| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice Strakonice, a.s.

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 32 [Dalších 12 >>]
  • 
6.10.2007 19:14:03
To co píšeš o Strakonicích mě hodně mrzí,protože po zkušenosti co mám z píseckou porodnicí sem se chystala právě sem.V písku sem totiž zažila to samé,možná horší.Prosila sem o jaký-koli utišujcí lék.Epidurál i jiné věci,od sester sem se dočkala jen velkých úsměvů,prý nic takového nevedou.Přišlo mi že mají radost z toho že má někdo bolesti.Jakým stylem ke mě přistupovali při holení ani popisovat nebudu.Pozdě sem se dozvěděla co všechno sem mohla odmítnout.Tak nevím kam pojedu až budu čekat druhé mimi.Ale žádný sebe-horší přístup sester mi od dalšího dítětě neodradí!!Tobě přeju jen to dobré,a příště snad lepší zkušenost!
7.9.2007 20:47:08
Čtu tady dosti příspěvku-stížností na Strakonickou porodnici a poté i na Prachatice.Už jste zkusili českobudějovickou porodnici? Já bohužel jo.A musím říci,že mi to co tu píšete o Strakonicích příjde v bleděmodrém to co v Budějicích.Jen Prachatice mi nevzali radost z porodu a teď se chystám porodit potřetí(v zimě) a opět v Prachaticích.I když to tam mám dál než do Budějic tak jsem tam byla maximálně spokojená.Já nemám zvláštní nároky na péči,ale milý přístup a zájem mi fakt dodal odvahu a sílu.V Budějicích mi dávali nepokrytě najevo,že je jako "normální" rodička zdržuji od práce a překážím.V Prachaticích mi dávali svých chováním najevo,že jsem tam vítaná,a že určitě neobtěžuji.(sestřička odešla od rozdělané práce se zeptat co mi může dát na ztišení boletivých kontrakcí-nesnesitelné křížové boleti)A protože jsem nesnídala tak mi přinesla i sladký ovocný čaj na doplnění sil.
A šestinedělí? Až na jednu sestřičku skvělé.Dvojlůžáky.A když bylo třeba se dojít vysprchovat nebo na velkou(přece jen to trvá trochu dýl než normálně) tak sestřičky ochotně pohlídaly mimi.A když jsem si chtěla dojít do kantýny pro něco na zub tak buď mi tam sami došli(když měli cestu)nebo opět pohlídaly.
Jitka, jedna holčička
  • 
6.9.2007 21:53:47
Ahoj, tak já rodila taky ve Strakonicích. Od začátku jsem říkala že chci epidurál. A asi jsem měla smůlu, protože jsem rodila v neděli a to je prý jen jeden anesteziolog na celou nemocnici, takže jsem ho nedostalo. Což mě teda naštvalo fakt hodně a už tam nepůjdu až budu příště těhotná. Jinak jak tu někdo psal o tom kojení tak k tomu se přidávám. Sestřičky opravdu nezajímá do 3. dne jestli kojíte dobře nebo ne. Až když jsem se zmínila před pediatrem-MUDr. Gregorou že mám problémy s kojením tak až potom kolem mě začali sestřičky běhat. Takže fakt se nebát a dupnout si :))
Jina bych tu porodnici hodnotila jako nic moc, ale dneska jsem se náhodou ocitla na porodnici v PT a je to tam ještě horší. Jsem z Vimperka, takže jiný výběr moc nemám...
Jana, Jiřík 5m, Vimperk
  • 
28.8.2007 12:19:30
Tak jsem se tady dočetla o zkušenostech ať už dobrých, nebo špatných, tak jsem chtěla přidat i svůj příspěvek.Po dlouhých rozmýšlení jestli Strakonice, nebo Prachatice jsem se po návštěvě kamarádky v Prachatické porodnici 100% přesvědčila, že Prachatice NE!!! Přístup sester byl laxní, při porodu - pro příklad: kamarádka je silnější postavy a čekala dvojčata. Když přišel doktor na porodní sál, tak poznamenal: "takhle tlustý ženský by vůbec děti mít neměly" a pod.... to se všechno ani nedá popsat. Tudíž jsem měla jasno, kde svého synka přivedu na svět.
Stakonice byli číslo 1. S manželem sme se jeli měsíc před porodem do porodnice podívat. Vrchní sestra byla moc příjemná, všechno ukázala a po celé porodnici nás provedla.
Ve Strakonicích jsem rodila své první dítě v březnu 2007. Porod byl rychlý, od příjezdu do porodnice to bylo tak 10 minut a Jiřík byl na světě. Do porodnice sme přijeli v půl 11 večer, noční směna byla výborná. Sestry se chovaly přívětivě, no nemůžu si na nic ztěžovat. Asi v 1 hodinu večer mě převezli na odd. šestinedělí. Každou chvíli za mnou byla sestra, ptala se, jestli něco nepotřebuju, došla se mnou poprvé i na WC a maximálně mi vyšla vstříct. Jelikož byl Jiřík po narození malej, dali ho na noc do inkubátoru. Dětská sestra za mnou ten večer taky několikrát byla, říkala mi, jak na tom malej je, i mě za nim na chvíli dovezla, abych se na něj podívala. Hned ráno mi Jiříka přinesli. Všechno mi ukázali, od přebalení, později koupání..., ale hlavně zde diskutované kojení. Sestra se mnou při prvním kojení celou dobu byla a říkala mi, co a jak. Pak se nam chvíli kojit nedařilo, tak jsem se sestry ptala, ta opět přišla a znovu vše vysvětlila. Nakonec nám kojení šlo jedna radost. No prostě paráda.
Takže STRAKONICKÁ porodnice prostě jednička. Jak na porodnim, tak na odd. šestinedělí jsem se setkala jen s příjemným jednáním a ochotou, kdykoliv jsem cokoliv potřebovala. Můžu jenom doporučit. Jana
Jana Vimperk
  • 
28.6.2007 22:31:20
Milé budoucí maminky,ráda bych se s váma všema podělila o vsvé zážitky s porodnicí Strakonice.
Své první dítě jsem před 3 lety rodila v Prachaticích,byla jsm tam moc spokojena,ale jako každá zvědavá ženská jsem dala na řeči kamarádek a své druhé dítě jsem šla rodit do Strakonic.Teď toho lituji,péče,ochota personálu šílené,nervózní sestry a lékaři,neochota něco rodičkám a následně šestinedělkám vysvětlit,odpověď na každý můj dotaz byla,"mamko vy děláte jako když máte první dítě".Jestli můžu maminkám doporučit,pořádně to zvažte, kam jít rodit,v Prachaticích jsem byla moc spokojená,to o Strakonické porodnice říct nemůžu.Jana z Vimperka
  • 
22.4.2007 20:51:31
Mám 3 měsíce po porodu a budu se snažit hlavně zapomenout na pobyt na oddělení šestinedělí. Porod, leč byl dlouhý, byl nakonec v pohodě, sestry moc hodné a ochotné. Rodil mě pan primář Chod, který byl moc klidný. Jen mi moc nechtěl sdělovat odborné věci týkající se mého porodu. Zapomněl, že třeba někdo tomu může trochu rozumět. Po převezení na oddělení šestinedělí byly sestry ochotné první den. Když mě "ukázaly" kojení a zjistily, že už si sama dojdu na záchod, péče skončila. Rada pro ostatní,naučte se kojit a pak můžete jít rodit do Strakonic. Nebo buďte fakt mooooc NEODBYTNÝ. Já se snažila být neodbytná, ale asi málo. Sestry hlavně zajímá,jestli mimi přibírá, ale to až třetí den pobytu. Do té doby, jestli kojíte dobře nebo ne, je jim skoro jedno. Ale do té doby už třeba můžete mít totálně zničené bradavky jako já. Jejich hojení trvalo 5 týdnů!!!!!! A kojit jsem se naučila až doma:-( To není zrovna dobrá vizitka . Ostatním přeji lepší zážitek než ten můj.
Markéta
  • 
12.2.2007 12:16:54
Za měsíc mám jít rodit a i když to mám trochu z ruky - cca 30km vybrala jsem si pro porod Strakonice, protože hodně mých kamarádek,co tam nedávno rodily, si tuto porodnici pochvalovaly. Byla jsem se tam podívat a i když mám z porodu strach, prostředí porodnice a vrchní sestra mě uklidnili. Prostředí je moc hezké - barevně vymalované pokojíky (hekárny)se samostatným sprchovým koutem a myslím i s WC. Na hekárnách je postel, křeslo, míč, televize a je to tam celkově útulné. Vrchní sestra, která nás prováděla a povídala nám o všem co je třeba vědět byla moc příjemná,milá a vzbuzuje důvěru. Ptala jsem se i na epidurální anestezii a v případě přání a potřeby jí prý dávají. Pokud budu mít velké bolesti a pokud doktorka uzná za vhodné mi jí dát, počítám s ní. Maminky by ale měli být s touto anestezií teoreticky seznámeny,aby věděly co je čeká a hlavně,aby se stihla píchnout včas (cca 3-4cm otevřená branka).Takže pokud vše dopadne dle plánů tak vám sem pak napíšu moje zkušenosti s porodem ve Strakonicích.Doufám, že se Zuzanky brzo dočkám. Držte nám oběma palce.
Jana, 2 děti
  • 
17.11.2006 22:25:29
Svou dceru jsem rodila v dubnu 2005 ve Strakonicích. Musím říct, že od prvních bolestí trval porod opět "mých" 8h 47 min. Ne není to překlep, v roce 2002 se mi narodil syn. Bylo to pátek ve 20h 47 min. A dcera se narodila opět v pátek jen v 8h 47 min. Nikdy by to nikdo takhle nenaplánoval! Ale zpět ke Strakonické porodnici. Byla jsem zde spokojená, sestřičky byly úžasné (až na jednu výjimku, která mě přijímala..., ale naštěstí jí končila služba a já "dostala" "anděla v bílém") a lékaři úplně perfektní. Rodil mě pan doktor Chalupa, kterému, ale i sestřičkám patří můj největší dík. Musím říct, že pan doktor je perfektní "švadlena" a to bez nadsázky. Po jeho "šití" jsem už bez problémů seděla za 2 h po porodu na tvrdé židli!!! Po prvním porodu, kdy jsem rodila jinde, jsem si nemohla celých 6 týdnů pořádně sednout!! Bolel mě každý steh! Ještě jednou díky všem sestřičkám a lékařům ve Strakonicích.
Lenka
  • 
28.6.2006 11:58:40


Chtěla bych se zeptat, jestli jste někdo využil ve strakonické nemocnici možnost epidurálu. Dávají ho běžně na přání kdykoliv, nebo i když inzerují , že ho poskytují, jsou s tím v praxi problémy získat ho kdykoliv na požádání?
21.6.2006 19:49:05
Dneska (za nějakou hodinku a půl :DDD) to bude právě rok, co jsem ve Strakonicích porodila svojí holčičku. Porod byl vyvolaný, ale pohodový. Rodil mi pan primář Chod a doktor Chalupa a musím říct, že i když to byl můj první porod (a KP a 3950g), tak že může porod být taková pohodička, to jsem opravdu nečekala. (kdo může říct, že měl to štěstí a porodil za 2 hodinky od prvních bolestí?)
Jsem celému personálu moc vděčná. Proběhlo to v klidné, pohodové, ba co víc veselé atmosféře. V každém případě jsem měla pocit, že jsem "NĚKDO" - starali se o mě a opečovávali.

Ještě jednou jim chci poděkovat za sebe i za Mišičku. Vím, že všude se "něco" najde, ale JÁ prostě měla to štěstí, že jsem byla maximálně spokojená!!!!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 32 [Dalších 12 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.