Ale |
• |
28.8.2004 20:02:12
Ale vis, cestovat muzes i 10 km, do lesa a k rybniku, vsehno je relativni a tvoje duvody, nevim s tim se musis vyrovnat sama, legrace se da uzit s kazdym jenom chtit, vis ja na tyhle testy nikdy nedam, nikdy ti nedaji stoprocentni odpoved, a kazdy zivot je zivotahodny, mela jsi ji dat zivot v dnesni dobe je medicina pokrocila, jednou by se usmala, jednou by ucitila vanek a slunicko na tvari, a kdyz by chtela odejit tak byod vas odesla, tak at mas hodne deti a hodne ceho chces
|
Anetka a dva raubiri |
• |
28.8.2004 18:29:02
Vsechny vas zdravim,
pridam take svuj pohled na celou vec. Pred nejakou dobou jsem otehotnela, tehotenstvi probihalo celkem normalne, sice jsem ze zacatku spinila, ale jinak vsechno bylo v poradku. Zanedbala jsem triple test v 15 tydnu a tak jsem ho absolvovala az v 19 tydnu, komplikace jsem si vubec nepripoustela, mela jsem uz zdrave deti. Potom jsem dostala dopis z genetiky, ze hodnoty AFP jsou vysoke a pro presnost se mam dostavit na geneticky ultrazvuk. Dlouho me prohlizeli az mi sdelili, ze dite ma hydrocefalus, a navic ma rozstep patere. Okamzite mi nabidli, abych zustala v nemocnici, epiduralni anestezii a nasledny porod, protoze ten uz probihal ve 21. tydnu. Kazdy kdo toto zazil vi, co jsem prozivala. Citila jsem se jako vrah a samozrejme jsem potrat nechtela. Gynekolog je muj znamy, takze se se mnou vubec nebavil o tom, ze bych si dite mohla nechat a vysvetlil to tim, ze dite po narozeni nebude schopno jakehokoliv pohybu, bude mit problemy s vyprazdnovanim a stejne budu cekat na to, az umre. Nejhorsi na cele veci bylo to, ze dite bylo me vytouzene devcatko. Zavedli mi tedy tabletku na vyvolani porodu a za cely den jsem opravdu dite porodila. Asi za tyden jsem sla na kontrolu a jen tak mezi reci jsem se zeptala lekarky, jak dopadla pitva - mela jsem strach se zeptat. Odpovedela, ze patolog nezjistil zadna onemocneni ditete. Dnes uz sveho cinu nelituju, mam k tomu i sve osobni duvody, ale souhlasim s tim, ze i matka ma pravo se rozhodnout jaky zivot bude zit a pokud ma uz rodinu a deti, jaky zivot budou zit jeji deti? Postizene dite vyzaduje peci a to kazdodenni, totalne zmeni zivot vsem, pokud bych se znovu mela rozhodnout, vubec bych nemenila, protoze by moji kluci nikdy nemohli prozit tolik legrace, cestovani a zazitku jake jsme mohli mit, s postizenym devcatkem by byl nas zivot uplne jiny. Nedavno jsem take mluvila s jednim lekarem na toto tema, ktery mi rekl, ze nevi, jaka budoucnost nas ceka, protooze stale vice zachranujeme postizene a slabe, je to spravne? Budoucnost patri detem a ty jednou vyrostou. Je to krute, ale je to tak. |
Pavla, dcery 16+14 |
• |
23.7.2004 14:39:45
Ahoj holky,
v prosinci 2002 jsem otěhotněla - znovu jsem se vdala a miminko jsme moc chtěli. Krevní testy vyšly dobře, ale v březnu mi bylo 35 a lékař mě upozornil na to, že jsem moc stará a že bych měla (!) podstoupit vyšetření plodové vody. Já zodpovědná husa jsem šla (bez jakýchkoliv jiných důvodů, jen "pro jistotu"), bohužel jsem byla ten případ riziko 1:100, které jsem tehdy bláhově považovala za nízké a že se zrovna mě nebude týkat. Miminko umřelo týden po odběru plodové vody, dozvěděla jsem se to však až po dvou týdnech, při sdělování výsledků amnio testu - "výsledky jsou maminko v pořádku, máte zdravé děťátko co má správný počet chromozomů a teď ještě uděláme kontrolní ultrazvuk.......... a pak přišlo už jen suché sdělení: plod odumřel, zřejmě narušením při odběru. Musela jsem ho porodit, byla jsem již v pátém měsíci a nikomu podobný zážitek nepřeji. Vyšetření plodu i placenty nepřineslo žádné nové informace, všechno prý bylo v pořádku. Nyní jsem znovu těhotná, zatím pár týdnů, pročítám tyhle stránky, jsem nervózní, jak to všechno bude a jestli se děťátka ještě dočkám. Hledám a nevím co a jsem spíš smutná než veselá, protože mám hrozný strach, jak vše dopadne. Vím, že bych měla být veselá a plná naděje, ale nějak mi to nejde. Držím palce všem těhulkám! |
Jája,2 holky 13+14 |
• |
9.7.2004 13:14:46
Ahoj Inko,
moc ti držím pěstičky,napiš,jak to dopadlo,čtu tady celé dopoledne články a názory a mám z toho hrůzu,jsem v 10.týdnu a je mi 35 let.Když mi bylo 20,tak mě vůbec nenapadaly takové černé myšlenky,Dnes .když vím,co mě čeká za testy,tak mám nervy jak špagátky.Napiš,napiš,napiš!!!!! |
inka 5 mesic |
• |
6.7.2004 20:40:06
Dobrý den dámy, gratuluji ke zdravému miminku! já jsem před dvěma týdny podstoupila amniocentézu a čekám na výsledky. vyšly nám špatné testy AFP. musim říct, že v podstatě nesouhlasim s názorem odmítnout triple test. já vím, že je hrozné čekání na výsledky a na to co bude dál, ale prostě bych nedokázala přivést na svět postiženné dítě. podívejte se do všech těch ůstavů. copak byste se dokázali dívat na to, jak vaše dítě nemá žádné předpoklady normálního života? A co teprve až umřete, co pak s tim dítětem? je to jen můj názor...jedno vím ovšem jistě...pokud by výsledky amniocentézy vyšly špatně jsem rozhodnutá se se svým dítětem rozloučit a ne mu dopřát nijaký život....
|
6.4.2004 12:42:56
To jsem ráda, že to nakonec tak dobře dopadlo! Co M. a její manžel museli prožít, je opravdu strašné. Myslím, že je lepší (alespoň pro mě s mou povahou), když se člověk dozví nějakou zlou zprávu jako fakt, se kterým se musí vyrovnat, a ne jako něco nejistého, co přijít může, ale nemusí... Strach z budoucího bolí víc než tvrdý dopad do reality.
Už dříve jsem se rozhodla v příštím těhotenství triple test odmítnout (naše první dítě zemřelo v 7 měsících na VVV, kterou se nepodařilo odhalit dříve než v 32.tt). |
Petra |
• |
17.2.2004 20:25:16
Milá Monty,
Tak to moc gratuluju! To je paráda! |
8.2.2004 0:29:51
Petro, dík za zájem. :o)
Milada ti už odpověděla - máme zdravýho a šikovnýho kluka, zaplať Pánbůh. Kupodivu je i celkem kliďas, po těch nervech s genetickými testy jsem se bála, aby nebyl neurotik. |
Milada. |
7.2.2004 23:26:57
Petro,
jasněže víme:-)) Má nádhernýho, zdravýho, báječnýho ročního kluka ! Třeba se ozve sama:-) Haloooooooooooo Mo***!!!!!!!!!!!:-) čteš to???????? Milada |
Petra |
• |
7.2.2004 22:54:49
Přečetla jsem si příběh Jany V. (podle data se značným zpožděním). Moc jsem s ní cítila a přála jí, aby vše dobře dopadlo. Nevíte o ní někdo?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.