7.1.2008 22:52:59
ahoj, moze mi niekto poradit, som v 9 tt a uz tyz. spinim. Niekedy je to iba do ruzova zfarbeny vytok, niekedy krv. Podla mojho doktora je vsetko ok a nepredpisal mi ziadne lieky. Je to moje druhe tehotenstvo a pri prvom som mala ten isty problem, vtedy si ma nechali na 2tyz. v nemocnici a brala som lieky na zastavenie krvacania a udrzanie tehotenstva. Poradte niekto ci je to dobre alebo nie. Mam radsej zmenit doktora?
|
Markéta |
• |
26.10.2007 22:02:08
Ten ultrazvuk u Dr. Marka je dost spolehlivý, pokud dopadl dobře, je velká naděje, že vše bude vpořádku. Taky jsem na něm byla, protože jsem druhé dítě čekala ve třiatřiceti a to je podle genetiky hraniční věk pro těhotenství. Pak už je to prý dost velké riziko.
|
Markéta |
• |
26.10.2007 22:02:06
Ten ultrazvuk u Dr. Marka je dost spolehlivý, pokud dopadl dobře, je velká naděje, že vše bude vpořádku. Taky jsem na něm byla, protože jsem druhé dítě čekala ve třiatřiceti a to je podle genetiky hraniční věk pro těhotenství. Pak už je to prý dost velké riziko.
|
16.8.2007 10:31:11
Dobrý den,
vím, že Váš článek je staršího data, proto doufám, že jste s miminkem v pořádku a zdraví a teď Vám dělá chlapeček jen a jen radost. Příspěvek píši pro maminky, kterým se může přihodit něco podobného... Otěhotněla jsem v roce 2001. Vše probíhalo normálně, až na veliké nevolnosti, které ustaly až v pátém měsíci. Po odběrech na triple test jsem se snažila být v pohodě a nějak nemyslet na to, že by něco mělo být jinak. Při výsledcích přišel šok. Mám skvělého lékaře, který nikdy nebyl hrubý, arogantní, vždy se mi dostalo maximálního vysvětlení. Podezření, že s mým dítětem MOŽNÁ něco není v pořádku mi sdělil tak, jak se předpokládá od lékaře, který dodržuje etiku. Já pesimisticky brala toto sdělení, že mé dítě bude postižené. Objednali mě na genetický ultrazvuk ve 22 týdnu. To čekání bylo nesnesitelné, nemohla jsem spát, jíst, nefungovala jsem, jen při kopání miminka jsem prožívala nepopsatelnou úzkost. Na vyšetřovací lehátko při ultrazvukovém vyšetření jsem si lehala jako do rakve. Lékař mlčel, ¨díval se na obrazovku. Možná to byly dvě, tři minuty, pro mě ovšem nesnesitelné. Potom začal povídat, kde má miminko jaký orgán, měřil délku končetin, zkoumal srdíčko, které jsem sama viděla, jak klepe a oči se mi zalily slzami. A pak výkřik: "Teda ten ho má" z lékařových úst. Kdybych neležela, zhroutím se. Ukazoval příteli, že budeme mít klučinu s velikým pytlíkem, máme ho natočeného na videokazetě, jak si ve mě plave. Mě stále nic nedocházelo. Na dotaz co je miminku lékař odpověděl, že je v pořádku, žádné anomálie nevidí. BUM ten kamen musel udělat v ordinaci díru do země. Nikdy to samozřejmě není 100%, strach mě držel až do porodu, jako každou maminu. Prožila jsem si několik týdnů velikého stresu, ale narodil se nám krásný, zdravý chlapeček, kterému je už nyní skoro 6 let. Přeji všem, které totopotká pevné nervy a sílu bojovat. Hodně štěstí a samá zdravá miminka! |
Pavla, 1 dítě, 16tt |
• |
20.7.2007 13:06:35
Napiš Pavlo,
co jsi čekala třetího kloučka a nešlas na AC, dopadlo všechno dobře? Líbí se mi tvůj názor. Taky uvažuju, že na odběr plod. vody nepůjdu. |
Pavla, 16tt |
• |
19.7.2007 16:51:29
Dnes jsem se od doktora dozvěděla: Negativní skríning, hraniční AFP, amniocentéza na zvážení. V termínu porodu mi bude 30 let. Hodnota AFP: 17,9 iu/mL, hodnota uE3: 2,0 nmol/L, hodnota hCG 36,86 kiu/L. Riziko Down 1 z 1000, riziko NTD 1 z 2500. Už jednou jsem na amnio byla a dopadlo všechno dobře. Jsem rozpolcená, všichni říkaj - je to na tobě. V jednu chvíli vím, že tam nepůjdu, že je riziko DS promile. V druhou minutu jsem rozhodnutá, že tam půjdu, že i vyšetření z krve se může někdy zmýlit a falešně dopadnout dobře. A na lepších UZ se nemusí VVV ukázat. Fakt nevím. Jak to mám vědět? Jsem objednaná na 1.8. do Hradce Králové. Ještě tam nemusím jezdit. Mám strach z 1 procenta potratů při amniocentéze. Proč to musíme prožívat? Stále se mi derou do očí slzy.
|
PajaMM |
17.5.2007 7:47:25
Hezke rano.
Precetla jsem si vas pribeh, Oto, a musim rict, ze me to take moc mrzi. Ale ja mam za sebou ukonceni tehotenstvi ve 23tt z genetickych duvodu - jsou to dva mesice. Bohuzel, u nas geneticke testy ani odber plodove vody nic neresily. Testy jsme meli vsechny v poradku, takze AMC se nedelala (delali mi ji az pred zakrokem a stejne se z ni nic nepoznalo, chromozomalne bylo vse v poradku). Poznali to ve 22tt na UTZ. Nas chlapecek mel velmi vazne VVV a neprezil by. Jednoznacne nam bylo doporuceno ukonceni tehotenstvi - abychom nemucili maleho ani sebe. Rozhodovani bylo tezke, ale rychle. Musela jsem tedy normalne porodit, ale slo to nastesti velmi rychle. Jen to boli....na tele ne(tedy ano, ale to je pomijive), na dusi (to je horsi). Nas oba a celou rodinu. Taky jsme miminko meli vytouzene....ale bohuzel. Ceka nas v cervnu geneticka poradna a muzeme se zacit snazit dal. Takze si myslim, ze nase rozhodnuti byl v danem pripade to nejlepsi mozne - pro vsechny. Nemohla bych se divat, jak nas chlapecek umira a trapit jeho i nas. Cimz nechci rict, ze jste udelali spatne - to v zadnem pripade, rozhodnuti je na kazdem. Jen preju hodne sil a brzy dalsi mimi. Neni to nahrada, to ne, jen je to pak veselejsi vsechno... Drzte se. I my se snazime jit dal.... |
fisperanda |
16.5.2007 21:18:07
Ach jo Oto, to je hrozné. Je mi to tak strašně líto. Držte se!
|
OTA |
• |
16.5.2007 20:47:19
Přidám se do diskuze, ač jsem chlap. Po 9 letech od narození dcery jsme čekali 2. dítě ( už jsme ani nedoufali). Krevní testy bez problému, odběr plod. vody jsme odmítli - mimčo bychom stejně nezabili i kdyby vyšly jakkoli. Měsíc před porodem žena přestala cítit pohyby, tak jsme honem pro jistotu spěchali do nemocnice. Následoval rychlý císařský řez a holčička s Edwards. syndromem byla exportována do krajské nemocnice.Jak mi bylo, když mi lékař řekl - její stav není slučitelný se životem - si jistě umíte představit. Manželka v porodnici ( jen něco tušící) a já pendlující na návštěvě manželky a holčičky. Postupně jsem ženě realitu podával ( dávkovaně) a když holčička po 10 dnech zemřela - už jsme to psychicky unesli . Resume : představa, že bychom tušili 4-5 měsíců riziko - to by bylo dost hrozné. Jsem rád, že jsem malou mohl alespoň 10 dní navštěvovat a mám její fotky, zůstane mi v srdci do konce života.
|
Petra |
• |
12.5.2007 11:55:06
Tak tuhle pani jsem nepochopila.Porodit děcko s vědomím že bude možná postižené a potom ho prostě šoupne někam do ústavu,protože ví že se o něj nedokáže postarat.No tak to je vrchol.Ta to to má vyřešené.Prostě ho potom odloží.
Milá paní a ostatní,kteří zdílí stejný názor.Trošku zapojte mozeček a uvědomte si že tahle možnost opravdu není nejetičtější. Já bych šla okamžitě na potrat.Nedovedla bych přivést na svět děťátko apotom říct-starejte se . Vy si ani nezasloužíte mít děťátko. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.