| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Novorozenec bez plínek

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 146 [Dalších 46 >>]
Katka
  • 
17.12.2002 3:31:43
Vzdycky kdyz ctu na Rodine reakce na to,co delaji maminky jinak nez "standartne", vydesi me ta netolerance ke vsemu co je trochu jine.
Mam holcicku presne 12 mesicu, nosi plinky a na nocnik ji zacnu vysazovat, az budu mit pocit, ze bude schopna pochopit, proc na nem vlastne sedi a co ze tam ma udelat - pocitam behem pristich par mesicu. Presto jsem si clanek Bory precetla se zajmem a prekvapilo me , ze to muze fungovat i jinak.
Takze Boro: Dekuju za tvuj clanek!!
mia
  • 
16.12.2002 22:45:02
to je nesmysl, že by mohly za neplodnost celkově, ale stejně jako každé jiné přehřívání k snížení plodnosti asi přispívají
co se týče ekologie - každý si vybere, co mu vyhovuje
16.12.2002 22:18:59
Na hlavu to neni. Zalezi jen na tom, jakou cestu si pri vychove deti vyberete. Neni jen jedna cesta spravna, je jich vice. Jen musite vybrat tu, ktera Vam i mimi vyhovuje nejlepe. Vse jde zaridit a nic neni nemozne. Jen musi maminka chtit a prizpusobit se.
16.12.2002 22:16:11
Novorozenec cura zhruba kazdych 30 minut, pak se intervaly trochu prodluzuji, opravdu si neumim predstavit, ze pri nejakem jednani na urade, nebo na poste, nebo v obchode, kde se zdrzim dele nez pul hodiny, bych mohla z fronty nekam odbihat a na veřejnych zachodcich takhle cvicit s miminkem. Mila Boro, nezlob se na mne, ale je to absurdni. Pouzivam jednorazove plenky a prebalovani beru jako soucast hrani si se synem, vzdycky je velmi rad rozbaleny, takze tech 10-15 minut behem prebalovani si povidame a mazlime se, rozhodne to pro mne neni otravna povinnost, ale zabava! Take tady nekde padlo, ze zadne dite neni rado ve vlastnich vykalech, s tim nelze nez souhlasit, od toho ma prece maminku, aby ho hned po vykakani prebalila, tak v tom problem take asi nebude...Ja samozrejme na synovi take poznam, ze bude kakat: drive to byvalo temer pri kazdem kojeni, ale opravdu bych rada videla, jak pri kojeni zaroven drzim dite nad lavorem, to by nezvladl ani David Coperfield:-)
lenka
  • 
16.12.2002 22:08:51
K tomu srovnávání se psem... co trest? Bereš na své dítě noviny...?
Alice
  • 
16.12.2002 20:18:11
Ale Mio, že by pemprsy mohly za neplodnost??? Většina nynějších mužů fertilního věku byla odchována látkovými plenami, co si budeme povídat a přesto se plodnost snižuje. Vidíš, já jsem zase slyšela, že za to může celkově špatné život. prostředí a to, že chlapi nosí slipy a těsné džíny, což má za následek, že se jim varlata jaksi více přihřívají. Takže - ať žijou trenýrky!!!!
A teda nevim, ale odpad se hlavně spaluje, ne? A hadrové plínky se musí vyprat, vyžehlit - spotřeba vody, energie... málokdo to asi bere na valše, používá mýdlo s jelenem. Tou ekologií bych se zrovna neoháněla.
Romana, 2 holciny
16.12.2002 20:06:38
Proboha Petro Halamkova, copak muzes srovnavat miminko se psem? No, pravdepodobne ano, protoze tohle srovnani pouzivas uz po nekolikate. Kdyz jsem si Bory clanek precetla, byla jsem pomerne konsternovana. Nebudu vyslovovat nejake kritiky k jejimu zpusobu vychovy a zachazeni s detmi. Ja osobne bych docela urcite novorozenatko nad nocnikem nedrzela, to radsi, uprimne receno, budu tak hrozne neekologicka, a dam plenu. Ale o tohle Bore myslim neslo, o ekologii. Byla tam nekde otazka, kde holky vzaly udaje o neovladani, resp. ovladani sveracu u deti. Pred 9 lety jsem byla s moji tehdy dvouletou dcerkou na vysetreni u urologa, jeji detsky lekar mela tehdy podezreni na zanet mocoveho mechyre. Urolog mi tehdy v y s l o v n e rekl, ze deti ne do druheho, ale dokonce do tretiho roku zivota maji narok na to se pocurat, protoze proste jeste nejsou tak daleko. Myslim, ze on na to cca. 5 let studoval, tak by to mel vedet. Takze ja mam tuhle informaci od nej, a proto se absolutne nevzrusuju tim, jestli bude moje ted 9 mesicni miminko curat do plenek jeste 6 mesicu, nebo rok. Karo, mas pravdu, ze jednorazovy pleny jsou pomerne drahy, ale ruku na srdce: neutracime obcas spousty penez na "blbosti"? A jak jsem rekla uz na zacatku, z Borina clanku jsem byla docela mimo, ale kazdy musi vedet co dela, co chce a jak toho dosahne. Romana
Mia
  • 
16.12.2002 20:01:35
Karo, to bys nám mohla napsat, jak jste v Norsku dosáhli tak úžasné míry recyklace. U nás jsou kontejnery na plast, papír a sklo jsou neustále plné i když se často vyvážejí, takže je jasné, že lidé třídit odpad chtějí a nemají problém ho už doma separovat. S vratnými obaly od nápojů je to ale hrůza.
Kdo si chce přečíst více o papírových plenkách i ze zdravotního hlediska, doporučuji tento článek
www.sedmagenerace.cz/7_02/7edwa.html
Alice
  • 
16.12.2002 19:54:45
Ale Petro, tady přece vůbec nikdo nezpochybňuje, že to dítě taky musí zvládnout, otázka je kdy. To zvířecí srovnávání je úplně mimo - štěňátka taky během pár dnů běhají - dětem to trvá rok, tele stojí pár hodin po porodu.. . atd. To nebude otázka inteligence.
Petra Halámková
  • 
16.12.2002 19:37:00
Ono to bezplínkové dítě pak už žádné náhlé nehody nemívá, vždy včas akci oznámí a počká, až je doneseno na patřičná místa, to je princip té metody, a k tomu je to dítě od počátku vedeno. Dítě zvyklé na pleny se předem nenaučilo nic oznamovat ani si spojovat vyměšování s oznámením, takže rovnou kaká nebo čurá bez varování, kdy se mu zachce, aniž by svou potřebu nějak ovládalo. Přečtěte si zahraniční literaturu na toto téma, už to tady na Rodině bylo, pod článkem Komunikace místo plných plínek. Já vám to zas naznačím s tím psem. Kdybychom ho nechali kadit a čurat všude, kde se mu zamane (třeba si představte, že by měl plíny), kadil a čural by teď bez varování, náhle a kdekoliv, chaoticky. Jelikož jsme ho naučili vyměšovat jen na určitých místech, tak když jdeme k tomu místu, automaticky si uleví tam a čeká, až ho tam zavedeme. Jinde je na něj spolehnutí, že to nevykoná. Lidi jsou inteligentnější než psi, takže dítě to může taky zvládnout, a myslím, že to zvládne rádo, když si s ním rodiče dají tu práci.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 146 [Dalších 46 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.