Iva, dcera 5, syn 6 |
• |
30.5.2003 8:43:41
Použila som tento nápad pred dvoma či troma rokmi a syn ma prekvapil svojou reakciou - začal sa každý večer vypytovať, či aj dnes mu bude chodiť škriatok po izbe a kade príde a či mu chodí aj po perinke. Izbička prestala byť pre neho bezpečnou. Na škriatka si spomenul len tesne pred spaním a s plačom si zachraňoval, čo sa dalo...
|
20.12.2002 12:57:12
Přeji dobrý den,
mohu poradit metodu, která 100% zabírala na mne (dodnes si to pamatuji) a kterou jsem s úspěchem vyzkoušel na svém synovci v jeho cca dvou letech. Dcera je ještě moc malá, tak později uvidíme. Doporučuji, když neulidí dobrovolně, začít zametat směrem ke koši na odpadky všechno, co zbylo na podlaze. Tak rychle jsem nikdy nikoho hračky sbírat neviděl. (Ale skřítek Uklízíček se mi líbí víc.) Petr |
Jana, dcera 2,5 roku |
• |
16.9.2001 22:01:52
Moje velmi tvrdohlavá dcera!! Odměna, plácnutí přes zadek, ani nijaké jiné triky nezabraly. Jediné co ano - pohrozit, že ty hračky vyhodím. Stačí věta " Jestli ty hračky budu muset uklidit já, vezmu je a vyhodím". Ten moment uklízí. A pokud už jste ty hračky napůl uklidili a dítě prohlásilo - budu uklízet já - znovu je rozsypejte a nechte je uklidit dítětem. Je to ošklivé, přiznávám, ale u nás to funguje.
|
Jana |
• |
17.11.2000 18:37:34
Skřítek uklízíček fantasticky zabírá. Máme doma 3 letou holčičku. Nikdy se jí do uklízení moc nechtělo. A když už začla, tak si se vším najednou potřebovala hrát a uklízelo se třeba 2 hodiny. Od té doby co tu máme skřítka, stačí se zmínit, a už raději uklízí.Jednou nechala venku přes noc kyblíček s křídama, tak jsme ho schovali a řekli, že když si ho neuklidila, že ho skřítek odnesl jiným dětem, které si dávají na věci pozor, pak uklízela jak divá a když se po 2 dnech křídy zase objevily, byla moc ráda, že jí je ten skřítek zase vrátil. Děkuji mockrát za skřítka uklízíčka, který zachránil denní dohadování nad úklidem.
Ještě funguje jedna věc, a to vysavač. Prostě spapá všechno, co mu přijde do cesty a koberec je od hraček za chvilku jako vymydlený. |
• |
9.11.2000 13:13:43
Nejlepší osvědčená metoda u mých dětí: nechceš si uklidit věci? Dobře, chystám si tašku a všechno, co nebude uklizené odnáším Haniččce a Honzíkovi. Několikrát visela taška na věšáku, plná hraček, připravená,že se odnese. Nepřišli hned, ale v těch dětských hlavičkách se to rozleželo a sami přišli, že si to rozmysleli.
|
Iveta, dcery 6 a 2roky |
• |
9.5.2000 22:48:44
Pokusili jsme se kdysi (bylo to ještě před narozením druhého dítěte) také vymyslet pohádkovou bytost, která neuklizené hračky odnáší pryč. Výsledek? Po několika dnech znatelný úbytek hraček v pokojíčku, ovšem dceři to vůbec nevadilo. Usoudili jsme, že po čase by byla úplně bez hraček. Nemáte někdo jiný nápad?
|
• |
3.5.2000 1:14:59
Teda to je bomba. Když jsem četl váš článek asi před půl rokem, byly naší dcerce 3 roky. Když jsme jí konečně dostali do postele, nastala brigáda na úklid a odsun hraček z obýváku. Po přečtení hraček jsem manželce řekl, že jsem na trhu objevil stánek se skřítky a že tam měli toho skřítka uklízíčka... Manželka okamžitě pochopila, o co jde a dcerka si hrála v koutku a vlastně nijak nereagovala. Pak začala postupně hračky stahovat do dětského pokoje. Večer, než šla spát, nebylo v obýváku nic!!! Druhý den dopoledne šla s maminkou nakoupit, najednou už oblečená se vrhla do obýváku a odnesla všechny hračky do pokojíčku. Dnes je u nás skřítek více než půl roku a já musím říct, že ještě neměl šanci žádnou hračku schovat, tedy "dát jí dětem, které si své hračky uklízejí". Opravdu mi dcerka dosud tuto možnost nedala.
Díky za skřítka, kdo to vymyslel, měl by dostat Nobelovu cenu. Jde to bez křiku i výprasku a perfektně funguje, dokonce bez baterek!!! |
michal jede tříletý synovec |
• |
3.11.1999 14:18:05
Domů jsme "nastěhovali" skřítka, který v noci slídí po bytě, a neuklizené hračky sbírá a pochopitelně nevrací.
máme velký dům, a hračky byly skoro všude, hlavně ty menší. teď synovec prolézá i ty nejzapadlejší kouty, aby o zádnou hračku nepřišel, a zárověň hledá skřítkovo doupě. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.