| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Novorozenec bez plínek

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 146 [Dalších 66 >>]
Lida a 2holky
17.12.2002 16:14:16
Jano,

jenom ke kyclim. Dnes uz se baleni do hodne plinek kvuli kyclim nepraktikuje vubec (alespon ne nikde na svete mimo CR, ale uz ani ne v CR). To jenom na okraj.

Ale jinak, Bora nema rada, kdyz by jeji dite bylo zabaleno ve vlastnich vykalech, ja si zase nedovedu predstavit, ze bych mela vykaly sveho ditete v manzelske posteli, v jeho postylce, na koberci a kdo vi, kde jinde. Takze, proti gustu, zadny disputat. Pokud ma Bora dostatek casu na "nahodne odchytavani vykalu" sveho detatka, tak proc ne. Vetsina ostatnich maminek ma, podle meho, daleko dulezitejsi veci na praci.
Simča a beruška
17.12.2002 16:08:50
Když jsem si přečetla Bořin článek, tak (nevím proč) mě jako první napadlo:
Holčičku nikdy nevozí v kočárku? Vždy, když vidím venku na procházce miminka zachumlaná do fusaku jak si pěknkě v kočárku lenoší, tak jim strašně závidím.
A myslím si, že je to pro ně celkem fajn, když si můžou pochrupkávat na čersvém vzduchu. O tohle Karolínku Bora trochu ošidila. Vím, že je tu jiná diskuse o mimčách v šátcích, v žádném případě tuto alternativní metodu neodsuzuji, ale miminko má na svůj kočárek také přeci právo - alespoň v některých situacích. Bora ale svou holčičku pravděpodobně nikdy v kočárku neměla, to bych si (teď v zimě a na podzim) už vůbec nedovedla představit.

Ještě mě docela zarazilo to čůrání v noci do - ručníky vystlané - postele rodičů. Nevím jak ostatní holčičky, ale když se naše dcerka počůrala a byla náhodou v noci bez plínky, tak nejenom že bylo mokré prostěradlo, ale také všechno kolem (peřina a dokonce i polštář). A to prosím není chlapeček!!!

Jana,dve dcery
  • 
17.12.2002 15:24:06
To bych rada vedela , co by na tohle rekl pan ortoped. Myslim , ze to detatku nic prospesneho neprinese, spis je mi ho lito.
Sosan
  • 
17.12.2002 14:32:05
Boro, když se chystáš k velké odpovědi, možná by neškodil stručný přehled, co všechno doma s dětmi praktikujete alternativně, abychom si udělali představu o prostředí. Letmo zmíněný porod doma mne trochu šokoval. Žiješ v ČR?
  • 
17.12.2002 14:24:35
wow, dekuju za diskuzi.
odpovidat na kazdy clanek nestiham, neni to ale kvuli karoline a curani, ale kvuli juniorovi, ktery vyzaduje pozornost a navic mi leze k pocitaci. ale na velke odpovedi se pracuje, doplnim vsechno, na co se ptate.
bora
17.12.2002 14:08:49
No Boro...A nebude to spíše tím že několika týdenní děti jsou celkem rádi za všechno když je u nich máma,(pokud to nesouvisí z hladem, zimou, nebo bolestí )...Ale každá matka si myslí, že zrovna její dítko je to nejlepší a nejchápavější, já se také občas přistihnu jak si v duchu říkám (někdy i nahlas:))), ta moje dcera je ale chytrá, tak malá a už tomu rozumí...:)
Třeba má dcera ve dvou letech pozná jak vypadá velké A (mohla bych říci, že umí číst písmeno:), ale prostě jen když vidí velké A, řekne Aaaa a neví, že je to jedno z písmen abecedy a k čemu slouží. Zrovna tak malé několikatýdenní miminko se vyčůrá a má radost že se vyčůralo (ulevilo si) a je mu jedno jestli do plíny (když není zrovna mokrá látková), nebo do lavoru. Já si myslím že je mu to je ještě úplně fuk, ale tobě nebrání si myslet, že má radost z toho, že může čůrat do lavoru:). Ono za tu dřinu co s tím lítáním a hlídáním člověk má, chce vidět nějaké výsledky a uznání :)

Lida a 2holky
17.12.2002 13:32:00
Boro,

jenom otazka. Jak poznas, ze Karolina v 6 tydnech je vylozene rada, ze nekaka v leze pod sebe? Uz umi rici, maminko,ja jsem vylozene rada, ze si nekakam pod sebe jako ty ostatni deti, k tomu si zatleska a da ti pusinku?

Promin, jsem jizliva.
17.12.2002 13:27:05
Milá Karo, ano, třídím odpad. Papíry do kontejneru na papír nebo do sběrny, plasty do žlutého kontejneru na plasty, sklo skoro nepoužíváme, ale když ano, buď lahve vrátím a nebo hodím sklo do kontejneru na sklo a bioodpad na kompost. Hliník schovávám a dávám bratrovi, sbírají ho u nich ve sklepě. Na textil kontejner jsem bohužel ještě nepotkala, ale stejně bych toho do něj moc neházela, protože oblečení buď dám potřebným a nebo použiju na hadry a až se úplně rozpadnou, likviduji je do komunálního odpadu. Zkus nebýt na ostatní tak jízlivá, když o nich nic nevíš... Mimochodem něchtěla jsem svým příspěvkem říct, že tuhle metodu schvaluju, podporuju a budu ji uplatňovat na svých dětech, nikoho jsem nechválila za šetření plínkami, ale říkala jsem, že si vážím matek, které jsou naladěny na stejnou vlnu se svým miminkem, když mají cit pro jeho potřeby, když se mu umí věnovat a neposadí ho v roce před televizi s tím, aby od něj byl klid. Kapiš?
17.12.2002 13:18:43
proc to delam?
protoze vidim, jak je karolina rada, kdyz nemusi kakat vleze a do plinky, vidim, jak je spokojena po takovem "sezeni", jak ocenuje, ze dokazu reagovat i na tyto signaly, nejen na hlad apod.
navic je pro me prijatelnejsi nenosit zachod na vlastnim tele (v cine a jinych zemich, kde je to stale jeste standart povazuji "americany" a jejich pampers za nehygienicke)
prostredi a spinavy pliny jsou nekde daleko vzadu na zebricku duvodu.
dekuju za otazku, tohle jsem opravdu mela nezapomenout
bora
17.12.2002 13:00:40
ahoj katerino,
my jsme rodili doma, takze problemy v porodnici nebyly. a boleni briska nemame, v satku je brisko pekne masirovane.
bora
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 146 [Dalších 66 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.