Claudius |
• |
4.4.2008 13:47:04
Zajimalo by me, co by rodic mel delat, kdyby deti chtely ten divny dalkovy ovladac na roboty videt. Co jim ukazat? Kalkulackou nebo mobilem se asi vsechny deti oblafnout nenechaji.
|
Šitka |
1.3.2008 11:35:32
Dobrý den s tímto zatím problémy sice nemám dcera je ještě hodně malinká ale v případě že chci aby si uklidila hračky tak jí poprosím aby mi podávala hračky a já je dám do krabice kam patří nebo jí podávám hračky aptám se jí kam patří a nebo ať je dá na určité místa samozřejmě musí to být na místo kde se davají pokaždé.
Ještě jsem si vzpoměla na kdysi dávný článek o tom jak donutit děti aby si uklízely špinavé spodní prádlo a ponožky snad by to zabralo i na hračky prostě jednoduše to co zůstane na zemi a nebude tam kde to má být naházejte to dítku do postele a že na tom bude spát né že si to dá bokem ale bude spát na tom,snad jí to donutí si to dát aspoň do krabice nemusí to být úhledně uklizené hlavně aby to nebylo rozházené po celém bytě nevím jaký to bude mít účinek ale za zkoušku to stojí to jak nás maminka se sestrou nutila uklízet si hračky nevím jen vím že jsme si je uklízeli aniž by nás strašila čímkoliv s vyhazováním a zpětným vracením se mi zdá být ne špatný ale časem neučinný prostředek dítě jednou zjistí že ho tím jen strašíte a stejně mu tu hračku jednou vrátite tak bych předpokládala že to zabere asi 2x max 3x a pak se to mine účinkem když vyhodit tak už nevrátit a nekoupit jiné prstě tak jednoduše příjde vlastní vinou o hračky další možná účinná metoda ale pro starší děti je pookud dostávají kapesné tak ať si hračky kupují z kapesného a použíla bych metodu vyhazování ale s tím opatrně ale nejdůležitější by asi bylo aby jste i vy dospělí byli důslední v úklidu když něco chcete po dítěti taky musíte být řádným příkladem rodiče kteří sami pořádně neuklízí nemůžou očekávat že dítě bude pořádnější tak samo když chcete vy po něm něco tak chcete aby to udělalao co nejdřív pokud možno hned vyhovíte mu tak i vy když něco po vás ono potřebuje? |
Markéta |
• |
9.1.2008 11:56:52
to je hezký, to zavedu, az jednou bude mala uklizet :-)
|
Jitka |
• |
20.12.2007 13:06:34
My máme doma zase skřítka Pořádníčka :) Jeho "účinnost" je však nutno obnovovat. Máme takové periody - na začátku stačí říct "uklízíme", po týdnu "uklízíme, dole před dveřmi už táta viděl Pořádníčka" až po "ten tunel opravdu nemáš, Pořádníček si ho odnesl, když si neuklízíš"... A pak se vše opakuje. Navíc Pořádníček zasahuje, i když se synek k hračkám nechová hezky. Hračky se pak za odměnu zase vracejí (např. když je hodný a pomáhá). Uvidíme, jak nám to dlouho vydrží :))
|
13.12.2007 18:36:29
Nemám nic překotného jen chci říct, že naše děti 3, 5 a 8 let zabírají na večerní: "Kdo chce k usínání poslouchat písničky, nebo, kdo chce ráno plyšáčka do školky, ten začne ihned uklízet." a samozřejmě obdobné motivace. Sice se to samozřejmě tu a tam obejde s lehkou revoltou, ale ta je ihned potřena zopakováním motivace. Musím potvrdit, že zvláště malé děti nerady uklízejí samy a povinnost se jim záhy mění v hru, aniž je to zlý záměr. K nasměrování zpět často postačí třeba výzva k soutěži: "Koukej, já budu první, atp." Přeji mnoho úspěchů, a skřítek Pořádníček slavil svého času také dlouho ovace.
|
Leona, dvě princezny |
• |
2.12.2007 17:46:59
U nás chodí v noci skřítek Pořádníček, co posbírá všechny neuklizené hračky. Když je další dny uklizeno, postupně "vrací" ty posbírané.
Kdyby se neuklízelo více dní po sobě, posbírané hračky by daroval chudým dětem, které žádné hračky nemají. Funguje to :-) |
Míša, 2 děti |
• |
17.7.2007 22:19:12
Musím se smát. Nevím, jaká je Vaše Alenka, ale zkusili jsme to u Elišky jenom asi dvakrát. "Eliško, obuj si tu bačkůrku. Eliško, obuj si tu bačkůrku..." Jo, úplně v klidu... Trochu se vztekala. Ale to by se přežilo. Jenže od té doby to dělá ona nám. Je to už tak dva tři roky zpátky (Elišce je šest), ale pořád to používá, když chce něco prosadit (třeba sebe :-)), nebo když mě chce jen vyprovokovat, když se věnuji něčemu nebo někomu jinému než jí. Funguje jí to, vytočí mě to pokaždé :-)
|
Karel |
• |
17.4.2007 2:46:38
Co takhle zkusit seřezat prdel? Funguje to skvěle.
|
Tereza 2 děti 0,5r a 2 r |
• |
23.3.2007 16:15:51
Na své dceři jsem taky zkusila metodu ukliď, nebo vyhodím. Poprvé jsem ji musela půl hodiny uklidňovat z pačtivého záchvatu, podruhé jsem kufřík s hračkama strčila do skříňky u koše, abych je mohla čisté vytáhnout, když bude hodná a ona se na ně chtěla chodit do toho koše dívat!!! Když jsem řekla, že vyhodím kuchyňku, odpověděla, že se tam nevejde (ze vzteku nad odpovědí jsem málem kuchyňku vyhodila ze dveří) a při posledním "vyhazování" už si toho ani nevšimla. Asi koupíme skřítka:-), jen má teď 2,5roku, tak nevím, jak bude reagovat.
|
Šárka a Jiřidlo |
• |
4.3.2007 12:35:42
Můj synek mi večer co večer povídá:"mami musíš pomoct uklízet!" Potom mu stačí když si sednu na židli a on mi ukazuje hračky a povídá mi, co celý den dělali(auto bylo v opravně, pejsek se ztratil ap.). Taky synuvi povídám, co děláme a proč to děláme a jednou za čas mu dovolím, aby si večer hračky nemusel uklidit. Já si myslím, že děti hlavně nechtějí uklízet sami a navíc během chvilky zapomenou, že mají uklízet a začnou si hrát. Taky jsem to dělala ještě v osmi letech. Navíc jsem synovi úklid usnadnila. Na kostky máme velkou krabici a hlavně smetáček a lopatku. A na auta domeček s přihrádkami jako garáže. Ten smetáček a lopatka se mi hodně osvědčil a i moje kamarádka říká, že to funguje. A hlavně pevné nervy.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.