| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Podruhé těhotná - Výběr porodnice

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 91 [Dalších 11 >>]
Martina +19.t.brusko
  • 
4.2.2003 10:44:52
Gratulujem a trochu aj zavidim ;-)!
Pekne si to napisala!
Ako tu uz velakrat odznelo - nech si ma kazdy moznost vybrat to, co mu najviac vyhovuje!
To ze zena tuzi po co najprirodzenejsom porode (napr. aj doma) neznamena, ze je menej zodpovedna za dietatko a seba ako ta, co sa necha "odrodit lekarom" v nemocnici a vyuzije najnovsie moznosti farmacie a techniky...
Kazda minca ma dve strany!
Drzte sa vsetci, majte to, po com tuzite a budte tolerantni!
Raxx
  • 
4.2.2003 10:14:22
...akorat zvysime pocet dementu v populaci,ale kdyz je to v Nemecku,tak to zas tolik nevadi :-)))
3.2.2003 23:02:45
Ahoj Jirko,

rodila jsem doma (na gauci),za pritomnosti svych nejblizsich...neriskovala jsem a bylo to to nejlepsi co jsem pro prichod mimi mohla udelat...
kdybych rodila v nemocnici,mela bych moznosti(porodni pece)stejne,jako doma...s rozdilem,ze doma bylo prostredi tak zname i samozrejme...

asi zalezi i na informovani,podkladech,zkusenostech a profesionalite...ja tu moznost,tady v nemecku mela...kdyz se mi zeptal nekdo tady,kde jsem rodila,tak nikoho ma odpoved nezaskocila...jenom me zname v cr...

porod prvorozeneho syna probihal bez nastihu,natrzeni,vyholeni,klytyru...prirozene...bez komplikaci a ja vedela,ze kdyby nastala,tak se da resit...

pokud bude me druhe teh.,take v poradku budu zase doma rodit...

POROD NENI NEMOC...POROD POTREBUJE VNIMAT,POCHOPIT A DAT MU TROCHU TRPELIVOSTI...POROD JE PRIRODA SAMA i kdyz nekdy potrebuje i lekare!!!

Kazda matka by mela vedet co j pro jeji detatko nejdulezitejsi,at se rozhodne jakoliv jeji rozhodnuti jsou spravna,tak to citim ja...A vim,ze me nazory se neshoduji se vsemi...a kdyz dame porodu sanci,tak snad i pochopime PROC DOMA...

RENDA
Martina+19.tyz.brusko
  • 
3.2.2003 20:07:18
Nechcela som velmi zasahovat do tejto diskusie... ale neda mi ;-)

Inteligent sa uci na chybach druhych, hlupak na svojich vlastnych! - asi takto by som videla ja prinos tychto diskusii (obcas naozaj vasnivych ;-) ).

Nie je to davno, co prave vdaka lekarskej "starostlivosti" zomrela na Slovensku rodicka - matka 4 deti, pocas porodu toho 4.dietatka...a napriek tomu, ze som tam nebola, tak je na 99,99% preukazane, ze jej smrt skutocne zavinil lekar/porodnik (neviem, ci aj dalsi personal bol z niecoho obvineny)...bola okolo toho riadna burka, ktora vsak pomerne rychlo prehrmela a momentalne neviem, aku to malo pravnu dohru a hlavne, ci to znamenalo aspon akysi posun v mysleni ludi (odbornikov i laikov), ze nadmieru uzivane medicinske zasahy, aj ked s cielom ulahcit, posobit preventivne atd. mozu dopadnut rovnako zle, ako neposkytnutie pomoci v inych pripadoch.

A to nebol prvy pripad, ked pristup lekarov zabil cloveka. Z minulosti je znamych viacej pripadov, ked prave vdaka lekarskej starostlivosti zomrel novorodenec... a mozno keby sa bol narodil doma...

Aby som uviedla svoje nazory na spravnu mieru (ludsku stranku pristupu zdravotnikov teraz necham tak - to je na dlhsiu diskusiu, hovorim o odbornom pristupe):

Medicinska starostlivost je skvela, ak je vhodne poskytnuta a nacasovana, ale rovnako moze byt skodliva az nebezpecna, ak nie je spravne davkovana a nacasovana... a to mne osobne pri mojom porode (a koniec koncov i inych medicinskych zakrokoch) ide (pojde) - nevystavovat sa zbytocnemu riziku preventivnych medicinskych zasahov a ani riziku ostat bez odbornej pomoci vo vaznych situaciach!

...a na koniec nieco so zivota:

Dali by ste si preventivne vytrhat zuby, len aby ste sa vyhli buducej moznosti vzniku paradentozy, zapalov al. kazov???

No ja osobne nie (mozno ma na to niekto iny nazor), ale to neznamena, ze zubarov nepotrebujem a aj ked by mi mozno dokazali spravit supertrvaly, krasny a zdravy chrup, neznamena, ze nevyuzitim (presnejsie odmietnutim) tejto moznosti utocim na ich odbornost ;-)

A predstavte si, ze mne skutocne jedna lekarska capacita PROF. odporucala, ze "Nevieme sice, co vam je, ale ak vas ten zlcnik naozaj boli, tak si ho nechajte vybrat!" - podotykam, ze v 26 rokoch!!!

V zivote som uz za touto capacitov neprisla, pozorovala som sa, pila cajiky, zdravo zila a... a preslo to... a to som mohla byt uz po operacii a bez zlcnika ( a mozno by mi pocas narkozy zlyhalo srdce, alebo sa po operacii vytvoril tromb alebo...).Skratka - nic netreba ani precenovat a prehanat a ani podcenovat a zanedbavat!!!

Prajem vam vsetkym spravny pristup a zodpovednost k sebe samym, svojim detickom a i k medicinskym moznostiam!!!

Jirka (dcera Alice, dalsi potomek na ceste :-))
  • 
3.2.2003 18:47:26
Podle meho nazoru zalezi predevsim na lidech. Muzete potkat dobry ci spatny personal v jakekoli porodnici (male ci velke). Doktori ci sestry si dopredu vybrat vetsinou nemuzete, pokud se nedomluvite s konkretnim lekarem, ktery vas prijede "odrodit". Volba zpusobu/polohy porodu je podle me (a informaci z ruznych zdroju vcetne kamaradu a kamaradek) ve vetsine porodnic samozrejmosti.
Jednim z nejdulezitych kriterii je pro me nasledne pece o narozene dite v pripade, ze nastane pri porodu komplikace (napr. priduseni, apod.). V takove situaci je potreba novorozenecka JIPka. JIPku vetsinou nemaji mensi okresni nemocnice. Pokud rodite napr. na Melniku a nastane porodni komplikace, dite je prevezeno do Prahy! Nevim jak je to ve Vrchlabi, ale obavam se, ze tam JIPka take neni.
V Praze z pohledu pece o dite pripadaji v uvahu tri porodnice - Podoli, Apolinar a Motol. Kvalita lidi je vsak individualni.
Nikdy asi nepochopim matky, ktere riskuji zivot ditete, kdyz praktikuji porod doma. Ze se drive rodilo doma je sice pravda, ale take byla daleko vetsi umrtnost novorozencu. Pokud je porod bez komplikaci, nic se nedeje.Pokud se vsak neco prihodi, je potreba novorozence rychle odvezt do nemocnice. Tato casova prodleva muze byt pro dite osudova ... Kazdy ma pochopitelne pravo se rozhodnout podle sveho uvazeni, ale mel by take vzit v uvahu existujici rizika.

Co rikate na muj nazor mile zaslouzile ci nastavajici maminky

PS: Byl jsem cely porod s manzelkou, takze minizkusenost s porodem mam :-)
1.2.2003 10:10:34
Milá Sylvie,
dík za pěkný článeček, opět se tam hodně věcí shoduje s tím, jak to probíhá u nás :-) /např. taška-batoh do porodnice, rozmyšlení veškeré výbavy na miminko apod./.
Upřímně řečeno, s každým přibývajícím týdnem (teď přelom 35./36.tt) stále více rostou mé šance využít služeb Vrchlabí, jehož vize se mi v problematickém 31. týdnu trochu zamlžila...
No uvidíme, třeba se tam potkáme (a bude nás možná z Rodiny víc :-))
Absenci JIPky jsem viděla jako největší problém, dále cestu přes zaváté hory a nakonec i možnost ubytování ve V., kdyby to nějak nevyšlo hned napoprvé.
Prostě uvidíme, děj se vůle Tvá :o)) – jsou věci, které člověk stejně nemá šanci ovlivnit.
Možná, že si díky vám primář Kavan zažije další úžasný porod se starším sourozencem! (osobně bych asi měla zábrany – ovšem kdekdo to takhle zvládá – možná lepší, než porod v papírových zdech paneláku...)
Ahoj a hodně štěstí!
Ester - Liberec
porodník
  • 
30.1.2003 13:37:29
vy asi nebudete ale spokojená nikde...:-)))
Hannah
  • 
28.1.2003 13:37:14
Milá Silvie, ať Ti to dobře dopadne. Já sama bych nejraději porodila doma, ale pokud se nebudu cítit dost silná v kramflecích, rozhodně pojedu do Vrchlabí. Taky mě hodně těší zmínka o penziónech, které ubytovávají rodiny, toužící po přirozeném porodu. Jsem ráda, že tyto možnosti tady jsou - klasičtí totalitní gynekologové se na mě podepsali už dost a bez možnosti přirozené alternativy bych asi porod vzdala.
Ještě jednou hodně štěští, spokojenosti a klidu pro tebe i mimi.

27.1.2003 21:47:45
ahoj holky,
ve Vrchlabí jsou již 2 penziony, které ubytovávají maminky před porodem. Pokud si zavoláte na vrchlabskou porodnici, rádi vám telefoní čísla poskytnou.
Přeji vám, aby jste měly ze svých porodů úžasný zážitek. Klára (2 porody va Vrchlabí)
27.1.2003 21:10:44
Milá Sylvie,
myslím, že všechno skutečně dobře dopadne - podle tvých představ. A co se týče hlídání Verunky - nevím, jak dalece jste liberální rodiče, ale pokud se nepletu, v příspěvku přetisknutého z časopisu někdy ze začátku roku, který se objevil tady na webu MUDr. Kavan píše, že nedávno byl přítomen i porodu, u kterého byl současně tříletý sourozenec novorozeného a sám to označoval za neopakovatelný zážitek. Takže v nejhorším - možnost tady určitě je :-)).
Palce drží Jolma
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 91 [Dalších 11 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.