Zuzana |
17.4.2004 23:09:04
Hm, tak to u nás nadpřirozené bytosti nefungovaly, na mě i na sestru platila jedině hrozba rákosky :)))
|
lenka novám253 |
• |
25.3.2004 12:45:49
jak to delate ze čarujes naučíš mě to verča.lel
|
• |
18.3.2004 23:50:30
Přesně tohle děláme při úklidu s Kubčou...Nepomohl žádný skřítek,žádné za pět minut večerníček,nic..
Když jsem mu řekla,že hračky si odnese třeba rarášek, řekl: Tak atˇ si je veme..A ikdyž některé hračky postupně mizely,jemu to bylo jedno.Tedˇ se mi osvědčila metoda,kdy mu řeknu,co by si měl uklidit a když to neudělá,všechno mu nahážu na jednu hromadu a panečku,jak najednou začne uklízet,abych náhodou v tom "uklízení" na jednu hromadu nepokračovala :-) Na každého zabírá holt něco jiného :-)) |
5.3.2004 22:30:21
Hmmm :o) Oblíbené hračky má dítko VŠECHNY natahané v posteli (ano, viděla jsem ji spát i s nohama na zemi a tělem na posteli, neb se tam líp nevešla :o) ), a osud těch ostatních jí víceméně nezajímá... Není to tak dávno, co mi bez nejmenších problémů některé hezké hračky pomáhala vybírat a balit pro děti z azyláku... Jediný problém je, když se k JEJÍM hračkám blíží její mladší sestra - to je potom schopná je během chvilky třeba zavěsit ke stropu, jen aby je odstranila z jejího dosahu...
S. |
Petra, Anna 3 |
• |
5.3.2004 21:43:34
Od té doby, co k nám večer, když už A. spí, chodí na návštěvu skřítek Uklízíček, aby zkontroloval, jestli jsou hračky na svých místech, máme po problémech s úklidem. Uklízíček neuklizené hračky odnáší dětem, co si hračky uklízejí. Musíme ale vždycky trochu pomáhat, protože fakt, že právě uklízíme, udrží A. v hlavince asi tak 3 sec- večerní únava dělá své. A nápodoba pomáhá. Taky se snažíme, aby vše probíhalo v klidu a nepokazili jsme si večer vzájemným pruzením. I usínání, se kterým byly u nás taky odjakživa potíže, probíhá v mnohem větší pohodě.
Takže posílám díky tomu, kdo sem ten nápad se skřítkem dal, funguje to! |
Mirka, Petruška 6 let |
• |
28.1.2004 11:35:46
Dobrý den, u nás kdysi fungovala velmi dobře hra na Permoníky - to jsou skřítci, kteří v noci odnášejí dětem hračky, které si samy neuklidily. Odnášejí si je do svých jeskyní pro své maličké a ti se o své hračky velmi dobře starají. Nyní hru již nehrajeme, stačí říct, že v takovémto binci nečtu večerní pohádku na dobrou noc a vše je rázem uklizeno. Ale i dodnes často vypomůžu. Mirka
|
petra, aninka 3 |
• |
10.1.2004 20:56:02
A co začít s výchovou k úklidu hraček až bude trochu starší? U naší dcery ve dvou letech nezabíralo nic- zkrátka neměla ke svým hračkám až tak silný vztah. Se stoupající oblibou některých hraček už zmíněné triky fungovat začaly. Také je možné, že vám kluk prostě nevěří, že to opravdu uděláte :)
|
Kopo |
2.1.2004 14:26:22
Vyzkoušela jsem už snad všechno - "spálit hračky v kotli", skřítka, odnést je dětem, které se o hračky budou starat a uklízet si je. Nic nefunguje. Dvouletý syn vždy s naprostým klidem řekne, abych je odnesla, ať hračky spálím, nebo ať si je skřítek odnese.
Nevěděl byste někdo jiný trik, jak ho o úklidu hraček přesvědčit? A co hračky neuklízet? |
20.9.2003 22:32:41
Taky už umím svoji tříletou dceru přesvědčit k uklízení :o) Stačí do prostoru, kde má poházené hračky položit naše půlroční mrně a už to sviští... "Laděnko, nesmíš Méďulku!" "Laděnko, nesmíš autíčko!" "Laděnko, néééé!"... a všechno, co se válí v Ladiným dosahu (přemisťuje se docela slušně a obratně) okamžitě mizí uklizené v poličkách :oD
S. |
Ester, dcera3r,syn1r |
• |
20.9.2003 21:07:28
Už asi tak rok Eliška chodí hračky do pokjíčku začarovat.Nikdo se nesmí dívat a po chvilce musíme všichni obdivovat její čáry. Ale samozřejmě to není vždy tak, někdy musí maminka pomáhat. A někdy musím -čarovat- sama.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.