v CENTRU PRO PECI O MATKU A DITE (Jak ironicke!!!) na me lekarka rvala neco v tom smyslu, ze nechape proc rvu (vzdyt jsem jen prisla o me nenarozene detatko) kdyz mam doma zdrave dite. Byli velice zli, bezcitni a ja se z teto zkusenosti nikdy nevzpamatuji. Ma druha dcera se narodila ve spojenych statech. S mym porodem v Nemecku to take nemuzu srovnavat, ale vim, ze nikdy, nikdy neprivedu sve dalsi dite na svet v teto zemi...v Cesku. Marcela |
Monika,2děti |
• |
6.9.2002 18:39:06
Připadá mi strašně zvláštní, že kvůli potratu jste byla naštvaná na celou ČR.Dost zvláštní. Já jsem možná ještě lepší porod, než-li vy tady popisujete prožila právě v ČR. Vy si myslíte, že v Německu se nikdy nikomu nic podobného nestalo jako Vám tady?
Chápu, že člověk může být naštvaný,ale vy se asi dokážete naštvat na celý svět. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.