| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Podruhé těhotná - Výběr porodnice

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 91 [Dalších 31 >>]
Jitule
  • 
5.2.2003 10:55:35
já jsem se před svým prvním porodem ptala lékaře, kdy vlastně ten porod má přijít. Bylo mi řečeno, že vlastně dodneška se přesně neví, jak je mechanismus porodu spuštěn (v případě zcela přirozeného vývoje, bez zásahu zvenčí). Velmi pravděpodobné prý je, že snad porod spouští děťátko vyloučením čehosi? do oběhu matky, co rozběhne další "děj". Ale jasno v tom zřejmě není. Dokud se nebude přesně vědět, co dělá spuštění porodu v přírodě, nemůže se co nejpřirozeněji spouštět porod nějakým zásahem a ty zásahy pak jistě můžou mít negativní účinky.
Sosan
  • 
5.2.2003 10:53:05
Aha, tak proto ta přítomnost manžela u porodu :-)))
Ája, 29. týden
  • 
5.2.2003 10:47:29
... prý lze tělu dodat také zcela přirozeným a navíc velmi příjemným způsobem ;o)).

Tím nechci zlehčovat případy, ke kterým patřil asi i ten, co popisujete, jasně, že to někdy musí udělat doktoři a že přestává veškerá sranda. Jen mě to zaujalo jako přirozená metoda vyvolání porodu - prý to jde jen tehdy, když je děťátko užuž zralé na narození...
Jitule
  • 
5.2.2003 10:38:40
Prostin není oxytocin, je to prostaglandin. Skutečně se používá na zvýšení tonu dělohy a nemá se používat u žen, které rodily císařem, tam byl možná ten problém. Ale k tomu by se nám mohli erudovaně vyslovit jen přispívající porodníci.
Sosan
  • 
5.2.2003 10:37:54
Aha. Takže to je asi něco jinýho.
Martina+19.tyz.brusko
  • 
5.2.2003 10:18:01
Podla toho, co o Prostine viem ja:
(vid napr. http://www.edoc.co.za/medilink/products/1843.html)
Pouziva sa pri indukcii porodu - aktivna latka je Dinoprostone (oxytocin), o ktorom si mozes precitat tu:
http://www.edoc.co.za/medilink/actives/333.html
Vedlajsie ucinky mozu byt okrem ineho aj "Occasional uterine hypertonus has followed initial dosage." (t.j. Prilezitostne nalsedoval hypertonus maternice po inicializacnej davke.) a to bol prave pripad spominanej rodicky, ktora podla vypovedi personalu, ktory vypovedal v televiznej reportazi o tomto pripade, po inicializacnej davke 2 tablety Prostinu dostala taku silnu kontrakciu (v podstate krc - neviem to popisat odborne, nie som odbornik ;-)), ze nastala ruptura maternice...
Samozrejme, ze lekar nehohol vediet, ze prave tato rodicka bude reagovat takto "prilezitostne", ale o tom si precitaj viacej v tom clanku.
Zdravim!
Hannah
  • 
5.2.2003 10:15:13
Tak myslím, že jedinej dement ses tady ty. Myslim, ze ti priskripli mozek porodnima klestema a tak tady brojis proti porodum doma jen proto, ze mas strach, ze ostatnim hlavu nepriskripnou.
Martina+19.tyz.brusko
  • 
5.2.2003 9:53:11
Mimla,
hlavne, ze to u Teba dobre dopadlo! - Ako si reagovala, ked si sa az dodatocne dozvedela, ze sucastou "len vysetrenia" bolo zavedenie Prostinu? (Seba poznajuc asi by som tomu porodnikovi skocila na krk ;-))
Clanok si mozes otvorit tak, ze ten link skopcis do adresoveho riadku preliadaca (odkazy na rodine funguju akosi inac...)
Drz sa!
Ája, 29. týden
  • 
5.2.2003 9:50:31
ta Ajka před tím, to jsem já...
Ajka, 29. týden
  • 
5.2.2003 9:48:20
asi bychom neměli zapomínat, že porod je jednak záležitost přirozená, jednak ovšem bohužel taky trochu nebezpečná. Nikdo mi nemůže na 100 % zaručit, že ho já i mimísek přežijeme, popřípadě přežijeme beze škody. A to ani v té porodnici. Podle mého názoru je porod doma otázka, která se týká právě tohohle dilematu. Pokud se budu oprávněně domnívat (bezproblémový průběh těhotenství ap.) že moje děťátko se s největší pravděpodobností narodí v pořádku a bez komplikací, a budu zastánkyně porodu doma, pravděpodobně budu VĚDOMĚ riskovat těch, střelím od boku, 5 % pravděpodobnosti, že to nedopadne dobře.

Já osobně bych se na rození doma necítila, ale fandím všem, kteří se pro to rozhodnou. Většinou jsou to lidé, kteří se o celou záležitost dost zajímají a dost toho o ní vědí(tuhle jsem se setkala s jednou těhotnou porodní asistentkou, která chce odrodit doma) nebo třeba lidé, kteří už mají víc dětí. Dělat z nich nezodpovědné hazardéry je podle mě dost zjednodušující módní záležitost.

Až se děťátko narodí, budu pravděpodobně taky dost často muset dělat rozhodnutí, kde nebude existovat 100% spolehlivá řešení. Odpovědnost za něj bude ležet jen a jen na mně a na tatínkovi. Proč bych se měla rozhodovat jinak hend při jeho vstupu do života? Pochybuji, že by drtivá většina z nás jednala s úmyslem poškodit sebe nebo dítě. Pravda je ovšem také, že porod doma není řešení pro každého.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 91 [Dalších 31 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.