| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kalamita čůrací a kakací

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1119 z 19 
Blanka, syn
25.9.2002 12:40:10
něco podobného se nám několikrát přihodilo taky na nejnevhodnějších místech a korunou všeho bylo,když mě na zpáteční cestě autobusem s totálně pročůraným dítětem na klíně jedna paní upozorňovala :"Máte počůraného chlapečka-má mokré kalhotky!"Jako bych to mohla přehlédnout!
25.9.2002 12:28:50
Kdysi jsem v televizi viděla nějaký pořad (asi televize BBC) o pokusech s mimosmyslovým vnímáním. Byly tam úplně malé děti, předškoláci, školáci atd až po dospěláky. a podle těch výsledků je naprosto nepřímá úměra mezi věkem a schopností mimosmyslově vnímat náladu a pocity druhého (= čím menší, tím lépe vnímá vaše nálady a pod.). Znám to ze své rodiny také - máme dost problematický vztah s tchýní a ačkoliv jsem nedávala nikdy najevo nějaký negativní postoj k její osobě, mladší dceera ji naprosto nesnášela. Babička se na ni přišla podívat (to byla malá cca 4 měsíce stará) a v okamžiku, kdy promluvila, tak začala ječet a řvala po celou dobu její návštěvy u nás....
Takže pokud je v mamince byť jen lehká nervozita, dítě to určitě vycítí!

Simča

PS. a není to hormony v mléku, bohužel mi nebylo dáno děti kojit!
Jája
  • 
24.9.2002 2:18:25
Ahoj Kláro!
Taky jsem se dost pobavila :o))).

Náš Tomísek sice takové "představení" na návštěvě neudělal, ale provedl nám několikrát v tichosti a potají "malbu na stěně, na povlečení a postýlce",když jsme ho dali po obědě spát a on si svlékl všechno včetně plíny s náležitým obsahem. Po zjištění výsledku jeho "uměleckého počinu" nastal poprask (samozřejmě ,že jen v mé hlavě:jak to všechno stihne do večera uschnout!) a přirozená dělba práce: já=úklid,větrání a praní,manžel=odnos synáčka do koupelny,sprchování a oblékání.
Na závěr takovýchto akcí jsem našemu malému "umělci" láskyplně sdělila: "Bez tebe,zlatíčko,bychom se určitě hodinu nudili!".
Aspoň máme na co vzpomínat!
Jája

Lenka
  • 
23.9.2002 21:56:24
Babičky jsou si tak podobné ,až žasnu.Nakonec děti také a jsem ráda, že máme podobné zážitky.Přeji nám všem pevné nervy a velkou dávku optimismu.
23.9.2002 20:13:26
Naprosto souhlasím, Krystof uz to tolik nevycítí, ale Sebastík to ví úplně přesně. A nemusím mu svoji náladu ani "předávat" mlíkem... Ne že by návštěva u prababičky byla nějak strašlivě důležitá, ale dost dlouho mi trvalo, než babička přijala můj přístup k dětem (nošením v šátku počínaje a plaváním konče), dalo mi to hodně vysvětlování a vždycky, když tam jdeme (jakkoli je to příjemná návštěva), mám trochu obavy, že nebudu jako matka působit dost důvěryhodně, že opět pojme podezření, že ze svých dětí dělám pokusné králíky (podobně jako když jskme tam poprvé přišla s Kryštofem v šátku). Nestresuju se tím nějak zásadně, ale kluci prostě vycítili, že by mohli mamince trochu vylepšit renomé...
Lucka
  • 
23.9.2002 15:51:45
Moja kamoška dodnes spomína ako tesne pred krstinami prebaľovala malého Dávidka. Pokakal sa tak, že s manželom nechápali ako to dokázal - úplne všetko v okruhu pol metra. Potom keď sme to dodatočne rozoberali a smiali sa na tom, prišli sme k záveru, že miminko je natoľko emocionálne naviazané na maminu, že preberá jej nálady a pocity (možno aj stresové hormóny cez mlieko). A keďže mama bola maximálne napätá a nervózna aby to dobre dopadlo, preniesla to na miminko a ono to prejavilo práve tou hnačkou. Vraj sa jej podobne pokakal ešte asi dvakrát u lekárky ale doma v kľude nikdy. Čo vy na to?
23.9.2002 14:37:04
Kláro, tak od srdce jsem se nezasmála již dlouho. Musím uznat, že jste s manželem docela sehraná dvojka, protože jste vše zvládli na jedničku. Zdravím Vás a přeji, abyste to s těmi plínami měli co nejdříve za sebou. Pak už je to pohoda. Náš Adámek měl plíny do 2 let a takových situací jsme taky několik zažili.
Mikulášova babička
23.9.2002 14:26:50
Hezky. Akorat nechapu pri druhym diteti ten optimismus, ze zapomenute KPZ mebude treba? Prokakat bozohodove plysove dupacky na navsteve u nervni babicky je prece zakladni instinkt novorozence.......
Martina, Honzík skoro 3 r.
  • 
23.9.2002 13:49:55
Krásný článek!
Co člověk nejvíc potřebuje, VŽDYCKY zůstane doma a pak se stačí ubezpečit "to určitě stejně nebudeme potřebovat"...a pak to začne.
Ó jak já to znám!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1119 z 19 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.