Jana |
• |
13.11.2005 20:07:20
Chci přidat taky svou zkusenost. Moje těhotenstvi od začatku probíhalo bez jediného problému, až jsem si říkala, že by mi ho každá mohla závidět (žádná nevolnost, zvláštní chutě ..) Po odběru krve mi doktorka doporučila amnio. Každý mi říkal, že to je v pohodě, že na to teď chodí každá druhá. Rozhodli jsme se, že to absolvujeme. Musím říct, že to pro mě bylo dost nepříjemné, ale říkala jsem si, že budeme mít jistotu, že je miminko v pořádku. Asi 5 dnu po odběru jsem začala krvacet a šla do nemocnice. Doktoři mě uklidňovali, že vše bude OK. Jenže po odběru krve se ukázalo , že je v plodové vodě zánět a do 3 dnu jsem potratila. Byla jsem už na začátku 6 měsíce těhotenství, takže to byl vlastně skoro porod. Teď jsem doma a vzpamatovávám se z toho. Je mi 28 a bylo to mé první těhotensví. Na kočárky všude okolo se nemůžu ani podívat, protože hned brečím. Příště už na amniocentézu nepůjdu ani náhodou.Přeju všem, aby nikdy nemuseli mít takovouhle zkušenost. Jana
|
Mirka |
• |
11.11.2005 21:40:48
"Nedokázala bych ho zabít, ale starat se o něj taky nedokážu" - to je vrchol pokrytectví. Určitě se pak autorka bude po zbytek života cítit dobře, když bude žít s vědomím, že "svého chlapečka" hodila někomu na krk a jednou za rok mu doveze bonboniéru. Ani jsem ten článek nečetla celý - takový člověk nemá právo nikoho a nic hodnotit - obzvláště ne lékaře na genetice. Proč si testy nechala dělat, když její rozhodnutí nemůžou ovlivnit. Zbabělost a nezodpovědnost!!!
|
Andy |
• |
28.10.2005 21:36:22
Ahoj Gabka, sme v rovnakej situacii ako ty - tiez v 17 tt a caka ma buduci tyzden v stredu odber plod. vody. Riziko MDown nam vyslo 1:35, co je nieco menej ako 3%. Paradoxne, AFP bolo v norme, bHCG vysoke..Doteraz som sa nedopatrala, co ho moze sposobovat. Vraj je ale mozna daka porucha placenty, prekonany infekt, virus a pod... Ostava nam dufam, ze bude vsetko v poriadku a k nasmu malemu zdravemu pokladikovi , ktory bude mat o chvilku 2 roky nam pribudne este druhy ...Drzim palec, daj vediet ako ste dopadli!! Mimochodom, citim sa uplne OK, malicke sa hlasi, kope, aj vysetrenia v poradni su OK...takze haaadam je to zas len daka chyba v statistike....Pa a drzte sa!
|
PajaMM |
13.10.2005 21:39:50
Gabko,
vubec neni zac!!! Vic pro tebe udelat nemuzu... i kdyz bych moc rada, jen kdyby to slo... Ale verim, ze to bude v poradku. Jinak ja mam zdravou holcicku a "pracujeme" na dalsim, ale musim se priznat, ze bych se rozhodla uplne stejne jako ty, i kdybych cekala sve prvni mimi.. |
gabka |
• |
13.10.2005 21:18:22
moooooc děkuji
|
gabka |
• |
13.10.2005 21:13:04
Myslela jsem to tak, že kdyby to mělo být naše první miminko, kterému bych se mohla 100% věnovat - pak by mé rozhodování bylo v případě špatných výsledků z odběru jiné. Zkrátka bych se rozhodla věnovat mu veškerý můj čas a péči.
Já vím, že děti s Down.s. nemusí skončit v ústavu, ale také vím - co všechno znamená starat se o ně a také vím, že když se chci věnovat našemu prvnímu synkovi také 100%, tak prostě vidím pouze jediné řešení. I když jsem byla vždy proti. Ale něco mi říká, že to opravdu bude v pořádku a tahle zkušenost je také k něčemu dobrá....... Každopádně děkuji za podporu!!!! |
maschul |
13.10.2005 20:55:04
nějak jsem asi úplně nepochopila ten rozdíl od prvního miminka...ale i tak Vám držím palce...a ještě...děti s Downovým syndromem přece vůbec v ústavech být nemusí...já měla stejné výsledky krve a plodová voda dopadla dobře...
|
PajaMM |
13.10.2005 19:36:29
Gabko,
drzim palce a preju vam jen stesti!!! A uvidis, bude to v poradku!!! |
• |
13.10.2005 19:19:48
Jen jsem chtěla přispět i svou zkušeností... jsem v 17týdnu druhého - chtěného těhotenství. To první probíhalo zcela v pořádku - bez problémů - i porod byl skvělý. Na druhé mimi jsme se také těšili a zatím vše probíhalo až na počáteční menší nevolnosti zcela v pořádku a tak jsem byla v šoku, když mi včera přišel dopis, ve kterém mi bylo oznámeno, že vzhledem k tripl testu mám zvýšené riziko Downova syndromu. Mou reakcí byl pláč - jak jinak také.
Nejsem žádná "padavka", ale tohle mě dostalo. Opravdu. Najednou se vše zhroutilo a já jsem nucena řešit věci, které mě ničí. Protože mám zkušenosti a znalosti z oblasti práce s postiženými dětmi - a vím - kolik zaberou času a vyžadují péče a jelikož už máme jednoho 3-letého chlapečka, který je živý a vyžaduje lásku a péči také vím, že mé rozhodnutí nemůže být jiné. Rozhodla jsem se nejprve a to téměř ihned pro odběř plodové vody, protože se nechci trápit až do konce a protože vím, že pokud to dobře nedopadne - nemohu miminko přivést na svět - aby šlo do ústavu. Oba jsme se s manželem shodli, že kdyby šlo o první miminko - bylo by naše rozhodnutí zcela jiné,a le takhle..... Věřím tomu, že vše dopadne dobře - tak jako každý a rozhodně mé miminko miluju a strašně mě bolí, když si uvědomím, co když.......... Ale teď se opravdu chci soustředit na vyšetření plodové vody a zbytek se bude řešit poté.... |
Hedvika, skoro 4 holky |
• |
24.9.2005 17:59:35
čekám 4. dítě, je mi skoro 40 let - a odběr plodové vody jsem absolvovala celkem ráda, abych se ujistila že je mimino zdravé. druhé dítě v pořadí jsem musela předčasně porodit a brzo umřelo, na jeho vadu přišli doktoři dost pozdě. rozhodně bych si "nelajzla" zahrávat si se životem dítěte. docela mě berou takový blbý názory že při odběru plodové vody je hodně potratů - pokud potratí, tak ty děti už jsou ve většině případů nemocný - tohle by vám "bubákům" vysvětlila každá solidní lékařka, která se zabývá genetikou - at je to v Gennetu nebo v porodnici. odběr plodové vody nebolí, je to jen vpich, a pak je přikázaný klid doma. hysterii opravdu nechápu. kdyby některé maminy tak pečlivě daly na péči o předporodní péči jako na tlachy, tak by se i těm doktorům pracovalo kolikrát lépe. odběr plodové vody chrání maminu i mimino a někdy se tím dá zachránit hodně.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.