9.12.2002 0:38:46
A co? Kde jsou ženský, tam je přece vždycky drbárna, ne? :o) To snad jenom mužský mívaj pocit, že je pořád potřeba řešit něco důležitého... Například můj manžel - když jsme se byli podívat ve Vrchlabí, tak mi manžel téměř nepříčetný z toho, že jsme si dokázaly s jednou místní lékařkou půl hodiny povídat o ambulantním porodu, i když to podstatný by se prý dalo říct za tři minuty... No, možná jo, ale určitě bych z takové diskuze neodcházela s pocite, s jakým fajn člověkem jsem se setkala a jak jsem si krásně popovídala :o) Mimochodem, po té půlhodině jsem sice věděla všechno podstatné, ale třeba jaký názor na ambulantní porodymá přímo paní doktorka nevím... Po z kušenostech z Prahy mi to připadá docela zvláštní... ale kdybych chtěla tvrdit, že mi to vadí, tak bych moc lhala :o)
S. |
9.12.2002 0:32:28
Viď :o( Ale jak mě upozornila paní dr. z Vrchlabí, problémy s domácí péčí nejsou jenom u ambulantních porodů, ale ve zdravotnictví celkově, protože pojišťovny prý radši platí nemocnicím, než agenturám domácí péče. Ách jo, já bych tak ráda šla brzy po porodu domů, ale nejsem si jistá, jestli se mi to vůbec podaří zorganizovat.
S. |
9.12.2002 0:29:51
a ha drbárna! Tak to jo...:))) L.
|
9.12.2002 0:26:12
Lukáši, už jsem tu tolikrát psala, že jsem rodila v Praze - Krči, že už mi připadá zbytečné to opakovat... A jméno porodníka neznám, i když jsem se pokoušela aspoň dodatečně zjistit. :o(
Ale jinak já tuhle diskuzi beru spíš jako drbárnu, řekněme námět k zamyšlení, na co si by se měly ženy poptat nebo na by si měly dát pozor a tak. Stížnost (spolu s návrhem na to, jak by se dala situace zlepšit) jsem kdysi pposílala přímo primáři kliniky, jen co se mi podařilo se z jejich péče vzpamatovat :o) Rozhodně by mi jpřipadalo značně naivní stěžovat si tady, kde se stejně nic nevyřeší... S. |
*Aida* |
9.12.2002 0:25:56
Nezbyva nez souhlasit bohuzel. Ale myslim ze se to do budoucna zmeni, hlavne pokud bude velka poptavka. Ja jsem z toho minule byla tak unesena, ze jsem o tom musela napsat :o). Prala bych takove sluzby vsem maminam, prichod domu hlavne poprve je velky krok do neznama a porodni asistentka prichazejici na navstevy resici vsechny nastale problemy od kojeni po kakani je proste super.S tim ambulantnim porodem jsem si to, Sylvo, cetla. To bych neverila jak je to slozite :o(.
|
*Aida* |
9.12.2002 0:19:52
Lukasi,
mam silenou rymu takze slovo broblem me fakt pobavilo, nemas taky rymu?:o))))) Jdu spat, dost bylo ponocovani (a to mame o hodinu min nez Vy), ale ten oxitocin me zajima, pokud najdes chvilicku na vysvetleni. Dik. |
9.12.2002 0:18:44
Jo, jo, pediatři a pojišťovny... nedávno jsem do "Komentářů" posílala příspěvek, co je nutné zařídit v případě ambulantního porodu, tak si ho můžeš zkusit najít. Tuším to byla diskuze původně ke článku, že duly jsou proti zákazu odborné asistence u porodu doma...
S. |
9.12.2002 0:17:43
Máš pravdu, domácí péče po porodu chybí.
U nás lze dohodnout "ambulantní porod", ale maminky mají potíž s obvodními pediatry, kteří nechtějí na kontroly domů chodit. Por. asistentky skoro nejsou k mání. L. |
9.12.2002 0:13:18
To je ten broblém. Nenapíšeš tam a tam mi vnucovali léky a vyprávěli o mě hlouposti manželovi. Byl to ten a ten lékař a ta a ta porodní asistentka. Radši to zobecníš ( př...nebo co to dáváte...)
Příkladně u nás vůbec opiáty i.m. ani i.v. při porodu nedáváme. Necháme každou rodičku, at se s bolestí pere jak chce. Když ale chce, umíme jí hodně pomoct. |
*Aida* |
9.12.2002 0:09:01
Lukasi,
tady taky nikoho nemuzou z nemocnice vyhodit, pokud tam chce byt dele :o). No tady se casto stane ze miminko odejde z porodnice bez toho aby bylo shlednuto pediatrem (krome primo po porodu). Pak se bud vrati na prohlidku nebo si maminka zajisti domaci navstevu obvodniho lekare. A porodni asistentka chodi zpocatku kazdy den takze problem jako zloutenku vcas odchyti. Porodni asistentka chodi 10 dnu, pak preda do pece HV, ktera vede baby kliniky. Pokud jsou ale problemy (jako to bylo u nas), PA chodi dele (u nas 22 dnu, pozdeji uz ne kazdy den). Porad mi to prijde jako levnejsi alternativa a pro maminky mnohem prijemnejsi, kdyz jim nekdo ukazuje doma jak se co dela nad hrnkem kafe :o). |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.