Barunka 25 |
3.11.2002 15:29:15
Ahojky, jsem ráda, že jsi se ozvala. Tak přeji hezký den a jestli tu jsi, ozvi se...
|
3.11.2002 13:19:06
Ahoj Barunko, no panejo, to sis teda musela užít nervů. Držím ti palce, ať ti to vydrží až do konce. Já to své špinění mám opravdu slaboulinké, že mám občas pochybnosti, jestli to není jen výtok, ale přesto v pondělí jdu k doktorce a hlavně taky proto, že mi napsala prášky (nějaké vaginální), ale ty nemůžu nikde sehnat, protože firma která je dodávala, byla vytopená, tak mi bude muset napsat asi jiné.
Jo a k té tvé příhodě, já bych být tebou si radši tu neschopenku nechala až do konce. |
Barunka 25 |
2.11.2002 19:48:28
Tak já pro dnešek končím. jsem nafouklá jak balón :-) jestli to takhle půjde dál, tak budu mít na konci těhotenství 100 kilo...tak se mějte s mimískem hezky. Já se snažím být klidná, ale doktor mi do propouštěcí zprávy napsal jako závěr hrozící potrat, tak se jen modlím, aby vše dobře dopadlo. Dobrou noc
|
Barunka 25 |
2.11.2002 19:27:47
ještě něco: V nemocnici se mě často sestřičky ptaly, jestli když jsem byla na velký jsem moc netlačila, že prý to taky někdy způsobí krvácení...
|
Barunka 25 |
2.11.2002 19:24:13
Ahojky, jsem ráda, že Tě tu vidím. Já budu příští středu končit 10. týden a už jsem si teda užila, právě se špiněním. Před 3 nedělema jsem začala špinit, tak jsme jeli do nemocnice a oni si mě tam 14 dní nechali. Nasadili mi Ascorutin na zástavení krvácení, Utrogestan na udržení těhotenství a vitamíny. Během pobytu jsme začala v noci krvácet, tak mi dali šíleně bolestivou :-) injekci a vše se uklidnilo. Miminko je podle ultrazvuku v nejlepším pořádku, teda nechci nic zakřiknout, v pondělí jdu na kontrolu. Nicméně, můj doktror mi řekl, že mi drží palce. Mám do konce třetího měsíce neschopenku. Tím tě nechci strašit, jen se svěřuju. Četla jsem, že se po vyšetření může narušit děložní čípek a můžeš špinit, měla bys to asi říct doktorovi. Jestli tu jsi, tak ráda uslyším, jak už je velké tvoje miminko...
|
2.11.2002 18:55:52
Já špinila takhle jednou právě když jsem byla u pí. doktorky na prohlídce, do druhého dne to ale přešlo, tak že jestli už nešpiníš, mělo by být všechno v pořádku...
|
2.11.2002 18:49:41
Ahojky, ráda bych se vás zeptala, jestli máte některá zkušenosti se špiněním v těhotenství.
Mě se to nikdy nestávalo, ale ve čtvrtek jsem byla u Dr. na prohlídce (vše je v pořádku) a v pátek se mi objevilo slaboulinké špinění a ještě i dnes, ale nic víc mi není. Stalo se vám to taky? Jsem z toho dost nervózní, aby nebylo nic miminku. |
2.11.2002 14:00:25
Ahoj
Četla jsem vaši diskusi a musím se přidat.Byla jsem také na odběru plodové vody.Byla jsem si jistá ,pokud bude něco špatně tak dítě narodit nenechám.Ale dítě bylo zdravé a já se těšila.Když už jsem si myslela že se nemůže nic stát ,tak se mi ve 27 týdnu těhotenství narodil chlapeček.Vážil něco přes kilo a jeho hlavička byla menší než pomeranč.Když jsem ho viděla poprvé a řekli mi všechny možné věci, které může mít....A hlavně viděla a četla jak některé děti takto narozené dopadnou,měla jsem z toho hrůzu.Naštěstí jsme vše přežili a teď jsou mu 2 roky a je v pořadku.Vím ale jedno,za žádných okolností už bych se ho nevzdala. |
Lenka |
• |
2.11.2002 13:29:34
Myslím, že jsem pochopila, co myslíš.
Ale třeba k tomu dotazníku - naše známá ze silně náboženské rodiny má jedno dítě postižené a pochybuji, že by se jí povedlo svobodně vyplnit vlastní názor v dotazníku.. Závislost na klanu, zvlášť s postiženým dítětem je silná. Bere tajně HA /a muž si myslí, že je neplodná/, protože už nechce riskovat. Nevím, jestli je to dobrý příklad k tomu, že rozhodnutí, které ovlivňuje celý další život člověk musí postupně promyslet a ne vyplnit kolonku podle momentálního přesvědčení, nebo názorů nejaké skupiny /stejně jako např odmítání transfuze krve u jehovistů/. Já osobně jsem teprve po náběru krve na nejběžnější test začla doopravdy uvažovat nad tím, jak se postiženým žije. Shodou okolností jsem zjistila, že mám ve svém okolí několik rodin s postiženým členem /nebyli to přímo přátelé, ale např dcera kolegy/. Dlouho jsem o tom pak taky debatovala s kamarádkou, která pracuje v ústavu. A teprve potom jsem přibližně byla připravená na to si převzít výsledky testu. Kdyby pravděpodobnost postižení byla větší a byly mi doporučeny další testy, asi bych to jako ukázání prstem nebrala, snažila bych si zjistit co nejvíc /test vychází např jinak, když je bejby jinak staré, než podle PM, nebo jde o dvojčata/a pak se pomalu rozhodovala. Musím ale přiznat, že jsem z lékařské rodiny a sehnat si informace o čemkoli pro mě není problém. Zároveň taky vím, jaký je v téhle zemi problém získat informace od svého lékaře, když člověk přímo neví, na co se přesně zeptat. Oni mají stále tendenci člověka spíš strašit, aby se na testy nevybodnul, než aby chápali o jakou zátěž jde, i když je to jenom drobné podezření. Třeba moje kamarádka měla hodně špatné výsledky a když přišly výsledky z plodové vody a byly v pořádku, její doktor jí řekl, že vyšla takto špatně celá série testů a že jim to v laborce bylo jasné, že je to spíš v pořádku. Ona ho pak málem zabila, ale on se bránil, že by se ženský na testy nešly, kdyby jim to řekl. Ta kamarádka by na testy asi šla, ale celou dobu čekání by prožívala úplně jinak a v tom je ten rozdíl, co ten doktor vůbec nechápe. Na druhou stranu, tady není problém např. s pojištěním dítěte, které bylo geneticky testováno. Držím ti palce a usmívej se, když koukáš do kočárků. |
1.11.2002 19:51:51
Miško,
to jsi šťastný člověk, že ti na ultrazvuku podezření vyvrátili... já byla od té doby už na čtyřech a pokaždé slyším, že "tam sice nic podezřelého není vidět, ale to ještě neznamená, že tam nic takového opravdu není". A že na některé lehčí formy MD se přijde až třeba půl roku po porodu. A přitom nám triple test vyšel NEGATIVNÍ...:o( |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.