29.11.2004 17:00:19
Připojuji se k prohlášení Olinky Riedlové za anděla, patří jí můj velký dík za nádherný zážitek z letošního května. Snad se to k ní donese?
|
17.2.2004 8:56:36
Nezbývá mi než souhlasit s titulkem tohoto článku. Také jsme měli to štěstí, že nás porodem doprovázela sestra ANDĚL-Olga Riedlová. V její péči jsem si připadala, jak na jiné planetě...Sama pracuju jako zdravotní sestra a mám s personálem nemocničních zařízení své zkušenosti... s tak profesionálním a lidským přístupem jsem se opravdu setkala málokde.Olgo-díky, díky, díky za nás za všechny...Ať ti tvá laskavost vydrží ještě dlouhá léta a maminky mohou odcházet z porodnice s tak krásnými vzpomínkami jako my.
|
Apolena. |
17.2.2004 0:13:26
Aha. Tak to se omlouvám lékařům, protože já jsem je skutečně podezřívala. Žena-in nejsem :-), takže se tam účastním jen diskuzí o porodech doma, nevěděla jsem, že tenhle tvor se projevuje i jinde. Fakt jsem si myslela, že se jedná o nějakého militantního zastánce nemocničních porodů.
Situace totiž, mám dojem, poslední dobou nějak houstne, chodí mi e-maily, kde se píše, že nějaká žena by ráda porodila doma, kolik že to stojí a jestli bych jí to doporučila (jeden den jich přišlo dokonce 12). Odpovídám po pravdě - já nevím, kolik to stojí, páč je to velmi individuální a nikomu nedoporučuju ani neradím, kde rodit, to si musí každá rozhodnout sama, já pouze pravdivě informuju o svých zkušenostech - viz RADY. Načež konec, žádný ohlas...než zas přijde další e-mail. Díky za pochvalu :-)). |
Zuzana |
16.2.2004 23:43:49
A mimochodem - cílem onoho diskutujícího (oněch diskutujících) není vést diskusi, přesvědčit vás o své pravdě, dokonce ani vnutit vám svůj názor... ale jen a pouze vás urazit, ponížit, zesměšnit.
Jak už jsem zmínila, vystupuje čas od času v kontroverzních diskusích (na ženě-in to byly svého času velmi nepopulární diskuse pod články o sadomasochismu) a jeho cílem není vyjádřit nějaký názor či postoj, ale vždycky si počká, až se diskuse rozjede, vybere si ty nejviditelnější příspěvky těch nejviditelnějších uživatelek a do těch se pak pustí svými urážkami. Takže pokud se rozhodnete vyjádřit zde jen trochu neobvyklý či neprůměrný názor, připravte se na to, že se do vás malý vztekloun obuje:)) |
Zuzana |
16.2.2004 23:36:29
No tak jsem dneska zase nakoukla do té diskuse na porodnici.com pod článkem o tom kde porodit, a už jsem ani neměla potřebu to komentovat - co k tomu dodat...
Je pravda, že hodně holek je registrovaných tady i tam (na ženě-in/porodnici) a taky je pravda (jako stará žena-in mohu povtrdit), že kdykoliv dojde k diskusi na nějaké kontroverznější téma, objeví se anonymové (anonym?) a projevuje se přesně tak, jak předvedl ve výše zmíněné diskusi. A již jednou se sám přiznal(a), že má registraci na ženě-in a takto i přístup do všech diskusí na tomto serveru, kde se dá o kterémkoliv uživateli zjistit dost soukromých údajů (prostě si přečte, o čem jste se bavily s kamarádkou) a ty pak na vás vytahuje a zneužívá jich. A podle písemného projevu jej už lze docela dobře poznat. O lékaře podle mého skromného názoru nepůjde, ti by se snad na takovouto úroveň diskuse nesnížili, a pak, inteligence zmíněného je přece jen o něco nižší. Rovněž tak kultura projevu:) Jenže redakce ženy-in s ním z mě (a nikomu jinému) neznámých důvodů odmítá cokoliv dělat a tak nám, slušným uživatelům, nezbývá než jej ignorovat. Pokud chce někdo "diskutovat" tak, že píše zásadně velkým písmem (jako by na vás řval) a používá vulgarismy a ponižující urážky nejhrubšího zrna, nemá cenu se s někým takovým vůbec o něčem bavit. Nadto nemá-li žádné jméno nebo používá jména všech možných diskutujících. Co se týče přirozených (a domácích) porodů, stojíme my, domorodky a jejich příznivci, na začátku cesty a s podobnými "diskutujícími" se prostě ve všech etapách této cesty budeme setkávat. Obrňme se proto a nenechme se odradit. Výsledek bude stát za to:) Bubuli - díky za RADY, velmi pěkně zpracováno, jednoduché, přehledné... myslím, že lidé jako ty budou (měli by!) časem vydávat mnohem více knih a publikací než lidé typu MUDr. Pařízka a jemu podobných. |
15.2.2004 23:31:32
Neříkala jsem, že někdo příspěvky mazal úmyslně :o) Fakt to bylo jenom o přestěhování, klidně koukni do seznamu starších článků porodnice - příspěvků je u nich nula nula málo, i když třeba původně jich bylo... :o) No vidíš, a já myslela, že Capy je dívčina. Jsem já to ale trdlo :o))
S. |
Apolena. |
15.2.2004 22:46:32
Já už jsem taková aktivistka a furt musím za něco bojovat. Navíc mě to fakt místy i baví - debata o češtině mě VELICE pobavila.
Taky mi připadá dost důležité, jak naše děti přicházejí na svět. No a taky pro mě byl porod něco tak úžasného, že bych přála všem ženám, aby to zažily taky (nejsem lakomá :-)). |
Lubylu |
15.2.2004 22:21:55
Sylvie,
na tom něco bude člověče, asi my co rodíme doma tlačíme více :oD A to co jsme náhodou nevytlačily při rození dítěte, to se zabalí i s placentou do igelitu :oD Je to prostě hrozná zášť, co se člověk kolikrát dovídá, z toho by fakt brečel, ale spíš nad osudem takových rejpalů, protože moct něco takového napsat, pak si jít udělat kafíčko a vstávat každé ráno jako by nic, to chce opravdu náturu - nebo to je člověk, co trénoval a trénoval, až natrénoval skákání o dlouhé tyči a podařilo se mu přehupsnout zeď nějakého blázince :oD Bubuli - děláš velmi záslužnou práci. Hodně maminek ti za to jednou poděkuje. Někdo s tou osvětou začít musí a páni doktoři to rozhodně nebudou. Snad konečně všem i těm nejazednějším zabedněncům brzy dojde, že krokem zpět není rodit doma, ale velikánským krokem zpátky je ženám, co by rády doma rodily, odmítnutí té nejzákladnější zdravotní péče!!!! Ed |
15.2.2004 20:44:33
Počkej, Ed, já myslela, že ten vytlačenej mozek se týkal jenom vás, co jste rodily doma, já že jsem sice nenávistná aktivistka, ale mozek stále mám na svém místě :oD
Jinak už dávno dávníčko jsem zjistila, že hóóódně holčin je registrovaných jak tady, tak na ženě-in )tedy i Porodnici). Konečně, já sama tyhle stránky objevila právě proto, že se tady drbaly :oD Takže se nedivím, že NĚKDO má přehled :o) Stejně mě dojalo, jak se Bubu kohosi dotkla tím, že napsala, že se MŮŽE DOMNÍVAT, že pan doktor nezná odpověď, když na jedné stně vyzve k diskuzi, na druhé straně na dotazy neodpovídá... ale jak pan doktor psal o nenávistných aktivistkách a sobeckých matkách (ano, bez onoho "domnívám se"), to je v pořádku :o))) S. |
Apolena. |
15.2.2004 20:16:53
Já bych taky řekla, že to je někdo, kdo o nás dost ví. Možná chodí sem...kdo ví. Já jsem teď docela mediálně známá osoba :-)), taky jsem napsala "Rady", které docela úspěšně putují po republice a hezky se šíří :-). Takže bych se nedivila, že ví o mně, ovšem vypadá to, že situaci okolo většiny "domorodek" má docela zmáklou.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.