| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co je porodní plán?

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 81 [Dalších 31 >>]
9.12.2002 0:08:25
Lukáši, jenže on je rozdíl mezi nabízet - a vysvětlovat manželovi, že jsem nenormální, když nic na bolest nechci :o(

Ten oxytocin jsem neodmítala, jenom jsem se ptala. Mám ráda ve věcech jasno :o)

S.
9.12.2002 0:02:39
No je možné obojí. Třeba u nás je to většinou i.v. injekce, ale někteří kolegové upřednostnují malou (100ml) infuzi s 5j.Oxitocinu. Po porodu placenty je možno podat i methylergometrin.
Děloha se rychleji stáhne, je menší krvácení po porodu.
8.12.2002 23:59:38
To jsi na to přesně kápla!
Pobyt v porodnici ale u nás spíš zdržují pediatři, protože kontrolují novorozence.
Je ale i dost maminek, které v porodnici pár dní rády zůstanou.:) L.
*Aida*
8.12.2002 23:58:20
Lukasi,
muzes to jeste trochu objasnit s tim oxytocinem ve treti dobe porodni? Je to kapackou nebo jen ta injekce? Porad mi to neni jasne.
*Aida*
8.12.2002 23:53:59
Nekolik maminek si tu stezovalo, ze chtely odejit z porodnice drive nez je "bezne". Zrovna jsem listovala svymi "materskymi spisy" a narazila jsem na zajimavou vec.
Matersky spis je tady (UK) neco jako v Cechach tehotenska knizka, je to ale velky sesit, kde se zapisuje kazde vysetreni, lepi se vysledky krve, obrazky z UZ, navstevy nemocnice, zapise se cely porod a poporodni pece. Ten spis ma kazda matka u sebe, v nemocnici moc zapisu nevedou. Kazda matka je za svuj spis az do porodu zodpovedna, kdyz napr. cestuje, musi ho mit s sebou atd. Po porodu spis zustava v nemocnici, kazda zena ma ale pravo na jeho kopii.
No tak zpatky k te zajimave veci. Prekladam: "Pokud se matka citi dobre a ona ani dite nemaji zadne zdravotni problemy, nemusi se po porodu stehovat na pokoj sestinedeli, ale mohou odejit domu rovnou z porodniho oddeleni." Podotykam ze v praxi to znamena cca 6 hodin po porodu. Jinak jeste: "Po normalnim porodu za predpokladu dobreho zdravotniho stavu matky a ditete budete propustena po 24 hodinach, po cisarskem rezu po 2-3 dnech."
Tento spis je z pomerne velke nemocnice v Londyne. Proc se v Cechach musi zustavat v nemocnici tak dlouho? (Protoze neexistuje navazna poporodni pece porodnich asistentek, ktera by byla zajiste levnejsi nez nemocnicni pobyt....).
8.12.2002 23:53:08
Proč Ti chtěli dát kapačku nemám tušení.U nás ji nikomu bez důvodu nedáváme.
V užívání léků proti bolesti nevidím nic nenormálního, když je nějaká žena při porodu chce. Od toho je tam máme, abychom jí pomohli:))
Nabízíme všem-dámě těm, co chtějí.

Pravdou je, že oxitocin ve třetí době porodní dáváme kvůli snížení krvních ztrát. Dle doporučení naší společnosti. Myslím, že benefit vysoce převažuje rizika. Nikdy bych se ale nepral s rodičkou, která by ho za žádnou cenu nechtěla - upřímně řečeno by mě docela zajílaly její důvody (ale na tom nezáleží).
Porodní asistentka Tě tedy špatně informovala. Není to proto, že to dostává každá, ale každá to dostává kvůli snížení krevních ztrát.
Procento episiotomií záleží dost na zvyku pracoviště. Z toho co píšeš je vidět, že jsi nerodila u nás:)))

L.
8.12.2002 23:44:10
Aido,

přesně to jsem si myslela, proto jsem se ptala :o) Asistentka se totiž se stříkačkou ke mně hrnula chvíli poté, co byla placenta venku a zkontrolovaná... Taky mě napadá možnost snížení poporodního krvácení (? - Lukáši, dávám si to dobře dohromady??), ale ani tady nemám pocit, že by byl nějaký problém...

S.
*Aida*
8.12.2002 23:38:33
Sylvie,
a proc se dava oxytocin po porodu? To jako kapacka? Slysim prvne. Tady se s kazdou zenou jiz pred porodem projedna jestli chce v dobe kdy se dite rodi pichnout injekci pro urychleni odchodu placenty nebo ne. Toto je zaznamenano v jejim spise, pouze pokud placenta nejde, tak se pristupuje k dalsim alternativam.
Ted tedy predpokladam ze by ten oxytocin byl kvuli placente, nic jineho me jaksi nenapada.
8.12.2002 23:27:46
Lukáši, tak proč myslíš, že mi tu kapačku chtěli dát? Schválně, jaký důvod k ní tě napadá, když zdravá žena bez problémů přijde do porodnice s dobře rozběhnutým porodem? A co léky proti bolesti u porodu? Taky si myslíš, jako "můj" porodník, že normální je léky užívat, takže by je měly užívat všechny rodičky, bez ohledu na jejich subjektivní pocit bolesti? Jo, a oxytocin po porodu? Pokud vím, i WHO už před lety odstoupila od dopurčeí dávat ho každé ženě a doporučuje vybírat, ale já ho dostala jen a pouze proto, že ho prostě dostává každá (a to není moje interpetace, to je odpověd porodní asistentky na můj dotaz, zda je opravdu nutný)... A když už jsi zmiňoval ty episiotomie - opravdu se nedělají bez důvodu, když já byla na oddělení jediná, kdo ji neměl (a i to byla spíš náhoda, to, že rodím jsem oznámila pouze dvakrát, a pak už jsem se s nikým nebavila, takže se personál probral poměrně pozdě a stíhal to jen tak tak :o) )...

S.
8.12.2002 23:16:47
jen tak nedáváme nic. :))
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 81 [Dalších 31 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.