Lenka |
• |
23.2.2005 21:52:16
To zní slibně.
|
• |
24.11.2004 12:30:15
No jo, ono se rekne vysavac, ale nase starsi ctyrleta dcera mi na to jednoduse odpovi....
" Mami, vzdyt se do toho vysavace ty hracky nevejdou..." a je vymalovano. |
• |
13.8.2004 20:40:18
Ještě to stále není to na co by náš Honzík skočil, tyto malé podvody ihned odhalil :-)
|
• |
27.7.2004 1:34:05
Jsme nemocné a proto hledám touto cestou
NÁHRADNÍKA na následující akci: Letní pobyt rodin s malými dětmi v Orlických horách 1. - 8. 8. 2004 C e n a : 1 600,- Kč !!! (přispíval Magistrát) v ceně-1xplná penze, dvoulůžkový pokoj (pro příp. změny bych kontaktovala pořadatele akce, tj. MŠ Hřibská-MC) Program: dopol.cvičení,říkadla,písničky,výtvarka,sběr hud v lese, odpol. výlet, houby, pohádka, táborák.. večer pro rodiče "ateliéry" Mohu předat z internetu vyjeté vlak. spoje Na akci bude zdravotnice. k.nambancova@seznam.cz |
jana |
• |
21.6.2004 19:02:56
My jsme meli uplne stejny problem,ale od te doby,co nas trilety chlapecek videl pohadku o pejskovi a kocicce,jak nasli tu pohozenou panenku(nevim,jak se presne jmenuje) a obcas pripomenu,ze vsechny pohazene hracky v noci placou,mame klid.Neuklidi si sam vsechno,musim mu to vzdycky pripomenout,ale u nas to zabralo.Je ale zvlastni,ze tuto pohadku uz nechce vubec videt,ani cist,i kdyz ostatni pohadky o pejskovi a kocicce chce slyset porad dokola.
|
Lída. |
17.6.2004 20:27:54
ahoj,
řekla bych, že si to tvoje dcera vyřešila sama - nevadí jí, že nemá pokoj plný hraček. Zkus vymyslet, kam schované hračky uložit na delší dobu, nech jí pastelky, výhledově třeba stavebnici, panenku, na kterou si vzpomene. Ty nebudeš muset uklízet, ani se s ní dohadovat. Ona nebude vyrůstat a zvykat si žít mezi rozházenými hračkami, soustředí se na hru s několika málo. Možná stojí jen o hraní a povídání s tebou a hračky jí prostě nechybí. Děti také někdy neumějí uklidit, představují si pod tím něco jiného, než my, rozházený pokoj je pro ně moře práce, před kterou radši utečou, protože se jim zdá nekonečná a nevědí, kde začít. Můžeš jí navrhnout, že spolu uklidíte pět věcí, nebo že budete uklízet, dokud nedohraje nebo nedozpíváte písničku. Nějak to rozdělit do malých pochopitelných intervalů. Mluvím z vlastní zkušenosti. A také minimalizujeme hračky. Nevěřila bys, máme tři plné krabice plné hraček (hlavně auta, mám dva kluky), které děti vůbec nepostrádají. Jestli mluvíš anglicky, na další tipy můžeš kouknout sem http://www.flylady.net/pages/kidstips.asp Jestli ne, napiš, časem to budu překládat. Lída |
Jackie1 |
17.6.2004 15:12:44
Mám dcerku Haničku, ted oslavila čtvrté narozeniny. Je moc hodná a šikovná, ale za nic na světě ji nemohu přimět, aby si uklidila své věci. Bud řekne, že je nechce, že jí to nevadí, když je dám jiným dětem nebo, že je stejně nepotřebuje. Zkoušela jsem skřítka...jmenuje se Zašamšák a co není uklizené, to odnáší pryč....dcerka už dva týdny nemá, kromě pastelek, vůbec žádné hračky a je jí to úplně jedno. Já mám ale přeplněné skříně a šatnu. :-( Nezabralo ani když jsem řekla, že hračku vyhodím..šla a klidně jí vyhodila sama, přestože jí měla moc ráda. Také jsem zkoušela různá omezení a zákazy..když udělala neskutečný nepořádek po celém bytě a já už na to neměla nervy, tak jsem jí nejdřív zakázala Večerníček, další den, že už jí nebudu číst pohádky, další, že už nebudu ani zpívat, další, že si s ní nebudu hrát, další den..že nepůjdeme ven a další, že jí dokonce nedám ani celý den najíst...a výsledek..vzdala jsem to já...bylo jí to jedno...
Jsem naprosto bezradná, poradte mi, prosím..mě už nápady došly. Moc děkuji. Klidně pište na můj email...evelina.m@centrum.cz |
Jackie1 |
17.6.2004 15:12:22
Mám dcerku Haničku, ted oslavila čtvrté narozeniny. Je moc hodná a šikovná, ale za nic na světě ji nemohu přimět, aby si uklidila své věci. Bud řekne, že je nechce, že jí to nevadí, když je dám jiným dětem nebo, že je stejně nepotřebuje. Zkoušela jsem skřítka...jmenuje se Zašamšák a co není uklizené, to odnáší pryč....dcerka už dva týdny nemá, kromě pastelek, vůbec žádné hračky a je jí to úplně jedno. Já mám ale přeplněné skříně a šatnu. :-( Nezabralo ani když jsem řekla, že hračku vyhodím..šla a klidně jí vyhodila sama, přestože jí měla moc ráda. Také jsem zkoušela různá omezení a zákazy..když udělala neskutečný nepořádek po celém bytě a já už na to neměla nervy, tak jsem jí nejdřív zakázala Večerníček, další den, že už jí nebudu číst pohádky, další, že už nebudu ani zpívat, další, že si s ní nebudu hrát, další den..že nepůjdeme ven a další, že jí dokonce nedám ani celý den najíst...a výsledek..vzdala jsem to já...bylo jí to jedno...
Jsem naprosto bezradná, poradte mi, prosím..mě už nápady došly. Moc děkuji. Klidně pište na můj email...evelina.m@centrum.cz |
katka |
• |
16.6.2004 12:20:59
my mame upratovacieho dedka, ktory pride, ked syn zaspi a vsetky neupratane hracky si vezme. Ked mal syn tri roky, zaberalo to fantasticky, teraz po roku chce nejake hracky nechat na koberci, aby ich dedko rozdal chudobnym detom. Tiez som musela premysliet vztahy a kontakty medzi upratovacim dedkom, Mikulasom, Jeziskom a Harrym Potterom.
|
16.5.2004 22:53:27
Koukám, že skřítečka budu muset vyzkoušet také, třeba zabere:0) U nás zatím zabírá to co u Mirky: Nedá se tady projít, takže nemůžu k tobě do postýlky přečíst pohádku... Většinou to zabere, i když někdy mi jen udělá "cestičku" k posteli a tím to končí:0(
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.