| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak uklidit hračky

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 78 [Dalších 38 >>]
  • 
18.5.2006 22:37:15
U nás teda bezpečně zabírá odpadkový koš. Když si Bára nechce uklidit hračky, dojdu pro odpaďák, do kterého jsem pro výstrahu jednu hračku vyhodila (jako). A to byste koukali, jak to potom frčí. Doporučuji všem, u koho nezabrala žádná nabízená metoda jako u nás.
Darina
  • 
25.4.2006 21:24:16
Používám skřítka,aniž bych o tom někde četla a celkem funguje.Náš skřítek je hodný a takový malý poberta,malá se ho nebojí,musí být rychlejší než on, jinak hračky ráno nenajde. Hrozně záleží na tom jak ho dítěti představíte.
Zina a Sonička 04/2003
  • 
7.3.2006 11:59:38
Na moji dceru platí tohle: řeknu jí, pojď, hračky taky chtějí spinkat, uložíme je do krabice, ať si nazejtra odpočinou a můžou si s tebou zase ráno hrát. Když se někdy dcera zdráhá, pohrozím, že jestli je neuloží, nebudou si s ní chtít hrát a utečou k nějaké hodnější holčičce, která se o ně líp postará..a v ten moment je uklizíno:))
Pavla, 4 děti
  • 
2.3.2006 20:45:52
Mám čtyři děti a žádná z uvedených metod nám pro úklid hraček nevyhovuje. Buď některé z dětí příliš stresuje, nebo naopak nechává bez povšimnutí.
A tak mi nezbývá, než kleknout na kolena. Beru hračky do ruky a podávám je dětem, které uklízí. Nejstarší syn /7 let/ už uklízí sám, a ti mladší se učí kde začít a jaký použít systém.
Také děda přišel na geniální nápad. Hru na popeláře. Děda dělá řidiče popelářského auta a děti nakládají popelnice. Tedy hračky do příslušných šuplíků, polic a krabiček. Tato hra je použitelná, jen když děti nejsou příliš unavené a ospalé.
bára
  • 
18.1.2006 23:20:49
moc děkuju za nápad s roboty, ten můj robotínek to se mnou sice začne hrát až tak za rok, ale to do té doby určitě nezapomenu.
Atram,dvě holky 4 a 7
  • 
13.1.2006 22:21:59
Když byly moje dcery ještě malinké, stačilo říci, že neuklizené hračky si v noci odnese Pán hraček a dá je dětem, které je budou lépe opatrovat. Postupem času přestaly na Pána hraček věřit a tak když na ně dnes padne "lenora" a neuklízí, slyší: "Běžte si uklidit všechny VAŠE hračky v pokojíku, jinak je dáme za dvěře pro jiné děti." Později pak pokoj navštívím a se slovy: "Zbylé hračky už asi nejsou vaše,tak je tedy dáme jiným dětem" odcházím pro igelitovou tašku (tašky).Nastane tak vždy bleskový do-úklid pokojíku. A pokud namítáte, že to nejde dělat věčně, že děti prokouknou, věřte,že umístěním igelitky s neuklizenými hračkami za vchodové dvěře, myslím většina dětí pochopí, že to myslíte vážně. A pokud jsou vaše děti "tvrďáci" igelitku skutečně zlikvidujte-schovejte. Děti vám pak jistě příště uvěří, že to myslíte vážně a pokud ne, tak se domnívám,že ve vztahu vašich dětí a jejich hraček není něco v pořádku...nemyslíte?
Alena + dcera 3 roky
  • 
20.12.2005 18:04:02
Ahoj Evelíno, právě jsem si přečetla tvůj příspěvek. Co to zkusit obráceně? Chválit dceru za uklizení třeba jen jedné hračky? Na naši dceru platí - tzv. metoda ohrané desky, tozn. pořád dokola neutrálním hlasem opakuji svůj požadavek - např. Alenko, prosim Tě ukliď si hračky do krabice, Alenko, prosim Tě..... - třeba 15x, vůbec nemluvím lítostivě ani naštvaně a vůbec nereaguju na její argumenty, zavedli jsme to zhruba před půl rokem a zatím to pořád zabírá.
No, uvidíš.
Hodně úspěchů Alena
mája Ondra06/02
  • 
12.10.2005 19:34:53
Taky jsem zkoušela skřítka.No musím říct, že ze začátku to i fungovalo,ale teď se na mě usměje a řekne ať si je vezme.Na druhý den si vybere jinou hračku,kterou mu neodnesl. Nyní má jen polovinu hraček a vůbec mu to nevadí. Někdy mu k hraní postačí kuchyňské pomůcky. Prosím poraďte jak vyzrát nad malým neposedou, kterého nic nerozháže.
8.9.2005 12:53:56
V zoufalství jsem včera usedla k internetu, po tom co po půlhodinovém přemlouvání, aby si naše 2,5 letá princezna uklidila hračky, jsem docílila jen toho, že dostala záchvat pláče, který trval možná stejně dlouho jako to přemlouvání. Po přečtení tohoto článku, jsem moc nedoufala, že by to u nás mohlo fungovat, ale přes to jsem to vyzkoušela. Tu rychlost jakou byla hračky uklizeny jsem ještě neviděla, jen pak malá měla nějaké řeči o bubácích, tak jsem jí hned připoměla, že žádní bubáci nejsou a skřítek je jen takový malý panáček. Uvidíme, jak dlouho jí to nadšení vydrží:-)
4.9.2005 13:52:52
Vážené maminky, tatínkové a ostatní pečovatelé. U nás nezabíralo snad nikdy nic, ani po dobrém ani výhružky tipu skřítek uklízníček všechny neuklizené hračky odnese! U našeho syna zabírá toto: jakmile ho o uklizení hraček požádá hračka (plyšák, třeba méďa, u nás hodně oblíbený šmoula), jde uklízet a vše uklidí naprosto perfektně a sám. Jen musí na něho šmoulík mluvit (mluví taťka či já změněným hlasem), tleskat a chválit ho jak to krásně dělá.Ale jak říkám, poslechne i jiného plyšáka a to na ně není a nikdy nebyl nijak zvlášť fixovaný, jen s některými spává (méďa, Shrek, šmoulík,slon, kočička). Zkuste to i u vašich malých dětí, třeba to výjde. Mnoho zdaru a hodné děti!

Dáša
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 78 [Dalších 38 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.