| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Genetické testy - pár otázek k zamyšlení

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 260 [Dalších 230 >>]
  • 
12.5.2007 11:20:15

Ahoj Petrželko, moje odpověď je asi už neaktuální ale bohužel jsem na tvůj dotaz přišla až nyní, kdy řeším otázku zdali amnio. opět podstoupit či nikoli.
Ale ke tvé otázce abmio. mi dělali v Plzni.
Měj se krásně
Jana
  • 
29.3.2007 20:11:06
Ahoj,
četla jsem příspěvek na téma amnicentézy. O té "naštěstí nebo bohužel" (to nechci hodnotit) nic nevím. Ale zaujala mě Vaše info, že máte syna s VVV extrofie moč. měchýře. I my jsme se s tímto problémem museli a doposud musíme vypořádávat. Mám dceru, které je nyní už 13 let, a zatím (aspoň myslím) život docela zvládáme. Ale blíží se puberta, resp. je v plném květu, a já mám pocit, že mi neustále chybí informace. Tedy zdravotnických informací máme poměrně dost, ale spíš by mne zajímali zkušenosti a postřehy jiných, kteří se s tímto problémem musí také potýkat. Možná bych k diskuzi mohla sama i nějakou tou zkušeností přispět. Zkrátka, sháním kontakty na rodiče a případně i dospělé, kteří mají s extrofií moč. měchýře co do činění. Vzhledem k tomu, o jak vzácné postižení jde, nevím o nikom z našeho okolí a tak hledám na internetu. Zkuste se ozvat, nebo mi dát tip, kde bych mohla s takovýmito lidmi navázat kontakt. Děkuji Štěpánka (můj e-mail je stepanka-k@volny.cz)
  • 
10.3.2007 18:06:02
Ahoj všem,
chci moc poděkovat za tuto diskuzi. I já jsem se tento týden dozvěděla, že máme pravděpodobnost 1:122 Downův syndrom či snad nějakou jinou chromozomální vadu. I to stačilo k mému totálnímu rozhození. Strašně se bojím, čeká mě odběr chor.klků, jsem teprve ve 13.týdnu. Každopádně jste mě, milé dámy, uklidnily, vidím, že v tom nejsem sama. I když to čekání bude hrozné. Člověk stále myslí na to mizivé procento, které může padnout na kohokoli...Nezbývá než se zaměstnat a myslet pozitivně, aby to případně zdravé mimi neodneslo zbytečně....Držte se, Vy všechny se špatnými genet. výsledky!
Hanča
  • 
12.2.2007 13:11:50
Nejsem autorkou předchozích článků, ale domnívám se, že smajlík měl znamenat úsměv nad podceňováním amniocentézy a podobně. Naše lékařství je skutečně na vysoké úrovni a je "úsměvné" podceňovat je. Výsledky jsou vysoce spolehlivé a rizika spojená s vyšetřením méně než minimální :) .
Petrzelka
  • 
17.1.2007 22:39:36
Muzes napsat, dke jsi tu amnio postoupila?
Jinak drzim moc palce, at se ti brzo podari znovu otehotnet a dockas se vytouzeneho detatka!!!

Hana
  • 
21.9.2006 13:13:52
Ahoj Jani,
je mi moc líto, co se Ti přihodilo. My s manželem čekáme dvojčátka a už jsem též ve věku, kdy mi dělali genetické testy. Když první vyšetření dopadlo negativně a přesto jsme byli informováni o možnosti podstoupit amniocentézu, požádala jsem dr. o další testy za pár týdnů jako pojistku, vědoma si možnch rizik. Výsledky byly hluboce negativní, tak jsme se s manželem rozhodli miminka dál netrápit. Ta rizika, jedno z nichž jsi bohužel poznala na vlastní kůži, tam jsou. Naše miminka jsou dlouho očekávaná a vytoužená.
Přeji Ti hodně štěstí a drž se.
  • 
20.9.2006 10:18:11

Presne takhle jsem take uvazovala bohuzel take a tak jsem vysetreni pobstoupila. A presne za mesic po vysetreni jsem o zdrave, vysnene dite prisla jen z duvodu zanetu ke kteremu pri vysetreni doslo, stava se to tak z 1 pripadu ze 100 ale stava.
Nebo,ze bych ted uz mohla 99x bez potizi projit amnio.? No to snad ani nestihnu:-) Ne nedelam se z toho srandu, ani to nechci zlehcovat je to jen obrana, o dite jsem prisla pred 4 dny a docela dost me to rozhodilo.
Jana
  • 
20.9.2006 9:58:11

Pred mesicem jsem absolvovala amniocentezu z duvodu veku, testy dopadly dobre vse bylo v poradku az to soboty kdy jsem
ve 22 tydnu spontalne potratila. Bylo mi receno,ze bohuzel
jsem pri amn. dostala zanet a.....
Jestli se mi podari jeste otehotnet vim, ze uz se tohoto vysetrni nepodstoupim. Jana
petra,anetka
  • 
4.7.2006 8:33:17
Milé maminky,
každá z nás si přeje mít zdravé dítě. Když přijde špatná zpráva, vše najednou ztrácí smysl. Přijde pláč, nechcete nic slyšet a věříte, že se třeba něco stane a všechno dopadne dobře.
Letos v lednu jsem i já dostala špatnou zprávu. Naše druhé dítě, na které jsme se moc těšili i s naší dcerou má anencefalus. Výsledky AFP byly opravdu moc vysoké a pravděpodobnost, že dítě bude v pořádku nebyla žádná. Po absolvování podrobného ultrazvuku jsme museli těhotenství v 18. týdnu ukončit.
Chtěla bych vám, milé maminky, touto cestou říct, je hrozné, když doktoři vyřknou ten ortel a vy to musíte přijmout a rozhodnout se. Ale veřte mi, člověk opravdu vydrží hodně a my ženy obzvlášť. A čas nám pomůže.
I pro mě bylo velmi těžké čekat na další těhotenství, obzvlášť, když 14dní po ukončení se spustilo mléko. Nechtěla jsem čekat a manžela jsem doslova přemluvila. Výsledek ? Samovolný potrat. V tu dobu se ve mě něco zlomilo, a já si řekla dost. Je čas začít myslet normálně!
Teď se těším na konec léta, a bude-li nám přáno, přijde i další dítě.
A nakonec. My ženy, co můžeme mít děti, máme neustále naději.
Přeji vám všem, aby na svět přišly zdravé a krásné děti, ze kterých budete mít radost každý den. Hodně štěstí.
Zároveň bych touto cestou velice ráda poděkovala Prof. Eliášovi z Hradce Králové.
kj.
  • 
3.5.2006 7:51:12
Nemáte pravdu.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 260 [Dalších 230 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.