| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Šikana ve školce

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 62 [Dalších 32 >>]
Evelyn1968,2děti
4.10.2002 23:27:58
Ahoj,
my jsme si taky prožili dojíždění do školky přes celé město, syn chodil od tří do šesti let. Byla to jediná soukromá MŠ v našem městě, připláceli jsme něco navíc kromě obvyklých poplatků, ale dětem se vše bohatě vrátilo. Kromě toho, že inzerovanou výuku angličtiny začali s dětmi až v pěti letech, jsme se školkou byli my, ale hlavně náš kluk maximálně spokojení. Za tu dobu absolvoval hodně akcí, divadlo, kino, výlety, sportovní hry, posezení pro rodiče, besídky, školu v přírodě....už si všechno ani nepamatuju. Ale nejlepší vizitkou školky a důvodem proč absolvovat ranní honičku, kdy jsem musela být v 7hod v práci a školka začínala od 6.30 a odpoledne jezdit domů narvaným školním autobusem s puberťáky, byla synova spokojenost a to, že každý den prosil, ať ho vyzvedneme co nejdéle, aby si pohrál. Paní učitelky byly hodné a ve školce panovala příjemná domácká atmosféra.Při dobrém počasí trávili spoustu času na zahradě nebo v blízkém lesoparku.
No a škola? Po počátečním špatném výběru v místě bydliště - už zase dojíždí a je nadšený. Myslím, že spokojenost dětí stojí za trochu nepohodlí a pokud budou Vaše děti spokojené, neberte to jako prohru nebo ústup. O to přece nejde.
E.
Míša, Junior *97, Beruška*2006
4.10.2002 22:35:18
Ahojky Sally,
vystihlas to, skoro totéž jsem napsala taky, jen se z nějakých nepochopitelných důvodů zobrazil v rubrice "školka" místo tady :-(( Znám osobně rodinu, která posílala do téhle dánské školky obě děti (do té třídy se školným 1300,- Kč/měsíc) a byli všichni nadšení. Tam paní učitelky opravdu pro děti vymýšlejí úžasný program a bohužel se to zadarmo pořídit nedá.

Mimochodem - máme teď těsně po třídních schůzkách: příspěvek do "klubu rodičů" je letos zase 600,- Kč, ovšem spousta rodičů dá dobrovolně o stovku, dvě víc, protože ty peníze opravdu půjdou zpátky k dětem. Jedno divadelní představení, které přijde za dětmi do školky, stojí v průměru 1650,- Kč a budou mít každý měsíc něco. K tomu dárky k Mikuláši (za 30,- Kč), větší k Vánocům (120,- Kč), Masopust, Velikonoční nadílka, MDD, dárky na rozloučenou pro děti, co jdou do školy, táborák... Sotva těch šest stovek bude stačit. Navíc divadýlka fakt školka ze svého normálního rozpočtu platit NESMÍ, takže nezaplatit to klub rodičů, žádná kultura se konat nebude.
Radka
  • 
4.10.2002 13:36:16
V té naší školce taky chodí hodně ven, dopo, i každé odpo a náš syn taky nebývá nemocný. Určitě to má smysl. Moje kamarádka je nešťastná z toho že její syn v jiné školce je pořád zavřený uvnitř, i když je nádherně a děti se vyspí, jsou ve školce - učitelky řekly, že uhllídat je na zahradě (kterou maj pěknou) je těžší a že by to v malém počtu nezvládly. U nás jsou i odpoledne vždycky dvě.
Inka
  • 
4.10.2002 13:32:34
Radko, máš pravdu. Jen jsem chtěla naznačit, že nic se nemá přehánět. Ve školce, kam chodil syn měli plavání, flétnu, angličtinu a vlastní saunu, ale nejvíc času trávili na zahradě na písku, v každém počasí kromě inverze. Taky se to všem rodičům nelíbilo, ale dětem jo a dodnes syn není skoro vůbec nemocný, ve 4.třídě měl jediný ze třídy 0 zameškaných hodin. Do ZŠ dojíždí 3 stanice metrem, ale dost často ho vozím autem, protože aktovka má 6 kilo a když ještě veze tašku s věcmi na trénink a baťůžek na skauta, tak by to fyzicky nezvládl
Lida a 2holky
4.10.2002 13:32:21
Radko,
vidis, ze se nakonec shodneme. To co popisujes, jsem mela na mysli.

Kazdy rodic by mel samozrejme shanet tu nejlepsi "vzdelavaci" instituci ktera je mu samozrejme dostupna (jak casem tak penezi apd.). Kdyz jsem chuda, tak musim pravdepodobne investovat na jine strane (a to je casem), kdyz jsem bohata, ivestuji penezma.

Bohuzel, jak vsak popisujes, je spousta matek, kterym je to jedno - s tim pak ale nikdo z nas nic neudela, a jedine, co muzeme, je litovani deti, ze kterych by mohlo za jinych okolnosti i neco vyrust.

A ke vzdelavani deti: Deti se "vzdelavaji" jiz od prvnich dnu narozeni a po cely zivot!!!
Radka
  • 
4.10.2002 13:19:55
Tak to jo, v Praze je dost školek a vždycky se dá najít minimálně alespoň přijatelná i pro toho, kdo do ní nechce vrazit ani o korunu více, než povinné poplatky. A není třeba kvuli tomu jezdit MHD pres celou Prahu. Ale to vis, sousedky taky davaji deti do tech nejblizsich a ze se v jedne divaji porad na TV? A v druhe nemaji zadnou vytvarku ci hudebku a jen volne hrani, coz podle me u predskolaku je uz marneni casu? To jim je jedno, hlavne ze je to blizko. Ony stejne voli i zakladni skolu, na kterou pak sice nadavaji, kudy chodi, ale ze by ji zmenily? Moc komplikovane pry.
Pritom jedna z nich, ktera ma dve deti, je doma s tim mladsim, protoze do skolky stejne nemuze kvůli imunite a starsi dite chodi do skoly za rohem, ktera ma povest bidnou a taky bidna je. Pritom o stanici dal je skola podstatne lepsi, kterou sice ja taky nechci, protoze nase priorita je jina (neznamkovani od prvno tridy, individualni prstup atd.), ale pro ni by byla vyhovujici, jenze ji vadi, ze by to odtamtud mela pesky 15 minut, kdezto tady jen pet. To je pak tezke.
Inka
  • 
4.10.2002 13:13:55
Netvrdím, že dítě má navštěvovat nejbližší školku jestli je fakt špatná, dvě, tři stanice jsou přijatelné, ale Lído, asi si neumíš představit jak to v současné době vypadá ráno a odpoledne v pražské MHD. A malé dítě má u obličeje s prominutím samé zadky. Vzdělávat dítě od tří let mi připadá přehnané, děti si mají hrát a být spokojené, syn do školky chodil rád a být doma nechtěl. Se ZŠ je to složitější, tu jsme taky vybírali pečlivě, ale přesto mi připadá dobré hledat aspoň ve stejném obvodu jako je bydliště.
Lida a 2holky
4.10.2002 13:12:28
Radko,
samozrejme, ze 2 hod MHD neni zrovna to nejlesi - ale to prispevek, na ktery jsem odpovidala nerikal -(resp., nezminoval se o tom, jestli nejaka "lepsi" skolka je blize, nez 2 h MHD).

10 000 Kc za skolku - kazdy samozrejme muze zaplatit jenom na to, co ma, a kam nasadi sve priority (ja bych moc rada dala sve deti do skolky v Londyne, ktera je "udajne" nejlepsi, ale zaplatila bych £25000 rocne za kazdou a to si samozrejme nemohu dovolit, ale neodsuzuji a ani nezavidim rodicum, kteri mohou)

A to stemi krouzky, to s tebou souhlasim - to neodporuje tomu, ze i male dite muze byt vzdelavano a krouzky jsou jedna z dobrych forem.
Radka
  • 
4.10.2002 13:05:50
Lido, nesouhlasila bych s tebou v tom, že dvě hodiny v MHD nejsou takovým zlem. Ty dvě hodiny jsou asi nadsázka a ani já bych nedala dítě do nejbližší špatné školky (blíže, než tu naši máme hned tři), ale věř mi, vláčet děti MHD je velmi únavné pro ně i pro rodiče. Obzvláště teď v Praze, ale to je snad jen dočasný problém.
Dávat deset tisíc měsíčně za školku? Naše rodina na tom není, co se týče příjmů, bídně, ale deset tisíc měsíčně na školku prostě nemám. Nebo bych asi měla, kdybych ušetřila na kdečem a nekoupili bychom si byt atd. Nehledě na to, že děti máme dvě.
Není mi ale líto peněz za kroužky navíc, kino, divadlo, kupujeme spoustu knížek, které pořád čteme, cd rom, jezdíme na výlety atd., to považuji taky za investici do vzdělávání.
Radka
  • 
4.10.2002 13:00:01
To jsem ještě do třetice já.
Hájila jsme tu naš obyčejnou" školku, ale taková nestandardní/nadstandardní zařízení, jaké popisuje Michal, jsou mi moc sympatická.
Náš se po pravdě řečeno chodí již do druhé školky, tou první volbou byla školka Montessori, kam jsme dojížděli skoro půl hodiny MHD - našim nestandardním dítětem (chytré, bystré, divoké, vzpurné) se tam ale odmítli zabývat a přilípli mi nálepku "nezralý", takže když se tam začal počůrávat a oni ho pomlouvali u ostatních rodičů, aby ti si stěžovali na narušování výuky a atmosféra byla napjatá, školku jsme změnili, to že je to relativně blízko (dvě stanice MHD) je docela prima, ačkoli se teď budeme stěhovat a bude to stanic pět.
V Praze je jistě více zařízení, podobných tomu jaké zmínil Michal, ale jsou příliš daleko a jezdit s předškolákem a batoletem den co den přes celou Prahu my přijde neúnosně únavné.
Manželé Hruškovi, zmínili jste i fakt, že váš syn po škocle bude chodit do blízké školy - pochopila jsem to správně, že ani o ní nemáte valné mínění? Tak proč nezvolíte jinou?
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 62 [Dalších 32 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Kosky