| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Kožní lékař nebo léčitel

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 30 
  • 
3.9.2005 10:45:20
Dobrý denI já jsem alergik astmatik, teď mi zjistili zvýšenou funkci štítné žlázy. Léčím se 10 let a můj stav je pořád stejný. Před rokum jsem si nechala udělat za 1070 korun test vlasů, ve vlasech se veškeré nedostatky udržují až čtyři měsíce nazpátek. Výsledek mě velice překvapil, doporučili mi co mám jíst a potravinové doplňky. Když jdrm to dodržovala bylo mi fajn.Přijdou dvě složky, jedna pro vás a druhá pro vašeho lékaře, ale moje doktora to považuje za podvod.Ťeď mi zjistili tu ¨štítnou žlázu, ale oni to tam psali. Bylo přece jednoduší začít se zajímat dřív, a ne až teď kdy je pozdě. Test se jmenuje Biomol, ale není v obchodech, pokud vás to zajímá napište a já vám podám informace. V únoru jsem portatila(anembriola) je to možná i proto, že to doktory nezajímá. Věří jen své pravdě. Já sem se přesvědčila, že není špatné si nějaké vyšetření zaplatit, protože doktom je to asi jendo jak vám je.Mějte je pěkně
  • 
13.5.2005 21:04:40
mám sennou rýmu od pol.května do konce července(asi 7 let), rýma, ucpaný nos, záněty spojivek ze svědění očí.Jak doporučujete léčit v těhotenství?
Děkuji za odpověď
  • 
4.5.2005 9:23:24
Chtěla bych všechny varovat, aby dali pozor na časté používání kortikoidních mastí, které sice většinou znamená rychlou úlevu od svědění a zmírnění nebo i dočasné zmizení ekzému, ale po letech se to mimo jiné projeví na kloubech!! Když mi po čtyřícítce začla artróza v kloubech,zjistilo se že na to mělo vliv letité užívání kortikoidů. Bude mi 5O let a když jsem byla malá, zrovna se kortikoidní masti objevovaly. Sice nás kožní lékařky upozorňovaly: " mažte jen slabě a ne často", ale vysvětlujte to školou povinné holce.Na rady rodičů ani doktorky jsem nedala, pro mě bylo hlavní, že se mi ulevilo. Ekzém mi dlouho přetrvával hlavně na rukou. Je pravda, že kolem puberty jsem ho už skoro neměla, ale po letech zkušeností mohu říct, že se mi s ustupujícím ekzémem projevila alergie (pyl,prach, některá syrová zelenina aj.)a dnes mě na alergilogii pozorují, jestli se časem nepřidá astma. Na alergologii docházím strašnou spoustu let, ALE: ať zkoumají co chtějí, vždy při potížích jím prášky, příp.kapky na alerg.rýmu apod., kdysi jsem prošla i denními vakcínami, prostě vším možným, ale s t e j n ě se období alergických potíží musí protrpět, nikdo nic ještě nevymyslel, aby mě to přešlo.Protože např. létání pylu ve vzduchu se prostě zabránit nedá! Pokud by se dal organismus na to nějak připravit, musela bych to nějak poznat - za ta léta už se na mně vyzkoušelo co se dá.Ale bohoužel...
Takže radím: musíte se jen obrnit trpělivostí (zejména u malých dětí je to hrozné), ZKOUŠET - opravdu sami zkoušet co je či není vhodné - věřte mi, nikdo nic zázračného zatím nevymyslel a na každého působí léky i jiné léčebné způsoby jinak. Po těch letech vím, že se vždy musí "něco" potkat s "něčím" (např.syrové jablko s jiným podnětem, třeba pyl,jiná potravina, ale i slunce!). Probém je, že se to NEDÁ vypozorovat, a tak mně třeba někdy syrové jablko n.třešně vyvolají pálení v krku, pupínky na puse (větš.rychle odezní) a jindy toho samého můžu sníst kolik chci a nevadí mi to.Totéž třeba při loupání syrových brambor nebo mrkve-někdy vyvolá ekzém na rukou jindy nic.
Když jsem byla v předškol.věku a ekzém kulminoval, tak našim kožařka zakázala, aby mi dávali jahody, čokoládu a spoustu jiných věcí -brečela jsem,že to chci a rodiče pochopitelně trpěli víc než já. A když se po delší době ekzém stejně nezlepšil, začala jsem zas jíst všechno a nic se nezhoršilo, prostě nastejno.
Ještě na závěr - u ekzému je jeden z nejdůležitějších faktorů zlepšení DOBRÁ PSYCHIKA, nervózní prostředí vše velice zhoršuje.

• 
29.4.2005 19:17:56
Dobrý den,procházím různá témata a přečetla jsem si váš dotaz.
Mám syna,kterému budou v červenci 3 roky a taky trpí atopickým ekzémem. dělaly mu taky testy a má alergii na oříšky a vaječný bílek. Chodíme k obvodní doktorce,která mu napíše mast Elocom,která je pouze na předpis,po 2 dnech perfektně zabere,ale smí se mazat pouze tak týden a jen max.2x denně,ale když jí vysadíme,do 14 dnů je ekzém zpět. A to se ta mast nesmí používat pořád,protože v ní jsou kortikosteroidy a je návyková,tak jsem byla i u alergoložky a ta nám zase napsala Elocom,to je něco podobného,zabere a pak se to zase vrátí. Už jsme z toho otrávení,protože jsme zkoušely mastičky atd.koupele,ale prostě pokaždé se to vrátí a to nás to trápí už od narození. Za týden jdeme opět k alergoložce,tak doufám,že už mu něco nasadí a zabere to ,protože ho to také svědí a když si to rozdrbe,tak mu to krvácí a samozřejmě pláče. petra kolín
  • 
7.4.2005 18:39:52
Mila Hanko,mam 2 leteho prcka,kterymu se ted v zime poprve objevil exem-flicek na tvari.Dostal od Dr.Locoid,Fenistil,vitaminovou mast,nejakou mast viroveho puvodu a dalsi,pak nas poslala na kozni kde opet nejake kortokoidni,penicilinove atd.a vysledek je ten ze se to postupne rozlezlo po celem tele.
Tez jsme byli u Dr.od Jonase coz nebylo vubec levne,ale mame pry vynechat mleko cokolada orechy bilek.Tyden uz bereme co nam dala tak jsem zvedava jak to zabere.Tez jsme objednani na alergologii a ke koznimu,ktery mluvil v TV,ze uz existuji moderni nekortoidni masti.Jak jsem zjistila,jedna z nich se jmenuje Elidel,stoji 600Kc a deti doplaci 150Kc,dospeli si ji musi hradit celou.Doktori ji pry nechteji psat,protoze je tak draha.
Jestli chcete,muzeme si vymenit zkusenosti jak to s nasimi prcky pokracuje a co pomaha.
kakadupark@seznam.cz
  • 
7.4.2005 16:58:54
Dobrý den, přečetla jsem si, co jste napsala, soucítím s Váma, ale hlavně Vaším synem. Já sama jsem měla atop. e. X let a to úplně po celém těle. Dnes je mi 31 a nemám ani flíček. Jestli jste on-line, podívejte se na www.celostimedicina.cz, je tam poradna, spousta doplňků ke stravě i mazadel. Mudr. Šácha komunikuje a třeba Vám poradí.
  • 
14.3.2005 19:52:13
Nám na škrábání pomohla homeopatická mastička RUBISAN volně prodejný za 70kč pojišťovny nehradí a co můžů poradit doktro Fildán z Brna tel. 541217726 má přístroj a tím zjistí, kde je v těle problém a předepíše i léky, bohužel to nehradí pojišťovny a tak se to musí platit ale nám se to vyplatilo u malé zjistil, že v těle nemá nic a problém je v prostředí a tak jsem vyzkoušela ekologické prací prášky a jsme bez ekzémů
  • 
7.3.2005 20:41:08
Mám 19 měsíčního syna s toutéž diagnózou. Atopický ekzém se projevil ve 3 týdnech po narození. Nejprve to byly pokusy Dr.kožní, co vlastně zabere, hrozné období, kdy je dítě jen pokusný králík. Do jednoho roka bral můj syn Zaditen a Zyrtec. Fenistil taky nezabíral, Holtova mast taky ne. Koupu dodnes v Linola Fett, promašťovala jsem celé tělo modrou indulonou, která byla nejmastnější. Nyní už měsíc promašťuji krémem připraveným v lékárně, synderman, který hradí pojišťovna. Ale úspěch u nás měla zásadní změna stravování. A to podle krevních skupin. Jsem 0 a celé těhotenství jsem pila litry mléka- moje hrubá chyba! Je nutné zjistit, jaká potravina dítěti atopický ekzém vyvolává. Zkuste si přečíst knihy od MUDr. Petra Fořta o zdravé výživě pro děti. Jsou zdrojem inspirace a inpulsem k přemýšlení nad stravou dětí, kojících, těhotných.
  • 
7.3.2005 15:09:23
Chtěla bych přidat jednu zkušenost. Je mi 25 let.Ale přesně toto jsem si prošla v dětství taky. Hrůza pro mě i rodiče a do toho mám ještě alergii na vše možné. Nicméně jsem vyzkoušela také vše,ale po čem mi ekzém zmizel úplně byla akupunktura.Taky se vychází z očisty těla a opravdu to zabralo.Po jedné sérii léčení jsem měla za nějakou dobu naprostý pokoj. Zkusta se na to informovat.Přeji mnoho úspěchů a trpělivost.
  • 
22.1.2005 19:18:54
Ahoj,
nám se osvědčily koupele v odvaru z ovesných vloček . Když se malá škrabala nejvíc, tak jsem jí i převařovala vodu ke koupání, u nás je tvrdá. Také není špatná koupel Linola, hradí to pojišťovna.
Když se malá akutně škrabala, pomohlo jí namazání Holtovým krémem, obsahuje chladivý mentol a dehet a škrob(30Kč). Pozor, nemazat na obličej, když jdeš ven.
Jinak malou promazávám dělaným krémem, který se skládá z masťového základu bez parfému a z trochy Infadolanu, píše nám to kožařka, ale udělají ti to i v lékárně. Dcera indulonu taky nesnášela.

Bea
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 30 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.