| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Novorozenec bez plínek

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 146 [Dalších 36 >>]
Sosan
  • 
16.12.2002 17:54:30
No, ty pleny vám hlavně ušetří čas, kdy budete muset např. čistit koberec, který vám pokaká 3/4 batole. Občas se stane "nehoda" i s plenou. Bez pleny, to si fakt neumím představit.
16.12.2002 17:53:15
Uplne souhlasim se Sosanem. Dite se najednou pocura, kdyz si s nim hrajes, kaka tak to poznas podle tlaceni, vy mi chcete tvrdit, ze nekolika tydenni novorozene dava nejake signaly o potrebe vymesovani?
Sosan
  • 
16.12.2002 17:35:51
No já mám teda pocit, že ten náš drobeček se prostě posere zcela nečekaně. Jaké že to signály vydává? Kolikrát se mi stalo, že jsem si s ním hrál s rozbaleným na přebalovacím stole a on se mě počůral uprostřed hry aniž by mě předtím upozornil.
Alice
  • 
16.12.2002 17:22:21
Už jsem tu jednou o těch pejscích sama psala.
Nechceš jít, doufám, touhle cestou ???
:-))))))))))
Martina z maternity
  • 
16.12.2002 17:17:29
Tak teda pozeram, ako taka malickost, ako pristup rodicov k vzprazdnovaniu, dokaze zdvihnut pospolity lud zo stoliciek :-))).
Ja by som to tiez rada skusila ako Bora (ked pride nas cas;-)) a skratka z tychto dovodou:
1. nepripada mi prilis laskyplne, nechat sa vlastne dieta valat vo vlastnych exkrementoch (ani ine cicavce to nerobia - videli ste niekto napriklad fenku, ako "odobera" exkrementy od steniatok? - tiez sa jej to nepodari vzdy, ale snazi sa - je to prirodzene! - iste mozete namietat, ze keby vedela fenka balit do plienok... :-))), ktoho vie? ;-))
2. deti naozaj "oznamuju", ze sa potrebuju vyprazdnit, tak preco ich ignorovat (ani dopyt po mliecku, ci signal na bolave brusko neignorujeme, no nie!?)
3. myslim, ze po zvykacej faze je to v konecnom dosledku ulava aj pre rodicov a aj pre dietatko (aspon podla mna) - stale lepsie stiahnut gate, ako prebalovat, umyvat, prat... clovek je "od prirodzenia" tvor lenivy :-)))
Vela zdaru, malo plienok a hlavne spokojne deticky (ci uz s plienkami al. bez)!!!!!!!!!
16.12.2002 17:06:25
Borko, velmi ti fandim! Mozno by si mohla spomenut, kolko je drceri teraz a ci to este stale funguje.

Ja som citala este v tehotenstve ten minuly clanok o tejto metode, velmi ma to nadchlo, ale nejako to u nas nefungovalo. Snad iba zo zaciatku. Naozaj som niekedy mala pocit, ze chce Karolinka kakat a tak sme isli na prebalovaci stol (ked bola malicka). A ona naozaj po polozeni zacala tlacit (nevymyslam si !!! :-))) Rozpravala som jej, masirovala trosku brusko, ked sa vykakala, tak som to prekryla papierovou servitkou a pokracovala. Niekedy sme to zopakovali aj 2-4 razy. Onedlho som ju zobrala do narucia a "tlacili" sme v zvyslejsej polohe nad plienkou. Opakovala som pritom jedno slovo, ako sa odporuca. Ale od cca 6-8t sa nazacala nasa kraska usmievat a zacalo jej byt stasne smiesne aj to moje slovo pri kakani. A tak sme aj skoncili ...
Petra Halámková
  • 
16.12.2002 16:51:56
Z pohledu času že se používáním plen ušetří? Ale to jen tak vypadá. Tahle metoda se velmi brzy odvděčí - člověk nemusí léta spoustu času věnovat přebalování, čištění dítěte, zjišťování plnosti či mokrosti plen, nákupu plen, praní plen a pokakaného prádla, protože s děckem prostě stačí jen odskočit na WC a otřít mu zadeček.
16.12.2002 16:38:24
Ale prosim te! To, ze se tady lide ptaji na pribor a odvolavaji se na vyhodu civilizace neni v zdanem pripade mineno jako hon na carodejnice! Je to uplne normalni reakce, zajem, dotaz na Boru jestli si jen kakani vybrala resit alternativne nebo proc to vlastne takhle dela. Me by zajimalo jestli i ostatni veci bude resit "jinak". A at me teda pouci proc je to lepsi pro jeji mimi. Pokud jsem pochopila, jedna se o uplne novorozene a je prirozene, ze to ostatnim pripadne neobvykle. Zatim Bora nijak neodpovida, myslim, ze to prehanis, kdyz reakce druhych nazyvas honem na carodejnice. Postrada to humor.
Take si myslim, ze tady jde o cas a priority jak tady napsal jeden tatinek.
Petra Halámková
  • 
16.12.2002 16:30:38
No ono to myslím zas tak náročné po celou dobu není, spíš jen ze začátku musí být člověk hodně důsledný. Když maminka začne s touto metodou, pak to je asi fakt šílený chaos, ale jak ona postupně líp a líp pozná, kdy se obvykle miminku chce, používají spolu třeba určité slovo nebo posunek na dorozumění - a plínku jako pojistku, tak myslím, že není důvod mluvit o stresu, když ta "jiná" komunikace je pro tu matku a dítě přirozená a důvěrně známá.
16.12.2002 16:16:09
Nemyslím si, že se Bora rozhodla pro bezplínkovou metodu zrovna proto, že je šetrnější k životnímu prostředí (to bych brala jako vedlejší plus).I když mluvit za ní pochopitelně nemůžu. Třeba prostě jen cítí, že takto je to přirozenější a věří, že právě proto i lepší pro mimi. Lidstvo zdárně prosperovalo už dlouhou dobu předtím, než jeho část vynalezla pleny, jinak bychom tu asi nebyli. Rozhodně bych tedy nehovořila o něčem nenormálním, experimentu či o chudáku dítěti.
Problém vidím v tom, že určitá část lidí reaguje na podobné alternativní postupy (Mimochodem, nemám tohle označení zrovna v oblibě. Často se pod ním skrývají přirozené věci, u kterých mám dojem, že by si spíše zasloužily označení standardní. Jako např. alternativní - přirozený porod a standartní - medicinský porod, nemělo by to být spíše naopak?)způsobem, který mi připomíná tak trochu hon na čarodějnice. Staré "praktiky" jsou nás nehodné, my přece máme civilizaci s jejími život usnadňujícími vymoženostmi, které se někomu občas stávají skoro "modlou". Nelze se pak divit, že pro někoho je těžké pochopit, že ne každý je ke svému životu vyžaduje VŠECHNY, byť k nim má přístup. Schválně píšu VŠECHNY, protože častá, a dle mého zcela absurdní, reakce je ta, která se po zjištění, že se někdo rozhodl chovat v některých záležitostech tak trochu postaru, ihned dožaduje toho, aby se dotyční vzdali veškerých civilizačních výhod, příborem, teplou vodou z kohoutku, elektřinou a autem počínaje a doporučením odstěhováním se do pralesa konče. Zřejmě je to pro autory takových to příspěvků jediná možná cena opravňující člověka k tomu, aby nemusel nekriticky přebírat vše, co mu civilizace nabídne. Jinak si totiž zaslouží odsouzení za to, že něčím pohrdl, zatímco něco jiného využívá.

PS: Možná někdo viděl eskymácký film Rychlý běžec. Je tam scéna, kdy si v té polární zimě dvě ženy předávají malé dítě, které nosí ve vaku na zádech. V tom vaku je nahé a nemá žádnou plenu.

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 146 [Dalších 36 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.