| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Podruhé těhotná - Výběr porodnice

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 91 [Dalších 21 >>]
5.2.2003 9:44:04
Rendo,
zni to moc hezky, fakt.
Mam vsak kamaradku, navic zkusenou zdravotni sestru, ktera rodila doma, tehotenstvi zcela bez komplikaci, vse vypadalo bezproblemu, porodni sestra na miste...atd.
Presto miminko 3 hod. po porodu doma zemrelo. Byla napul blazen z vycitek svedomi, dalsi deti (ted ma tri) narozeny v porodnici.
Kdyz mas takovou zkusenost v bezprostredni blizkosti uz se na domaci porod nedivam tak optimisticky.
Sosan
  • 
5.2.2003 9:31:34
" tabletami Prostinu (maternica tento napor nevydrzala a zena sa udusila na porodnom stole - do krvi sa jej dostala plodova voda... " Můžete tady někdo vysvětlit, jak účinkují zmiňované tablety? Co jsem kdy slyšel, tak způsobují změkčení děložního hrdla a tím defacto tlak na dělohu snižují, takže formulace, že děloha ten tlak nevydržela považuji za zcela zcestný a záměrně manipulativní.
Mikulášova babička
5.2.2003 8:59:20
Fakt? To je desny. Myslim, ze se zrejme tech "zalob nespokojenych kverulantu" bojeji zatim malo.
4.2.2003 22:32:35
Milá Rendo,
píšete, že jste věděla, že kdyby nastala komplikace, dala by se řešit.
Věděla jste jistě i to, že některá komplikace by se vyřešit prostě doma nedala a mohla by mít fatální následky. Vím, že takové komplikace jsou vzácné, ale vyskytují se. Tak proč to tady taky neříct? L.
Mimla
  • 
4.2.2003 21:41:06
Martino, članek v Sme o úmrtí po prostinu se mi nepovedlo otevřít, ale možná je to dobře, protože by se mi udělalo jenom blbě.
Sama jsem dvě vag. tablety prostinu v odstupu třiceti (!!!!) minut dostala (navíc bez mého souhlasu - porodník řekl, že mě jenom vyšetří).
Ani nemám sílu to komentovat.
Martina+19.tyz.brusko
  • 
4.2.2003 16:54:29
...podla par skusenosti sa naozaj neda tvrdit, ze len porod v porodnici je bezpecny alebo, ze len porod ponechany plne na prirodu je bezpecny... je to v prvom rade o zene a jej zodpovednosti za seba i dietatko!

Jitule, naozaj nechapem, preco sa snazis odsudit tych, co vyjadruju obavy a pochybnosti z niecoho, co napr. Tebe pripada naopak dobre a vyhovujuce...inteligentna rodicka si vyberie pre seba poucenie, neinteligentna bude vystasena rovnako, akoby nic nevedela (mala som moznost vidiet pri porode "neinfomovane zienky" -nevedeli, kde je sever, aj ked si so sebou nechali robit od zdravotnikov uplne vsetko a vobec to pre personal nebola ulava ;-) )

Nieco som nasla na nete o tych pripadoch smrti v porodnici (dobre su najma tie diskusie k tomu) (vac toho bolo bohuzial v telke):

Pripad porodnika, ktory sa rozhodol vyvolat porod dvoma!!! tabletami Prostinu (maternica tento napor nevydrzala a zena sa udusila na porodnom stole - do krvi sa jej dostala plodova voda...):
http://www.sme.sk/clanok.asp?cl=259633

Pripad porodnicky, ktora neposkytla rodicke (5-kilove dietata - 2.porod po viac 18 rokoch) adekvatnu starostlivost, lebo skratka si odskocila z oddelenia:
http://www.sme.sk/clanok.asp?cl=679678

Nepausalizujem - sama poznam vela dobrych lekarov po odbornej aj ludskej stranke, ale faktom je, ze "nieco" nie je v poriadku! Uvediem len vlastne skusenosti:
vela porodnikov si sami pytaju uplatok za porodnu starostlivost (mam tomu rozumiet tak, ze ked nedam uplatok a ani nemam oficialnu moznost si nieco zaplatit a budem rodit zhodou okolnosti pri takomto uplatkuchtivom porodnikovi, tak sa o mna dobre nepostara, keby som to nahodou potrebovala?)

asi 80% mojich znamych rodili programovane (a neviem preco, na vacsinu z nich naliehali lekari, ze je to tak lepsie pre nich aj dietatko...) a kto trosku rozumie porodnemu deju, tak vie, ze pri programovanom porode sa tych zasahov na seba nabaluje naozaj vela

gynekologovia/porodnici su velmi malo ochotni diskutovat o individualnych potrebach pacientky/rodicky, nehovoriac o vyjdeni v ustrety legalnym, ale pre nich nezvyklym poziadavkam

Porodu (prveho, ktory zazijem na vlastnej kozi) sa nebojim, napriek tym pestrym (aj "hororovym" ;-) ) pribehom, co som si kade tade precitala - naopak - som pripravena na vsetko a uz teraz viem, ze sa budem plne spoliehat najma na seba a mojho manzela, pretoze ani pritomny zdravotnicky personal nie je zarukou, ze dostanem naozaj to, co budem potrebovat... (aj potreba kludu, nerusenej intimity, skutocnej psychickej podpory je niekedy pri fyziologickom porode klucova, tak ako vcasny erudovany zasah odbornika, ked ide o zivot) -pre mna je zarukov mojho uspesneho porodu, ze budem hlavnym hracom...

Viac tolerantnosti, prosim! Drz sa!

Jitula
  • 
4.2.2003 13:38:29
Tento případ neznám, pokud nám sem dáš odkaz, budu ráda.
Ale jinak vidím, že sem nepsala tak zcela zbytečně - nejhorší je paušalizace na základě jednoho případu, o němž nikdo z nás nezná podrobnosti. Výsledek je jistě velmi tragický a politováníhodný, ale těžko na jeho základě odmítnout lékařskou péči při porodu jako takovou a vyvodit, že lékařsky vedený porod je rizikem. Já si myslím spíše pravý opak.
Právě tahle paušalizace a zobecnění jednoho negativního zážitku je sice velmi jednoduchá, ale také nesmírně zavádějící a ve svém důsledku nebezpečná.

4.2.2003 13:05:43
Jo a to jsem člověk,který ze srdce doktori a nemocnice nemá rád,Vše léčím bylinkama a pod.Takže nejsem zastánce lékařských porodů,jen myslím,že dobrý lidi nejdete i tam.
4.2.2003 13:02:07
Ahoj
souhlasím s jitulí.Když jsem byla těhulka a četla na Rodina,jak se v porodnicích strašně chovají,měla jsem z porodu ppřímo depku.Vytiskla jsem si práva pacientů a práva rodiček.S manželem jsme secvičili různé situace a jak se v nich chovat :-)))) jako blbouni :-))).Pak mi kolegyně v práci vyprávěla,jak její kamarádka rodila ani o tom nevěděla,že všichni byli milí a příjemní,pak mi druhá povídala o porodu svých dvou dětí,jak je to úžasné,že jim málem usnula při tlačení a jak na ní zase všichni byli hrozně hodní a já si řekla a dost,dost,už nebudu číst žádný články a příspěvky o tom,jak jsou český porodnice příšerný a začla jsem se na porod těšit.No a co vám budu povídat.Byla to ta nejkrásnější a nejúžasnější věc,která mě v životě potkala.A ikdyž bych asi něco horšího našla,v ruce jsem držela nejkrásnějšího tvora na světě A personál při porodu,po porodu na šestinedělí a novorozencích mi prostě připadal naprosto bezvadnej.tak se vy budoucí maminky ničehož nic nebojte.V porodnici potkáte určitě nějakého toho skvělého človíčka,který vám,když budete potřebovat pomůže a potěší:-)))))
Martina +19.t.brusko
  • 
4.2.2003 10:47:46
Raxx, je mi naozaj luto, co sa Ti stalo - predpokladam, ze si prisiel na svet kliestovym porodom a lekar trochu viac pritlacil...ale ono to zase tak nevadi, kedze zijes v Nemecku a zvysujes im tam pocet dementov.
Drz sa!
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 91 [Dalších 21 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.