31.1.2007 23:19:00
Tohle je určitě pro děti nejpřijatelnější metoda a ještě zábavnější než dát hračky "spinkat". Ale chce to začít uklízet s časovou rezervou! :)
|
14.1.2007 23:10:40
No jo,ale tam jsou šablony na kraslení na sklo a ne na šití...
|
Bohďa,Šimon 20 měsíců |
• |
12.1.2007 14:46:15
Hodně si s mým malým synem povídám.Už od malička jsem mu výklada a popisovala co zrovna dělám. Např. Když jsem šli ven a oblékali jsme se, tak jsem vše doprovázela mluveným slovem a zdůvodňovala vše co dělám. TeĎ si oblečeme bundičku, dáme botičky, venku fouká vítr, tak musíme tak čepičku a šálu atd. A nestanese mi, že by mi někdy protestoval u oblékání.Myslím si, že si to dítě zaslouží (trpělivě mu to vysvětlit) a lépe to pak i pochopí a přijme to, že je to úplně normální. Než mu jenom říkat: musíš si vzít čepici a bez debat, chceš pár facek? atd atd, toho já nejsem zastáncem a výsledkem pak není poslušnost dítěte, ale jeho vzdor a to přece nechceme.
|
10.1.2007 15:39:36
teda simčo, klobouk dolů a díky za bezvadné nápady :-)
|
Simča, 1 dcera |
• |
10.1.2007 15:30:56
Naše dcerka (15 měsíců) si teprve začíná zvykat uklízet po sobě. Pořád ji nejvíce baví vyhazování hraček do vzduchu a za sebe. Uklízíme formou hry, vždy jeden druh hraček, abych jí to nezprotivila. Když chci, aby si posbírala např. míčky, hrajeme si spolu na pejska, který nosí míčky do pelíšku (malý dětský bazének) a pak si do nich lehne. Když uklízíme stavebnici, vezmeme kyblíček a "sbíráme houby", občas nějakou kostku vyhodíme ven, jako že je to prašivka. Potrhaný časopis cpeme do sáčku (nejlepší je obal od jednorázových plen) a pak se po něm válíme, je to pro dcerku veliká zábava, protože to sama nasbírala a šustí to. Na každý druh hraček se dá něco vymyslet. Až bude umět barvy, budeme sbírat žluté hračky do žluté krabice, červené hračky do červené krabice, apod.
|
jana, honza5,barča4 |
• |
3.11.2006 15:29:09
Skvělý nápad ten skřítek, ale některé děti jsou opravdu "tvrďáci". My jsme zkusili skoro vše. Včera jsem poslouchala hovor v pokojíčku při uklízení: Honzo, a co kdyby sme to neuklidili a potom se budeme v noci dívat, jak hračky chodí za jinýma hodnýma dětma. Naštěstí brácha nesouhlasil. Ale jsou dny, kdy s klidem řeknou, jo, klidně to vyhoď. Ale myslím, že když párkrát použiju konkrétní jméno kamaráda, kterému to odnesu, to někdy zabírá.
Půl skříně už máme plné hraček a myslím, že jediné řešení je opravdu je přestat kupovat. Taky si pamatuju, že když jsme měli za nás méně hraček, víc jsme si jich vážili. Ale nevím, jak to uklízení urychlit. I když po 6 řeknu, ať uklidí, aby stihli večerníčka, stejně to málem nestihnou. |
Jájina |
• |
19.10.2006 16:58:48
Myslím, že v první řadě je vhodné aby dítě nemělo zbytečno moc hraček.
Pak si jich neváží a ví, že když o nějakou přijde, má jich stovky dalších a další dostane.Vím, že v dnešní době je tohle příčena problému s uklízením hraček.Dřív když měl každý když hodně tak 3 hračky tak se o ně setsakramensky staral. Jinak skřítek se mě zdá jako dobrý nápad. |
Claudius |
• |
20.7.2006 16:12:45
Taky jsem stavel koleje, to si pamatuju. Postavil jsem koleje a vlak a uklidil jsem to treba az za dva mesice. Kdybych to mel uklidit hned po jednom pouziti, tak by se nevyplatilo to stavet.
|
Lucka |
• |
20.7.2006 15:35:15
Pamatuji si moc dobře, jak moc se mnou a mou mladší sestrou mamka zlobila. Časem přišla na výbornou metodu - roztřídili jsme si každá "svůj bordel" na svou postel, maminka nastavila časomíru (budík) a mi se ségrou závodili kdo to dřív uklidí a jestli to stihnem. Kdo to vyhrál mohl spát na vrchní palandě. Nepamatuji se, že bysme někdy limit nestihli - a bavilo nás to. Opravdu, možná ještě v pubertě :-)
|
• |
6.6.2006 15:04:06
taky používám skřítka pořádníčka.To máte vidět našeho ondru sám si na něj vzpomene a uklídí si hračky jsou máu 4 roky a praktikuji to tak rok a půl.Vřele doporučuji!!!
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.