| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Novorozenec bez plínek

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 146 [Dalších 116 >>]
Antal
  • 
15.1.2004 10:57:50
sestra ma tri deti a ja dve a na kazde jsme sly jinou metodou. pravda takovouto silenost jsme nezkousely, ale vsechny deti se naucily na nocnik mezi 1,5 a 2 lety (vcetne spani, tam to u nekterych pretrvavalo po druhem roce obcasne pocurani treba se zmenou prostredi) at jsme to nechaly plavat nebo je trenovaly jak na olympiadu. a i u starsich deti je fakt, ze obcas je prekerka a kdyz se jim chce tak to dlouho nevydrzi. rozdil v detech byl podle obdobi narozeni - ty jarni jsem nechavali uz v roce a ctvrt bez plinek (bylo leto), ale treba letni a podzimni bych bez plinek nenechala uz jen proto, ze kdyby se pocurali tak by v tom mokrem venku mohli nastydnout, a to jsme kvuli par plinkam neriskovali. a taky u bory doma musi vsechno desne smrdet, procurane prokakane, kdyz se u nas taky obcas i pres plinky pocurali do postele neslo to nijak odstranit. nebo se zas priroda devastuje cisticimi prostredky na byt. a s ohledem na delku lidskeho zivota i detstvi se tady nic moc neuspecha.
15.1.2004 10:32:05
Nedávno jsem v novinách četla, že když někdo třídí odpad a pak to zaveze ke kontejneru autem, udělá takovou škodu životnímu prostředí, jako by 40 let odpad netřídil a házel to na hromadu...takže problematika ochrany životního prostředí je o kapku složitější.
plínkař 39 let
  • 
29.8.2003 17:07:56
Nosím látkové pleny a igelitové kalhotky na noc, někdy i ve dne a pohoda!
Maria
  • 
22.8.2003 11:48:00

Z NOUZE CNOST
Leni
  • 
6.3.2003 15:49:29
Proc v to doufas? Co ti je vlastne do toho?
Jakym pravem tu odsuzujete jine, nez vlastni Vam? S takouvou davkou ironie, netolerance a zloby jsem se uz davno nesetkala.
Vam neprijde krasne kdyz mam matka se svym ditetem laskyplny a harmonicky vztah - vy ji musite odsoudit? A upalit ji nechcete?
Vetsina z Vas by se mela stydet. Ale je mi jasne, ze me pravdepodobne sepsujete, tak do toho!!!!
hh hh
2.3.2003 0:58:12
Já teda taky koukám a myslím, že je to naprostá pitomost. podle mě se takhle dítě rozhodně nic "neučí". a taky myslím, že pokud má plenky čisté a přebaluješ ho častěji rozhodně mu to nevadí.Pořád lepší pokakaná plínka než kokakanej koberec... Já začala chodit na hrnec taky až v roce a rozhodně s toho žádný trauma nemám. Ale Tvoje dítě - Tvoje věc.
Sajko
  • 
27.2.2003 20:10:17
Od 19-tého dne po narození dávám svoji dcerku na nočníček a to přesně do té polohy jak je popisovaná. Hlavičku a zádíčka opřeme o mé bříško a zvedneme zadeček a nožičky. Výsledek - vždy se vyčuráme a krásně vyprcáme a vykakáme. Co to praktikujeme neznáme pláč od bolení bříška. Výsledkem je po celou noc i ve dne minimum počuraných pleniček a krásný zadeček. Chce to jen trochu trpělivosti a vystihnout ten pravý čas.

Zdraví Sajko
25.2.2003 13:32:13
Italky jsou rozumné. :o))) Vědí, že roční dítko, používající nočník je něco jako cvičená opička, kterou se maminka chlubí a všude vykládá a ještě jako stará babka bude vykládat, jak její Janička byla už v roce bez plen. Je to nesmysl. Roční dítě nedokáže vědomě ovládat svěrače, poznat, kdy se mu chce čůrat a vydržet to do chvíle, kdy je možnost si ulevit. Ve dvou letech to většině dětí sepne a začnou chodit na nočník nebo na záchod velmi rychle. Radím ti jedno: ušetři si hlídání, odchytávání, posazování a čekání na vymodlené "čííííí" nebo "ee". Radši si užij krásné období v životě tvého děťátka a s nočníčkem počkej, až na to bude samo zralé. Já jsem u starší dcery podlehla chytrým řečem o tom, že je normální, když je dítě v roce bez plen a trénovala jsem dceru jako divá. /Teď bych si za to nafackovala/. Výsledek byl ten, že jsem stála v pozoru u postýlky a čekala, až se probudí, protože potom vždycky čůrala, každou třičtvrtěhodinu přerušovala jakoukoli činnost a posazovala malou na nočník a když si náhodou ulevila, pěla jsem ódy na radost. Výsledek byl ten, že se na nočník naučila spolehlivě ve dvou letech, když už sama pochopila a poznala, o čem to je. Mladší dceru jsem té potupné drezůry ušetřila, chytré řeči tetiček a babiček vypouštěla hned druhým uchem ven, nočník zahrabala hluboko do skříně a vytáhla ho, když jí bylo 22 měsíců. Výsledek byl ten, že ve dvou letech byla bez plen. :o)))
Holka, kašli na to. Důležitější je si s dítětem zpívat, povídat, číst, hrát, malovat a chodit ven. Ne mít v hlavě neustále rozblikanou kontrolku "nočník, nočník". Neboj, však se naučí.
petra,marianne 6mesicu
  • 
25.2.2003 13:07:44
Zni to jako silenost,kdyz se nad tim zamyslim,neco na tom bude.Po narozeni jsem nedonosenou dceru po probuzeni musela kazdy den rano svleknout,i plinku,zvazit a pak taprve krmit.Curala zasadne na vaze ci posteli.Stihnout by se to dalo.Jen kakani pri jidle-nevim.Ted vyuziva plinky nepretrzite.Parkrat po vykakani rekla "buglule",ale predem si to neuvedomi.Chci zacit co nejdriv s nocnikem,jen co zacne sedet,ale setkavam se s reakcemi:co je to za vymysl.Italky totiz sve deti pred druhym rokem na nocnik neuci.Neni vyjimka maminka dvou a pul leteho ditete,ktera tvrdi,ze je to velka zodpovednost pro to dite a 3lete deti s plinkou.Exot je tu nejaka divna holka z vychodu(totiz ja)co mluvi o detech v roce bez plinek a chce to tak zkouset.Pry chudak dite.
Ja to vydim jako dulezity krok ve vyvoji,zodpovednosti se musi naucit kazdy a cim driv tim lip.Samozrejme nenasilnou cestou.
Obdivuji vas,petra
petra,marianne 6mesicu
  • 
25.2.2003 13:04:46
Zni to jako silenost,kdyz se nad tim zamyslim,neco na tom bude.Po narozeni jsem nedonosenou dceru po probuzeni musela kazdy den rano svleknout,i plinku,zvazit a pak taprve krmit.Curala zasadne na vaze ci posteli.Stihnout by se to dalo.Jen kakani pri jidle-nevim.Ted vyuziva plinky nepretrzite.Parkrat po vykakani rekla "buglule",ale predem si to neuvedomi.Chci zacit co nejdriv s nocnikem,jen co zacne sedet,ale setkavam se s reakcemi:co je to za vymysl.Italky totiz sve deti pred druhym rokem na nocnik neuci.Neni vyjimka maminka dvou a pul leteho ditete,ktera tvrdi,ze je to velka zodpovednost pro to dite a 3lete deti s plinkou.Exot je tu nejaka divna holka z vychodu(totiz ja)co mluvi o detech v roce bez plinek a chce to tak zkouset.Pry chudak dite.
Ja to vydim jako dulezity krok ve vyvoji,zodpovednosti se musi naucit kazdy a cim driv tim lip.Samozrejme nenasilnou cestou.
Obdivuji vas,petra
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 146 [Dalších 116 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.