La Pepa |
3.12.2003 11:46:48
Holky,
1:35 neznamená riziko 35%. Znamená to, že z 35 podezřelých se to potvrdí u jedné. Není to sice nulové riziko, ale je to lepčí nez každé třetí. Doufám, že po podrobném ultrazvuku, případně amniocentéze si oddychneš. LaPepa |
3.12.2003 10:41:41
Mirčo díky, moc jsi mi pomohla. Dneska se cítím opravdu strašně. Víš, kdyby to bylo 1: 280 nebo 1:120, tak se tím ani nebudu zabývat, ale 35% je opravdu strašně moc, jedno dítě ze tří. Za týden jedu na genetiku, ale jak ten týden přežiju, to nevím.
Potěšilo mě aspoň to, že miminko bylo dnes velice hbité a mrštné, takže se málem ani nenechalo změřit. Ještě jedou děkuji. Simona |
Tutenstein |
3.12.2003 9:51:37
Ahoj,
zcela Tě chápu. Mně vyšlo taky nějaké to procento,ale hlavně vysoké na rozštěp páteře.Musela jsem se objednat na ten speciálné ULZ k Apolináři a týden žila v obavách z výsledku.Naštěstí mi řekli,že je to OK.pocit se asi těžko popisuje.Držím paleček. |
3.12.2003 9:36:04
Dnes mi doktor řekl výsledky triple testu: prý 35% rizika že dítě má Downův syndrom. Ačkoliv jsem si dopředu říkala, že z pozitivního výsledku nebudu "dělat vědu", teď mám hrozný strach. Z příspěvků na toto téma jsem zjistila, že žádná z maminek neměla výsledek 1:35 jako já. Bojím se.
|
Franta |
• |
3.11.2003 23:44:24
Mila Gabino,
pokud to jen trochu jde zmente ihned lekare! (je to sice radikalni ale zkuste to nejprve jinde a pak se rozhodnete) Pokud lekar neni schopen pochopit cloveka ktery k nemu jde s duverou a necitlive mu sdeluje to co by se mohlo stat kdyby... tak neni hoden Vasi navstevy. Hodne stesti. |
Franta |
• |
3.11.2003 23:19:12
Petre je skoda ze neuvadite jmeno te "stolete" doktorky. Clovek by vedel cemu (nebo snad jeste komu?) se ma vyhnout. Obecne je hrozne jakym zpusobem nekteri doktori s clovekem jednaji. Meli jsme stesti ze jsme rodili ve Spojenych statech, kde je pristup "v prumeru" lepsi (jsem realista proto uvadim "v prumeru"). Nyni cekame dalsi mimco a musim rici, ze osobne cekam "velky problem" s ceskymi zdravotniky. Bude trvat jeste delsi dobu az pochopi, ze statisticka zjisteni musi interpretovat z pohledu budoucich maminek a ne z pokledu "chladne" statistiky.
|
Gábina |
• |
19.7.2003 16:23:21
Taky se nervuju a mám také proč. Mám doma 7letého kluka, který není zdravý a nikdy nebude. Má zdr. problémy díky porodu a kdo ví, jestli v tom není ještě něco jiného. Zatím se aspon nic jiného nenašlo. Manžel mě už od synových 3 let přemlouval k druhému těhotenství. Přemluvil mě až teprv ted i když jsem do toho druhého těhotenství šla s velkým strachem. Všechno šlo docela hladce až do minulého čtvrtka, kdy jsem byla na genetice pro papír na odběr plodovky. Odcházela jsem domů naprosto vyděšená, protože jak se ta doktorka ke mě chovala bylo hrozné a pořád vytahávala jednu nemoc za druhou, která se může objevit, ale většinou se to prý nestává. Vyjmenovala mi spoustu různých nemocí a propouštěla mě domů se slovy, že už mě dál nebude strašit a že at jdu v klidu na plodovku. Od té doby se strašně bojím a pár nocí jsem nespala. Ted se obávám úterý a dalších 2-3 týdnů čekání na výsledky. Doktorka mě perfektně vynervovala a jestli tam má dělat tohle, tak je opravdu na pravém místě a daří se jí to. Chápu všechny maminky, které se bojí výsledků z plodovky a které na ní ze strachu nejdou, i když ten strach je pak ještě větší.Přeji všem maminkám at vše dobře dopadne.
Gábina. |
• |
16.7.2003 11:33:42
Stacilo mi jenom cekat na ty vysledky tech proklatych testu. Skoro 14 dni desneho nervovani. A stacilo mi jenom cekat - vysel sice negativne, ale stoji to za ty nervy? Nebylo by lepsi pockat, az se miminko narodi a pak se proste nejak zaridit? Kvuli jedne setine nejakeho parametru prece nemuzou zjistit, jestli se miminko vyviji normalne... a ten pristup ve zdravotnictvi...myslela jsem si, ze se to po padu komunismu zmeni aspon trochu k lepsimu, ale to jsem se asi spletla.
|
Hana |
• |
6.7.2003 22:34:05
cekala jsem dvojcatka byla jsem na odberu plodove vody za dva dny jsem dostala horecky a potratila jsem.Byla jsem ve druhem trimestru!
|
Anna |
• |
28.4.2003 7:44:48
Milá Danielo,
naprosto Vás chápu, pokud by se toto stalo u mého dítěte po narození, určitě by byla situace jiná. Ale můj problém byl v tom, že nastala trisomie chromozomu 18 - Edwarsův sy 2 ze 3 a Smith-Lemli-opitzův sy 9 z 10. Což vlastně znamená Mikrocephalie (malá lava, malý mozek,..), zdeformovaná lebka, uši, chodidla, srůsty prstů (3. přes 4.a5.), postižení srdce (4komory), těžká retardace a jiné vady. Většina dětí umře již v děloze, pokud přežijí, tak 90% umře do 1 roku věku. Jedná se i o poruchu přeměny cholesterolu. něco se dá léčit. Mé hodnoty AFP ale ukazovaly, že je plod již mrtvý. Trisomie chromozomu 18 je na vině častých potratů a je k indikaci metody PDG - prenatální genetické diagnostiky embrya, kdy se jedná o umělé oplodnění a před vložením embrya do dělohy se odeberou buňky, u kterých se zjistí odchylka. Poté se zdravá embrya vloží do dělohy. Jsme ráda, že existují genetické testy, a to proto, že mi můžou zajistit zdravé dítě. A to nemyslím, že by mi postižení vadilo, ale že mi PGD může zajistit, že opět nenastane potrat. Doufám, že mne chápete. Jsem již zoufalá a chytám se naděje. Anna |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.