| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Genetické testy - pár otázek k zamyšlení

Příspěvky 110 z 260 [Dalších 250 >>]
vvv
  • 
26.11.2012 12:35:02
Je to těžko soudit.Nějaká vada je prostě obtíží a nemusí být člověk ani v nejhorších představách připravený.Viděl bych to tak,že když se člověk rozhodne pořídit dítě musí myslet ne jen na to hezké,ale musí být odhodlán a připraven,že se bude muset starat právě o takové dítě s vadou.Nebo musí mít jasno co bude v takové situaci dělat.A i normální dítě může potkat neštěstí a bude bez zraku,bez noh,nebo dostane nějakou nemoc po které bude na dosmrti jiný.Svět je veliký a možností je mnoho.Člověk musí myslet pozitivně i když umírá statistika 1:120 je ještě fajná.A nemusí to dopadnout tak zle.
claca+Dominik12/05+Matěj07/10
9.11.2010 16:59:34
Jano,diskuzi nečtu,je toho moc,já měla podezření na DS 1:13 a to u prvotrimestrálního screeningu,následoval odběr choriových klků,genetika vyšla v pořádku,NTjsme měli 2,5mm,takže následoval ještě podrobný utz na srdce,nic nenašel,takže celé těhu dále probíhalo v pohodě,až na cukrovku a vys.TK,syn se narodil v termínu a přirozeně,měl ale významný šelest na srdci,takže ho druhý den poslali ke kardiologovi a ještě že tak,měl kritickou aortální stenozu a ještě ten den ho operovali v Motole,teď jsou mu 4 měsíce je to krásný a hodný chlapeček,který pěkně prospívá,srdíko se bude ještě opravovat,ale život bude mít úplně normální,chci jen doporučit,vyšší NT znamená také možnost srdeční vady,takže nechte si udělat podrobné echo srdíčka vašeho chlapečka,pokud by měl srd.vadu,tak se i k porodu přistupuje jinak a je lepší to vědět dopředu,než to pak narychlo řešit jako u nás,jinka ale přeji zdravé miminko~x~
diana, kubíček 2 roky a chlapeček v bříšku
  • 
16.7.2010 18:14:27
obdivuji tě, protože já jsem si po špatném triple testu nechala odebrat plodovou vodu a zjistila, že miminko je postižené a nyní mě čeká to nejhorší na světě, nejsem totiž připravená na těžce postižené dítko. omlouvám se vám
9.6.2009 8:34:31
Zdravím!Sestra porodila před 2 měsíci a má holčičku úplně v pořádku.Také byla na amnio a výsledky měla hodně špatné. 1:7 a holčička je úplně zdravá,tak držím palečky:-)
5.6.2009 12:00:20
Jsem teď v 19. týdnu těhotenství, předminulé úterý mi brali plodovou vodu. Je mi 43 let, mám dvě, už dospělé děti, ale tohle malé bych ještě moc chtěla. Zatím probíhá vše v pořádku, jenom stále ještě neznám výsledky amnio... Za týden jdu na ultrazvuk, snad i s manželem, je to hrůza čekat, jak dopadnou výsledky odběru. Doufám, že budou OK, ale u mne je riziko poškození 1:40. Podle statistik. Hanča
  • 
11.11.2008 23:07:21
Blanko prosimvas mejlnete mi detaily...mne bylo receno ze vysledky ACT jsou 100%. To jim jedine snad zamenili vzorek?
  • 
10.9.2008 14:44:08
Já si to prožívám teď a podobné šťastné příhody mě naplňují radostí. Vždyť amniocintéza má 99,9% spolehlivost.. To snad popletly zkumavky.. Jak potom věřit jejich 1% riziko potratu při odběru. Je otázka, jak tyto procenta počítají. Gynekolog nám otevřeně řekl, že se to v podstatě nedá vysledovat. Pochybuji, že jsi po porodu psala do genetické poradny, že si mohou zapsat do statistik špatné výsledky, nebo že něco takového někam zaznamenala porodnice.

Nám vyšla pravděpodobnost 1:35 chromozomální vady. Genetická poradkyně (Genet) byla opravdu nepříjemná a povýšená. Ultrazvuk je v pořádku, lékaři prohlížení miminka dělalo radost a působil velmi pečlivě a profesionálně.

Odběr jsme odmítli, v případě neslučitelné vady se životem bychom to pravděpodobně uvážili. Ale jedna věc je myslet, co bych udělala kdyby, a co uděláš když to opravdu nastane. Strašlivé rozhodnutí postavené na vodě.

Už nebřečím, naděje je naděje, vlastně si s tím nedělám hlavu a upřímně se raduji z každého pohybu. Postižené děti jsou prý také línější. Moje postižená kamarádka prohlásila "dauníci jsou v pohodě". Tak ho přijmeme, lásku a úsměv od něj určitě dostaneme.

Lusika
  • 
3.9.2008 13:46:48
Dobrý den, jak kdybych četla svůj příběh. Prošli jsme si tím samým. Taky jsme čekali podle plodové vody zdravého chlapečka a taky se narodil s extrofií močového měchýře. Ale nevím, jestli až zase budu těhotná dokážu odmítnout jakékoliv vyšetření, které by celé rodině mohlo ušetřit tak velkou bolest. Každopádně amniocentéza není zárukou, s tím naprosto souhlasím. Já se příště chci jít uklidnit na 3D ultrazvuk. Snad to vyjde.
  • 
17.6.2008 18:14:00
Opravdu držím palce. Je mi sice 14 let, ale chápu co prožíváte. Jen se nevzdávejte. Mé známé se narodil postižený chlapeček. Dnes je mu už pět a je radost vidět, že je tu s námi. Buďte silná. S pozdravem Markéta Večeřová
  • 
22.5.2008 9:59:19
RÁDA BYCH PŘISPĚLA DO VAŠÍ DISKUZE :))...NEVĚŘTE TESTŮM, ALE DEJTE NA VLASTNÍ INTUICI...JÁ MĚLA DOWNA POTVRZENÉHO Z AMINOCENTÉZY I KORDOCENTÉZY A NAVZDORY TOMU JSEM PORODILA NAPROSTO ZDRAVOU HOLČIČKU :))..KDYBYCH NEMĚLA O VŠEM DOKUMENTY, TAK BY MI ASI NIKDO NEVĚŘIL...TAKÉ JSEM BYLA NUCENA DO POTRATU A MUSELA PODEPSAT HORU PAPÍRŮ, ŽE SI VĚDOMĚ NECHÁVÁM POSTIŽENÉ DÍTĚ, KTERÉ S NEJVĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOSTÍ BUĎ ZEMŘE PO PORODU NEBO BUDE HLUCHÉ, PŘ JAK MI SDĚLIL "PAN" DOKTOR, ŽE UVIDÍME, ZDA TO BUDE NA ÚSTAV NEBO BUDE MÍT JEN JAZYK VENKU :((...MALÁ SE NARODILA NAPROSTO ZDRAVÁ, UŽ V PORODNICI ZVEDALA HLAVIČKU A VE 3NEDĚLÍCH SE PŘEVALOVALA, COŽ DĚTI S TÍMTO POSTIŽENÍM PRÝ ZVLÁDAJÍ AŽ PO 4.MĚSÍCI...NIKDY BYCH JÍ NEOPUSTILA, I KDYBY TOTO POSTIŽENÍ OPRAVDU MĚLA, ALE JSEM RÁDA, ŽE PŘÍRODA ZASE UKÁZALA, JAK JSME NA NI KRÁTCÍ :))...DRŽÍM VÁM MOC PALEČKY, VÍM, CO JSEM SI PROŽILA JÁ A JAKÁ BYLA ÚLEVA, KDYŽ SE MALÁ NARODILA V POŘÁDKU :))...PA..JITKA
 Příspěvky 110 z 260 [Dalších 250 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.